Om bun, nu ma intelege gresit, nu vreau sa ma contrazic de dragul contrazicerii ci vreau ca fiecare dintre cei care citesc sa inteleaga faptul ca, strict dpdv al actiunii, nu exista diferente semnificative intre lansetele din fibra de sticla si cele din grafit. Deci, hai sa ne intelegem: cuvintele "tare" si "moale" sunt frecvent folosite de multi pescari in limbajul uzual (popular) si catalogheaza actiunea unei lansete. In acelasi timp, in limbaj mai evoluat (si folosit in special de catre producatorii americani) sa-i spunem, actiunea unei lansete este catalogata drept rapida, medie (moderata) sau lenta (parabolica), precum si combinatii intre ele (vezi ca am mai spus asta intr-un topic mai vechi cand se discuta despre TC

"..."moliciunea" de care vorbeam (a unei lansete de fibra de sticla) se refera la modul de a prelua o sarcina. asta este cel mai mare avantaj al unei lansete de fibra de sticla fata de una din grafit"
- chiar nu inteleg de ce insisti, exista si lansete din grafit "moi" care preiau sarcinile asemanator celor din fibra de sticla. Totul este ca (,) comparatia sa fie facuta intre lansete avand acelasi tip de actiune (indiferent care-i aia)
"...mai bine ignora "tare", "moale". ma refer la modulul de elasticitate."
N-am de ce sa le ignor atata timp cat sunt determinate NU NUMAI de modulul de elasticitate ci si de rasinile folosite. As putea sa le ignor in cazul (aberant de altfel) in care lansetele ar fi realizate fie NUMAI din fibra de sticla, fie NUMAI din grafit.
P.S. daca tot vrei sa intram in amanunte, pentru a respecta adevarul pana la capat trebuie spus ca pana si dispunerea si tipul inelelor folosite influenteaza foarte mult actiunea unei lansete
