avantaje si dezavantajele lansetelor de fibra de sticla?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Este o lanseta din fibra plina , "urmasa: Germinei.... Nu mai stiu firma cum se numeste exact. Am vazut-o la GIPO.... Este foarte elastica.gabor scrie:apropo,
ce lansete de fibra de sticla se gasesc pe piata din romania?
prin timisoara n-am prea vazut. de fapt am vazut una singura. un ron thompson revolution. si asta a fost de mult.
Oameni buni, poate ma lamuriti si pe mine de cand "moliciunea" este apanajul exclusiv al vergilor din fibra de sticla ...
Daca nu ma insel
, cand vorbim de "moliciune"sau "tarie" ne referim de fapt la actiune. Si daca tot vorbim de actiune ar trebui sa stiti ca exista si lansete din grafit moi, (chiar si cu actiune parabolica), dupa cum, la fel de bine, exista si lansete din fibra de sticla cu actiune rapida, adica tari ...
Diferenta intre lansetele dintr-un material si celelalte este de "feeling" (personalitatea de care vb Borealis). In rest, "de gustibus"
P.S. si o lanseta "moale" din grafit "suge mustul din pesti" si "atenueaza socurile violente" la fel de bine ca una din fibra de sticla
P.P.S. sper sa nu inceapa acum discutia cu da, dar una e mai moale decat alta, sau care e mai moale ...
My opinion
Daca nu ma insel

Diferenta intre lansetele dintr-un material si celelalte este de "feeling" (personalitatea de care vb Borealis). In rest, "de gustibus"

P.S. si o lanseta "moale" din grafit "suge mustul din pesti" si "atenueaza socurile violente" la fel de bine ca una din fibra de sticla

P.P.S. sper sa nu inceapa acum discutia cu da, dar una e mai moale decat alta, sau care e mai moale ...

My opinion

fratilo m-ati spart
a pucat fff sa raspunda inainte ca as fi spus fix acelasi lucru
sa ridice mana sus cine nu a gasit o lanseta de grafit atat de moale pe cat are nevoie
cine nu a gasit ii vand eu un berkley imperial IM6 cu 40 USD, nou nout, moale cat sa-i satisfaca si pe cei mai exigenti
era pentru sotie, dar nu i-a placut ca era prea..... moale !!
la capitorul grafit exista lansete cu toate actiunile posibile
Borealis:
avantaje grafitului: usoara, subtire, senzitiva
sticla nu poate egala acesti parametrii ai unui blank de grafit de calitate
nemaivorbind de unele actiuni pe care nu cred ca le poti avea pe fibra
sa-mi spuneti mie daca exista, din fibra, bat care poate macar imita o lanseta drop-shot
dar in gustul omului nu poti sa te... sa-l ignori..

a pucat fff sa raspunda inainte ca as fi spus fix acelasi lucru
sa ridice mana sus cine nu a gasit o lanseta de grafit atat de moale pe cat are nevoie
cine nu a gasit ii vand eu un berkley imperial IM6 cu 40 USD, nou nout, moale cat sa-i satisfaca si pe cei mai exigenti

era pentru sotie, dar nu i-a placut ca era prea..... moale !!

la capitorul grafit exista lansete cu toate actiunile posibile
Borealis:
avantaje grafitului: usoara, subtire, senzitiva
sticla nu poate egala acesti parametrii ai unui blank de grafit de calitate
nemaivorbind de unele actiuni pe care nu cred ca le poti avea pe fibra
sa-mi spuneti mie daca exista, din fibra, bat care poate macar imita o lanseta drop-shot
dar in gustul omului nu poti sa te... sa-l ignori..

-
- utilizator nou
Salut! Din punctul meu de vedere, lanseta din fibra de sticla a iesit de mult din optiunile mele din 2 motive principale, lasand la o parte chestiunile de gust (ca de exemplu actiunea) si anume:
1. sensibilitatea . Nu cred ca poate afirma cineva ca o lanseta high modulus se afla pe picior de egalitate cu una de fibra de sticla in ceea ce priveste sensibilitatea. Nu sunt un pasionat al detaliilor tehnice, dar din ce am citit este evident ca tehnicile de prelucrare a carbonului (sau ma rog, a grafitului, daca tot cel din urma este o stare a celui dintai) permit realizarea unor blankuri de o sensitivitate net superioara celor din fibra de sticla. Ori, pescuind la salau, am facut de prea multe ori diferenta intre partidele cu germina(sa spunem) si cele cu o lanseta din grafit la capitolul sesizarea muscaturii, ca sa mai am vreun dubiu in acest sens.
2. Greutatea. Oameni buni, sa fim seriosi, chiar si daca asta ar fi singura diferenta intre cele doua tipuri de lansete, tot n-as avea nici o ezitare in a alege. Pai intr-o zi de pescuit, de dimineata pana seara, cand facem poate mii de lansari, orice 10 grame in plus conteaza. Ca sa nu mai vorbim ca in ceea ce priveste lansetele de spining de ultima generatie , deferenta la gramaj poate fi de cateva sute de grame in minus fata de o lanseta din fibra de sticla. Ori daca iei in ecuatie si faptul ca lanseta trebuie echilibrata cu o mulineta adecvata, deja la un ansamblu lanseta din carbon (grafit) + o mulineta de calitate ,sutele de gramele in minus, pe care nu le mai arunci de mii de ori intr-o zi, chiar pot face diferenta intre o zi excelenta si una de chinuiala.
1. sensibilitatea . Nu cred ca poate afirma cineva ca o lanseta high modulus se afla pe picior de egalitate cu una de fibra de sticla in ceea ce priveste sensibilitatea. Nu sunt un pasionat al detaliilor tehnice, dar din ce am citit este evident ca tehnicile de prelucrare a carbonului (sau ma rog, a grafitului, daca tot cel din urma este o stare a celui dintai) permit realizarea unor blankuri de o sensitivitate net superioara celor din fibra de sticla. Ori, pescuind la salau, am facut de prea multe ori diferenta intre partidele cu germina(sa spunem) si cele cu o lanseta din grafit la capitolul sesizarea muscaturii, ca sa mai am vreun dubiu in acest sens.
2. Greutatea. Oameni buni, sa fim seriosi, chiar si daca asta ar fi singura diferenta intre cele doua tipuri de lansete, tot n-as avea nici o ezitare in a alege. Pai intr-o zi de pescuit, de dimineata pana seara, cand facem poate mii de lansari, orice 10 grame in plus conteaza. Ca sa nu mai vorbim ca in ceea ce priveste lansetele de spining de ultima generatie , deferenta la gramaj poate fi de cateva sute de grame in minus fata de o lanseta din fibra de sticla. Ori daca iei in ecuatie si faptul ca lanseta trebuie echilibrata cu o mulineta adecvata, deja la un ansamblu lanseta din carbon (grafit) + o mulineta de calitate ,sutele de gramele in minus, pe care nu le mai arunci de mii de ori intr-o zi, chiar pot face diferenta intre o zi excelenta si una de chinuiala.
Cristi, scuzele mele ca te contrazic nitel.... hai sa fim seriosi, nimeni nu s-a nascul cu carbonul in mana si, daca e vorba de o partida adevarata (ma refer la zi frumoasa, peste sa traga, etc) nu cred ca poate fi vorba de chinuiala, indiferent de lanseta pe care o ai.Cristi_Aron scrie:Ori daca iei in ecuatie si faptul ca lanseta trebuie echilibrata cu o mulineta adecvata, deja la un ansamblu lanseta din carbon (grafit) + o mulineta de calitate ,sutele de gramele in minus, pe care nu le mai arunci de mii de ori intr-o zi, chiar pot face diferenta intre o zi excelenta si una de chinuiala.
Bineinteles, sa nu iti faca probleme mulineta, nailonul etc etc. Dar de greutate, ca o lanseta este cu 100 g )hai sa zicem) fata de alta.... nu cred ca asta conteaza atat de mult. Cel putin pentru mine, greutatea lansetei o cam las pe ultimul loc.... La alte caracteristici ma uit mai intai (dar mai intai si mai intai la pret

Acuma sigur ca in principiu poti pescui cu aproape orice
Eu am inceput spinningul cu batz telescopic Silstar de 2,6 m , putere de aruncare 60-90 g si actiune de tip B.....am prins mult peste si eram fericit
Superioritatea grafitului ca actiune ,sensibilitate si comfort in pescuit nu pot fi puse insa la indoiala ,dupa parerea mea .
Si as mai sublinia importanta deosebita a echilibrului lanseta + mulineta
Daca ansamblul se echilibreaza undeva langa piciorul mulinetei nici nu simti oboseala dupa o zi de pescuit iar precizia lansarilor va fi mult mai buna
Eu am inceput spinningul cu batz telescopic Silstar de 2,6 m , putere de aruncare 60-90 g si actiune de tip B.....am prins mult peste si eram fericit
Superioritatea grafitului ca actiune ,sensibilitate si comfort in pescuit nu pot fi puse insa la indoiala ,dupa parerea mea .
Si as mai sublinia importanta deosebita a echilibrului lanseta + mulineta
Daca ansamblul se echilibreaza undeva langa piciorul mulinetei nici nu simti oboseala dupa o zi de pescuit iar precizia lansarilor va fi mult mai buna
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.