barca pneumatica

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 13 Oct 2004, 17:13

Baieti ... am vazut acum doua saptamani o secventa la SVT1 sau 2 (televiziunea suedeza) ca aici prin preajma mea o societate v-a livra barci din plastic din PVC (caiace doble si simple) cu o tehnologie simpla de confectionare. Ceva asemanator cu facutul butoaielor mari de plastic. Pretul v-a fi extrem de concurent dupa estimarea facuta si vor aparea ca o alternativa la tehnologia celor facute din fibra de sticla care cele mai simple modele costa cca 1000 de Eur.

Tot aceeasi firma se lauda ca vor face modele diferite si ca unele le fac speciale pentru pescari. Asteptam sa vad ce fac. Sunt ceva de capul lor ... se vorbea de 2-300 Eur echipate. Voi revenii la acest subiect.

Eu am pescuit din caiace si la spin ultra light si mediu este o placere. Nu tebuie sa lansezi prea departe ca pestii nu se sperie de caiac. Te strecori cu ele peste tot si cu un efort minim, indiferent de valuri, vant ..etc. Ok - sunt de acord nu sunt usor de transportat daca nu ai masina. Dar daca nu trebuie sa mergi prea mult merge si cu bicicleta. Adaugi niste roti de bicicleta ce se monteaza cu niste bentite din cele cu dispozitiv de intindere. (la fixat bagaje pe portbagaj de ex. la masina) Usor de montat si demontat.

Dar bine inteles ca nu sunt pentru cei ce vor confort maxim.
Fir intins!
Borealis F

caius
junior
junior

Mesaj de caius » 13 Oct 2004, 20:52

Am o barca pneumatica model 330f de la Yamaha,capacitate max 550 kg si un motor de 4 cp.Ce vreau sa va spun este ca o am de 9 ani si am fost cu ea in delta, pe dunare si intr-o gramada de alte locuri,chiar si pe distante destul de mari si n-am avut nici un fel de problema cu ea in afara de faptul ca am mai intepat-o eu de cateva ori din neatentie cu tripla,dar avand patru compartimente nu-i nici o problema si poti sa o lipesti pe loc.Poti sa stai foarte lejer in picioare si sa pescuiesti.Chila este din cauciuc iar in barca se pun patru placi din lemn care se imbina intre ele.Transportul este foarte comod nu iti trebuie peridoc sau cine stie ce remorca, direct in portbagaj. Este extraordinara la trena,am prins chiar si pastrav pe lacul Belis-Fantanele,ca sa nu va mai spun de clean, salau si stiuca in alte locuri.
Cred ca este indispensabila pentru orice pescar de rapitor.Asa ca faceti economii si luati-va, nu o sa regretati nici o clipa.
Era sa uit sa va spun sa nu va luati fara motor si chila de lemn sau fibra.

Salutare.
caius delamarian

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 13 Oct 2004, 21:24

Caius, cat de departe te-ai aventurat cu ea pe Dunare?

Nu e prea mic motorul de 4cp? Stiu ca sunt mai putin aerodinamice astea pneumatice!

Dan, podeaua aia din aluminiu nu crezi ca e mai buna conducatoare de temperatura? Sa nu racesti la ovare! :D

Si cat ai dat pe ea?

caius
junior
junior

Mesaj de caius » 13 Oct 2004, 23:43

Pe dunare am pescuit din ea la salau si am parcurs distante nu prea mari doar cat am schimbat locul de pescuit.In schimb am parcurs distante mari in delta :de la Murighiol la Uzlina,Portita-lacul Zmeica.
Ce am uitat sa-ti spun este faptul ca pentru delta folosesc un motor de 15CP.
Este o firma pe langa Bucuresti care produce Kingfisher,sa stii ca sunt f bune si la pret si la calitate.Au multe modele cu motor, au chiar si cu volan, si iti pot face si la comanda dupa cum vrei tu.Este foarte important ca iti asigura service si garantia lipiturilor si a materialului .Daca te intereseaza pot sa-ti fac rost de tel lor.
Ca sa-ti faci o idee despre barcile pneumatice intra pe:
http://www.american-nautics.ro/New%20Fo ... lables.htm

Salutari.
caius delamarian

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 14 Oct 2004, 06:53

Bogdan,

Daca vrei sa te informezi in legatura cu barcile gonflabile SEA EAGLE si SEVYLOR ,poti gasi toate informatiile necesare pe :

www.seaeagle.com

www.sevylor.com

Jean Scurtu

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 14 Oct 2004, 08:11

costica, cat a costat barca mea este irelevant, conteaza cat costa acum
eu am dat 320 $, acum cred ca este 400-500 Euro minim
iti dau nr. de la kingfisher daca vrei
la faceau tapene inainte, acum nu stiu, barca mea este o generatie mai veche
tu hotaraste-te intai ce vrei de la barca
vrei barca pt drumuri lungi, motor benzina, expeditii, etc, sau vrei o barca sa o umfli si sa pescuiesti, eventual te mai plimbi 1 - 2 Km

daca vrei sa ajungi pe locul de pescuit si sa pescuiesti direct, eventual ceva plimbari prin zona - un 2,40 cu motor electric e beton

pentru chestii mai avansate: drumuri lungi samd, eu tot o gonflabila mi-as lua, nu o barca de fibra
am vazut niste gonflabile la kingfisher 3-4 m, chila, podele de aluminiu sau lemn, mori incet
poti sa pui motor k lumea pe ea, are 4-5 compartimente, barca de " asalt " adevarata
bagi si dunare, si delta si ce vrei tu cu ea

Lucian Anghel
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lucian Anghel » 14 Oct 2004, 10:26

Petru, ce numesti tu caiac nu este cumva o canoe ?
Am vazut multe modele adecvate pt pescuit si chiar am "tras" de pe internet planurile de cinstructie pt asa ceva ( placaj subtire invelit in fibra) pe care intentionez sa -l pun in practica ( inainte de pensie, sper !)
Greutatea nu depaseste 35kg iar intrarea si iesirea de pe apa este mai rapida decat cu o gonflabila. Pune mici probleme de invatare a echilibrului dar odata invatate este chiar o placere sa mergi cu ea.
Sio-mi mai amintesc si eu de tinerete .. 20 ani-canotaj-Snagov-eheeee

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 14 Oct 2004, 10:32

am auzit ca este super in drill, cand intra pestele pe sub canoe si iese pe partea cealalta te poti rasuci cu canoea, cu capul prin apa, dupa peste
cica e super misto senzatia
zice ca daca nu ai frana reglata bine e mai greu sa te rasucesti la loc cu capul afara, mai ales ca iti ia 10 min sa scoti picioarele afara

Lucian Anghel
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lucian Anghel » 14 Oct 2004, 10:59

Dane esti de graza lumii!!. Am crezut ca lesin de ras. Am vazut ce-ai scris ca pe o secventa de film ; cu atat ma mult cu cat ce spui este intr-adevar posibil daca nu stii sa stai intr-0 astfel de barca. Cu scosul picioarelor nu-i problema ca te basculezi cu totul din prima. Doar la caiac se poate intampla asta.
Oricum, a fost buna!

pescarel
senior
senior

Mesaj de pescarel » 14 Oct 2004, 14:07

@Lucian Anghel: Cam ce ai spus tu reprezinta si temerile mele... Eu as fi vrut sa o folosesc si in Delta, si pe lac. Se pare ca tot spre una rigida ma indrept!

Scrie răspuns