barca pneumatica

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
costica_fishing
veteran
veteran

barca pneumatica

Mesaj de costica_fishing » 13 Oct 2004, 13:27

Care aveti, laudati-vi-le!

Ce model, ce motor merge pe ea....

Care nu aveti, de care v-ati lua?

Cine fabrica in Pitesti barci pneumatice? Nu sunt facute de Rolast?

Mai erau unii Areca (parca) in Buc - pe Panduri!?

Dane, pe a ta n-am vazut-o decat in poze si nu stiu ce model este si ce model de MINN KOTA folosesti?

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 13 Oct 2004, 13:33

a mea este Kingfisher de 2,40 cu scandurele si placa de motor
motorul este Minn Kota cred ca de 26 lbs thrust

in orice caz, daca mi-as lua acum barca mi-as lua cu podea de aluminiu rabatabila
si in a mea stau in picioare, dar in ailalta as sta si mai bine, + ca s-ar strange mai usor

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 13 Oct 2004, 13:40

Cati pot da la peste din ea?

Motor cu ardere interna ai pus vreodata pe ea?

Cat te-a costat?

Si vreau, daca se poate, sa ma dau si eu o tura cu ea! :D

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 13 Oct 2004, 13:42

2 pot da la peste
motor pe benzina n-am pus
poate ne nimerim odata, cand o fi de distractie

pescarel
senior
senior

Mesaj de pescarel » 13 Oct 2004, 13:55

Eu am un 4cp-4t, nou, si m-am gandit ca ar merge la el o pneumatica. Problema e ca nu cred ca as avea curaj sa merg in Delta cu ea, iar motorul pentru acolo l-am luat. Pentru lacuri, nu prea e nevoie de motor, iar pe Dunare si in Delta nu am curaj cu gonflabile. Poate cu una de la Mercury, da' e 1200 de euro...
Spune-mi, Dan, cum se sta in picioare? Nu e deosebit de instabila pozitia? Ma gandesc la faptul ca podeaua e moale, si nu ai echilibru. Cum e pe valuri sau in curent cu ea?

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 13 Oct 2004, 13:59

danr scrie: poate ne nimerim odata, cand o fi de distractie

Adica nu la pescuit, hai??? :? :x

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 13 Oct 2004, 14:00

barca este f. stabila, chiar daca nu are chila baloanele mari de aer de pe laterale fac imposibila rasturnarea ( sper )
adica mi se pare greu de crezut ca poti scufunda un balon lateral.....
eu stau in picioare fara sa fuga sub mine, are scandurele de lemn dispuse de genul una da una nu
barca este pt. pescuit din ea, si transport pe distante scurte, nu m-as imagina cutreierand delta in ea

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 13 Oct 2004, 14:41

Si-a adus cineva barca pneumatica din afara comandata online ? Cam cat la suta (sau la de cate ori pretul de vanzare ajunge la destinatar) costa shipping-ul si taxele vamale ?
Am vazut unele la Cabelas (Sea Eagle si Sevylor) intre 150-200 USD, stie cineva modelul ? E ceva de capul lor ? (ma refer la rezistenta materialului ca acolo-l lauda de nu se poate - super tough PVC bla bla- dar eu in afara de alea vechi rusesti si barci peste 1000 EUR aparute pe piata , la noi in magazine am vazut numai jafuri.
Chiar am vazut pe site-ul cu Kingfisher ca din 2004 bagasera hotzii nostri de romanasi si accize vreo 25% (caci cine vrea barca trebuie sa cotizeze ca-i produs de lux...kkt)

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 13 Oct 2004, 15:37

eu am kingfisher de 2 persoane fara placa de motor. nu e adevarat ce zicea cineva mai sus ca pe lacuri nu conteaza motorul. conteaza si inca cum! acum regret ca am cumparat barca asta, chiar daca are tot ce-i trebuie si este super stabila, nu imi surade deloc ideea de a face 2 ore muschi la vasle ca sama deplasez cateva sute de metri cu vant in fata. la o partida de pescuit pe snagov alergand dupa marle fantoma esti rupt.
deci e bine sa te gandesti din start la motor, si daca n-ai bani de motor, sa-ti iei macar o varianta de barca dotata cu placa.

Lucian Anghel
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lucian Anghel » 13 Oct 2004, 16:03

Am pescuit multi ani din barca pneumatica, mai ales pe lacuri dar si in Delta asa ca-i stiu foarte bine plusurilke si minusurile. Personal, pt urmatoarea barca, optez una rigida ( fibra/plastic sau, m ai nou, cele pliabile din panouri de aluminiu) trasnportata pe portbagajul masinii.
Aparent, barca gonflabila este mai "usor " de trasnportast dar de fapt trebuie sa duci inca o multime de accesorii.
neajunsurile barcii gonflabile, pe care le-am constatat inclusiv dupa doua bai, in Delta pe Ligdeanca si pe Dunare la Calarasi sunt :
-ingrijirea in timpul iernii;
- pozitia stransa in care stai si care invariabil se lasa cu dureri de sale;
-torsionarea barcii in caz de val mai mare si chiar pierderea bagajului prin"ejectare" :o
-taierea materialului in capete de trestie care sunt mai ceva ca bisturiul;
-posibilitati f mici de control si directie in caz de vant.
Ma refer la o barca mica de 1-2 pers desigur.
Asa ca o barcuta mica dar rigida mi se pare mult mai buna ( mai ales dupa o anumita varsta!!0 :lol: :lol:

Scrie răspuns