avantaje si dezavantajele lansetelor de fibra de sticla?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

constantin
junior
junior

avantaje si dezavantajele lansetelor de fibra de sticla?

Mesaj de constantin » 21 Ian 2005, 10:34

:?:

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 21 Ian 2005, 12:12

Avantaje si dezavantajele lansetelor de fibra de sticla?
Depinde de ce numesti avantaje si ce numesti dezavantaje.

In general un blank din fibra de sticla este mai greu. In schimb este mai rezistent.

Mie personal mi-a placut moliciunea lor ... dar m-a deranjat in totdeauna vibratiile. Faptul ca se "balanganeau" la nesfarsit.

Dar am pescuit ... la pma cu bete, "grele" cei drept, cu miez din fibra de sticla dar cu exterior (coaja) din fibra de carbon. Era aproape o copie identica a actiunii bambusului.

Greu de tras linii de separatie. Vezi Constantin ca nu prea se inghesuie baietii sa-ti raspunda. :)
Fir intins!
Borealis F

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 21 Ian 2005, 12:21

avantaje la pescuit - 0
singurul avantaj tehnic - mai rezistente la socuri, izbituri

o lanseta de fibra nu poate rivaliza nici pe departe cu una de grafit

desigur ca pot exista cazuri in care o lanseta de fibra facuta cum trebuie sa fie superioara unei lansete de grafit de kkt, cum sunt multe lansete de grafit vandute prin magazinele din Romania

decat un grafit de kkt mai bine o fibra de sticla buna

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 21 Ian 2005, 12:46

Cred intr-un avantaj net in timpul drilului a lansetelor din fibra de sticla.
Un dezavantaj al celor din fibra de sticla ar fi greutatea, tinuta si comportamentul in momentul lansarii.
Ultima oară modificat 21 Ian 2005, 20:26 de către Adelin, modificat de 2 ori în total.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 21 Ian 2005, 12:49

care-i avantajul lansetelor de fibra in timpul drilului ?

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 21 Ian 2005, 13:05

Eram sigur ca asta va fi prima intrebare, eu zic ca sunt mult mai flexibile dar in acelas timp au o rezistenta mare, iar atenuarea mai buna socurilor violente face ca rupturile( de linie sau gura) sa fie mai putine.
Cu alte cuvinte forta si elasticitate maxima.

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 21 Ian 2005, 13:12

"avantaje la pescuit=0"

eronat
dai la peste cu ea ?...dai 1 avantaj
prinzi ?...prinzi.....2 avantaje

????????
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 21 Ian 2005, 13:38

avantaje la pescuit - 0
Dane ... :) ... nu spun sa te contrazic. Parerea ta este ca atare. Dar eu am o alta parere.

Betele din fibra de sticla aveau o personalitate.
La bete scurte unde greutatea lansetei nu reprezinta o problema, mi se pare mult mai comod sa pescuiesti cu un bat mai moale. Stii sa-i exploatezi calitatile ... este o placere sa pescuiesti cu ele.

Un bat mai moale este intradevar cum spunea si Adelin ... un absorbant al energiei declansata de pestii din carlig. "Suge mustul din ei".
o lanseta de fibra nu poate rivaliza nici pe departe cu una de grafit
Prea esti categoric ... suna ca si cum ai vrea sa faci o regula ... si ai uitat sa spui ca asta ti se pare tie. Aici Dane intradevar vorbim de gust.

Intr-o competitie de lansari in lungime sticla contra carbon ... sunt de acord. Dar altfel ... chestie de gust. :)
Fir intins!
Borealis F

gabii
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabii » 21 Ian 2005, 13:50

Imi plac lansetele din fibra de sticla pt ca sunt foarte rezistente si elastice in acelasi timp. Mai am de pe vremea lui ceasca o singura lanseta din fibra la care nu as renunta nici in ruptul capului...
Iar la pescuitul din barca, parca ma descurc mult mai bine cu lansetele scurte din fibra.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 21 Ian 2005, 14:02

Nu prea am pescuit cu bete (lansete) de carbon... Ce-i drept, am folosit la vreo cateva partide de pescuit (inclusiv si la Dunare) o varga din carbon. Diferenta mare la greutate fata de ce aveam eu, un telescop de 7 m cantarind cam 800 grame. Cealalta, o varga italiana de carbon, tot de 7 m, era pe putin de 3 - 4 ori mai usoara.
Cat priveste lansetele, sincer sa fiu, pe Prut, de exemplu, unde este multa vegetatie pe malul apei, copacei, crengi incalcite, hatisuri, prefer o lanseta veche, (Germina de 1.8 m), sin fibra plina in loc de o lanseta fibra/carbon de 2.10 m. Ultima, intr-adevar este foarte usoara, diferenta destul de mare fata de Germina, dar, este prea rigida pentru gustul meu, cel putin cand este vorba de pescuitul la clean si avat. Elasticitatea Germinei imi ofera mai multa satisfactie in dril

Scrie răspuns