barca pneumatica

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
hunting_fish
veteran
veteran

Mesaj de hunting_fish » 27 Apr 2008, 20:57

http://www.hibiscussport.ro/barca_de_pe ... atica.html

Gonflabile la preturi ok si nu numai. Sunt demne de luat in seama si cele di polietilena [plastic] Au 19 kg!?! si doar 1090 RON.
De preferat ar fi cele consacrate - allroundmarin sau KingFisher. Dar sunt scumpe. Tego - aluminiu... Exista si alte barci cu caracteristicile lor si cupreturi mai ok. Cat despre motoare. de ce preferi cele cu ardere interna? Fac scandal mare. Exista si electrice cu puteri de 2-3CP

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 27 Apr 2008, 22:20

hunting_xxx scrie:Exista si electrice cu puteri de 2-3CP
Chiar asa ? Nu am vazut pana acum electrice cu putere mai mare ca motoarele termice. Care ar fi acele electrice atat de puternice ?
Tudor

hunting_fish
veteran
veteran

Mesaj de hunting_fish » 28 Apr 2008, 20:29

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 29 Apr 2008, 00:12

Stiu motorul asta dar nu e la fel de puternic chiar si ca un motor de 2 cai pe benzina. Intre teorie si practica... :lol:

bebe13
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bebe13 » 29 Apr 2008, 00:39

nu inteleg goana asta dupa cp daca te duci la spin i-ti trebuie finete deplasare linistita si cit mai putin zgomot{sa fie altfel pe alte balti?}

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 29 Apr 2008, 08:58

Nu pescuiesti neaparat pe balta. Motoarele electrice nu sunt facute pentru deplasari pe distante mari. Ele sunt complementare celor pe benzina. Sunt facute pentru abordarea discreta a unor posturi, mentinerea derivei la distanta dorita pe rau sau cand e vant sau mentinerea pe loc contra vantului.

Tudor

Keiler
junior
junior

Mesaj de Keiler » 22 Mai 2008, 15:28

Va salut pe toti, sunt nou pe-aici!

Am citit topicul, am aflat multe dar tot nu m-am luminat prea bine.
Mi-a intrat in cap sa-mi iau o barca pneumatica cu motor si sonar si nu gasesc combinatie cea mai buna.

Utilizare: pescuit la rapitor, vanatoare, plimbari, pe Olt, lacuri, Delta.

In ceea ce priveste motorul, am vazut ca multi apreciaza motoarele Suzuki. Acum nu stiu de cat sa fie: 2,5, 4, 5, 6 CP. Eu unul inclin pentru 4 sau 6 CP. Nu vreau sa fie nici greu si nici sa nu consume mult. Cizma scurta, bineinteles. Intai optasem pentru electric, dar o discutie cu @Caius la targul de la Bucuresti mi-a schimbat parerea.

Barca vreau sa se incadreze in 260 - 300 cm si n-as vrea sa fie prea grea, si nici prea voluminoasa deoarece o voi transporta in masina.
Cred ca una buna este cu chila, insa sunt cu chila gonflabila sau din fibra, acestea din urma avand insa o lungime de ambalare de peste 2 m.
Care-s cele mai bune podine: tego sau aluminiu? Dar cele gonflabile? Producatorii zic ca-s dure si ca nu aluneci.

Ca pret, sa zicem ca atat barca cat si motorul se pot invarti uin jurul la 1000 de euro fiecare, deoarece vreau in primul rand sa fie fiabile si sa-mi ofere satisfactii in utilizare.
Cat de mult conteaza firma producatoare, mai ales ca produse similare au preturi mult diferite intre ele si sa nu uitam ca poate toti produc barcile in China? Zodiac, Allroundmarine, Sevylor, Tender, Walker Bay, Energoteam, Baracuda...?

Cat despre sonar, nu prea am habar.

Multam de pe-acum pentru raspunsuri.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 22 Mai 2008, 15:40

Eu imi voi pune in pneumatica de 2.7m peste gratarul de aluminiu, 2 placi de tego. le dau cu 3 straturi de ulei de in la interval de 24h apoi 2 straturi de lac si rezista o viata daca ma inec curand, sau 10-20 de ani cred :D

fara tego sau podina completa, iti mai cade cate ceva din mana si se ascunde pe dupa chila gonflabila...ceea ce poate fi deranjant.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 22 Mai 2008, 16:38

eu am o barca kingfisher 2,70 cu gratar, chila si placa de motor
mi-am luat la ea un suzuki nou de 5 CP, si merge foarte bine
am dat 35 milioane pe el
daca iti iei motor termic fa-ti un bine si ia-ti de la inceput un 5 cai, e mai greu dar e manevrabil de o persoana, si pe urma n-o sa-ti para rau daca o sa vrei sa iesi pe dunare sau pe undeva cu curent puternic.....
eu am avut 3,5 CP si am avut surpriza neplacuta sa nu mai pot sa urc cu el impotriva curentului
daca vrei o barca buna si nu China ia-ti Kingfisher ca sunt facute in Romania :lol:
daca vrei ceva top ia-ti Allroundmarine
daca vrei ce exista mai bun pe piata ia-ti Zodiac
alegerea barcii tine de buget.....

SorinM13
senior
senior

Mesaj de SorinM13 » 22 Mai 2008, 19:52

ovidiu scrie:Eu imi voi pune in pneumatica de 2.7m peste gratarul de aluminiu, 2 placi de tego.
ieri am fost la un magazin de specialitate sa cumpar p placa de tego sa-mi repodesc gonflabila. am ales grosimea si textura placii (cu striuri pentru a evita alunecarea cand podeaua e uda) iar cand consult lista de preturi constat ca o placa costa nu mai putin de 280 lei. Mie m-i s-a parut mult pentru un "rahat" de placa. Am renuntat!
Daca tie, Ovidiu, iti vor trebui doua placi, ajungi cu lacul si tot restul la jumatate din valoarea barcii.

Scrie răspuns