Absolut corect, si cu asta ai si punctat greseala comisa in articol..unde la fiecare gramaj se specifica, ca acea greutate poate reprezenta o naluca oarecare in limita greutatii respective..si se sugereaza ca ar merge la fel ..in distanta...care nicidecum nu este adevarat.Acum .... eu nu pescuiesc cu o bila de plumb si atat. De obicei am vobler de lemn (sau vobler din plastic gol pe dinauntru si cu o bila de zornait, sau lingura) desi voblerul poate avea intre 16 si 24g totusi nu ating distantele mentionate in articol si nici un sper la asa ceva, pe mine ma multumeste un 20 - 25m cu greutatile astea. E cu totul altceva sa arunci un plumb de drop-shot de 5g sau un vobler din lemn de balsa de 16g, plumbul merge mult mai bine, am incercat si eu. Daca se pescuieste la jig... da, jigul armat cu un plastic MIC merge bine, daca pui un vierme de plastic cu coada lunga (din ala gros greu si impregnat cu sare nu ma refer la grub sau clasicul "twister" romanesc) se schimba total dinamica nalucii si parca nu mai merge asa de bine. Daca se folosesc monturi "carolina" e si mai greu de controlat (texas merge bine ca plumbul e langa vierme).
Distantele atise in testul ala sunt date cu o intensitate si forta ...pe care nu se folosesc in pescuitul de zi cu zi(ai fi mort de obosit la sfarsitul zilei)..
Testul este foarte ok pentru a aprecia diferentele intre mulinete....pentru ce a fost facut defapt.
Chief , Dumitru..bine sanatosi...az iujual? Asta e aceasi topic..sau altul(stiti la care ma refer)...ca prea seamana?