Alegere mulineta baitcast
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Ieri am fost la magazinul de pescuit din TM unde au adus o mulineta Abu Garcia Revo Winch si m-am jucat cu ea.
E faina, usoara, mica (se palmeaza usor), frana centrifugala si puternica.
La lansat ... recomandarea e ca lanseaza bine de la 1/2 oz in sus.
Eu folosesc:
- linguri de la 6g pana la 28g dar pentru cele usoare am 2 setup-uri de spin (ultra light si medium light) si la cast imi propun sa utilizez ceva in gama 18g - 28g ... poate uneori (cand plec la plimbare pe rau si am la mine doar batzul de cast) sa cobor pana la 12g dar rarisim.
- voblere de 2g pana la 21g din nou, pt. gama 2-10g folosesc spin UL si 7-14g spin ML, la cast folosesc ceva de la 16g in sus ... si ma tenteaza ca pe viitor sa incerc naluci mult mai grele.
- rotative de la 2g la 16g ... la cast arunc doar 16g ... poate pe viitor am sa incerc sa merg in jos pana la 12g.
- jiguri ... 7g-21g dar pe jig mai vine si plasticul care are greutatea lui proprie (am niste viermi de 12g numai ei si ii folosesc in montura texas, carolina) aici arunc si la cast si spin cu toata gama.
Nu imi fac probleme cu lansatul.
In schimb ce ma face sa nu scot bani din portofel imediat sunt urmatoarele:
- Viteza de recuperare raport 5.4:1 sau 21in (50cm) / tura de manivela. Toate mulinetele mele de au 75cm pe tura sau mai mult. Nu sunt convins de o viteza de recuperare atat de mica.
- Tamburul e foarte subtire ... ca sa incapa mult fir pe el.
In concluzie intrebarile mele ar fi:
E o problema sa am o viteza de recuperare atat de mica, mai ales daca pestele agatat (stiuca) decide sa inoate in viteza catre mine?
E o problema un tambur atat de subtire, ma gandesc la spirele (multe si marunte) care o sa le fac la mono sau fluoro?
E faina, usoara, mica (se palmeaza usor), frana centrifugala si puternica.
La lansat ... recomandarea e ca lanseaza bine de la 1/2 oz in sus.
Eu folosesc:
- linguri de la 6g pana la 28g dar pentru cele usoare am 2 setup-uri de spin (ultra light si medium light) si la cast imi propun sa utilizez ceva in gama 18g - 28g ... poate uneori (cand plec la plimbare pe rau si am la mine doar batzul de cast) sa cobor pana la 12g dar rarisim.
- voblere de 2g pana la 21g din nou, pt. gama 2-10g folosesc spin UL si 7-14g spin ML, la cast folosesc ceva de la 16g in sus ... si ma tenteaza ca pe viitor sa incerc naluci mult mai grele.
- rotative de la 2g la 16g ... la cast arunc doar 16g ... poate pe viitor am sa incerc sa merg in jos pana la 12g.
- jiguri ... 7g-21g dar pe jig mai vine si plasticul care are greutatea lui proprie (am niste viermi de 12g numai ei si ii folosesc in montura texas, carolina) aici arunc si la cast si spin cu toata gama.
Nu imi fac probleme cu lansatul.
In schimb ce ma face sa nu scot bani din portofel imediat sunt urmatoarele:
- Viteza de recuperare raport 5.4:1 sau 21in (50cm) / tura de manivela. Toate mulinetele mele de au 75cm pe tura sau mai mult. Nu sunt convins de o viteza de recuperare atat de mica.
- Tamburul e foarte subtire ... ca sa incapa mult fir pe el.
In concluzie intrebarile mele ar fi:
E o problema sa am o viteza de recuperare atat de mica, mai ales daca pestele agatat (stiuca) decide sa inoate in viteza catre mine?
E o problema un tambur atat de subtire, ma gandesc la spirele (multe si marunte) care o sa le fac la mono sau fluoro?
viteza de recuperare mica poate fi o problema doar la avat ca in rest nu ... adica ma indoiesc ca atunci cand dai la stiuca recuperezi cat de repede poti cu mulineta de spin ...
in privinta tamburului cu diamteru mic, cam toate Low-Profile au tamburul "mic" dar asta nu inseamna ca e o problema ... daca vrei diametru mai mare atunci trebuie sa treci pe Round Profile ...
daca zici ca vrei sa arunci naluci la greutatile scrise mai sus atunci fara ezitare mergi pe Winch-ul de la Abu ...
in privinta tamburului cu diamteru mic, cam toate Low-Profile au tamburul "mic" dar asta nu inseamna ca e o problema ... daca vrei diametru mai mare atunci trebuie sa treci pe Round Profile ...
daca zici ca vrei sa arunci naluci la greutatile scrise mai sus atunci fara ezitare mergi pe Winch-ul de la Abu ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
- kuin tauti
- veteran
raportul asta mic de recuperare e potrivit / comod cu anumite naluci in anumite stiluri
des raport mic de recuperare ofera si putere
lucruri care tie nu-ti trebe musai.., nu ? ba mai mult... sint si inconveniente...
deja ... vorba lunga saracia omului... clar tie asta nu iti e potrivita din moment ce numa defecte ii gasesti iar noi pierdem timpu ca sa te convigem... ( de parca am avea vre-un interes...
)
despre ce vorbim ?
spor la shoping !
des raport mic de recuperare ofera si putere
lucruri care tie nu-ti trebe musai.., nu ? ba mai mult... sint si inconveniente...

deja ... vorba lunga saracia omului... clar tie asta nu iti e potrivita din moment ce numa defecte ii gasesti iar noi pierdem timpu ca sa te convigem... ( de parca am avea vre-un interes...

despre ce vorbim ?

spor la shoping !
Acuma nu te supara kuin tauti, nu imi cumpar echipament foarte des, nu imi permit. Cand imi cumpar vreau ceva ce voi folosi cu placere multi ani.
Am 2 setup-uri de fly (clasa 3 si clasa 5) pe care le folosesc cu placere
2 setup-uri de spin UL si ML la care nu vreau sa renunt
si unul de cast care mi-a deschis gustul
Vreau sa-mi cumpar o mulineta de cast performanta si rezistenta care sa ma tina multi ani de acum inainte.
La un singur setup de spin (un fel de bat foarte rigid care l-am luat special pt. salau cu o mulineta la care pickup-ul se bloca mai tot timpul) am renuntat pana acum si nu vreau sa repet experienta. Bani aruncati in vant.
La inceputul topicului am descris ce am si la ce pescuiesc ca sa fie clara precizarea "ceva ce vine in completare si nu inlocuieste sculele cu care pescuiesc in prezent".
Nu vreau o mulineta de cast pt. UL sau L pt. asta am setup-uri de spin.
Sincer imi plac multe mulinete de care s-a vorbit pana acum. In special sunt atent la TDA Supertuned si Abu Revo Winch.
Clar sunt diferente intre ele:
TDA Supertuned
- arunca naluci mai usoare (nu ca m-ar interesa)
- are system magnetic de franare a tamburului ... control comod din exterior
- am auzit ca lanseul e usor de controlat in conditii de vant
- e puternica: drag + angrenaj
- are o rata de recuperare cu care sunt obisnuit
Abu Revo Winch
- are system centrifugal de franare a tamburului ... am auzit ca il setezi o data si merge cu o gama variata de greutati si naluci
- are angrenaj foarte rezistent
- e rezistenta la apa sarata (merg o data sau de 2 ori pe an si la pescuit pe mare ... Norvegia, Croatia, Germania, Portugalia si pana acum am folosit doar scule de spin inchiriate)
- e foarte puternica: 24lbs drag
Sincer nu stiu ce sa aleg, de aia intreb. Daca iau o mulineta cu aia raman.
Am 2 setup-uri de fly (clasa 3 si clasa 5) pe care le folosesc cu placere
2 setup-uri de spin UL si ML la care nu vreau sa renunt
si unul de cast care mi-a deschis gustul
Vreau sa-mi cumpar o mulineta de cast performanta si rezistenta care sa ma tina multi ani de acum inainte.
La un singur setup de spin (un fel de bat foarte rigid care l-am luat special pt. salau cu o mulineta la care pickup-ul se bloca mai tot timpul) am renuntat pana acum si nu vreau sa repet experienta. Bani aruncati in vant.
La inceputul topicului am descris ce am si la ce pescuiesc ca sa fie clara precizarea "ceva ce vine in completare si nu inlocuieste sculele cu care pescuiesc in prezent".
Nu vreau o mulineta de cast pt. UL sau L pt. asta am setup-uri de spin.
Sincer imi plac multe mulinete de care s-a vorbit pana acum. In special sunt atent la TDA Supertuned si Abu Revo Winch.
Clar sunt diferente intre ele:
TDA Supertuned
- arunca naluci mai usoare (nu ca m-ar interesa)
- are system magnetic de franare a tamburului ... control comod din exterior
- am auzit ca lanseul e usor de controlat in conditii de vant
- e puternica: drag + angrenaj
- are o rata de recuperare cu care sunt obisnuit
Abu Revo Winch
- are system centrifugal de franare a tamburului ... am auzit ca il setezi o data si merge cu o gama variata de greutati si naluci
- are angrenaj foarte rezistent
- e rezistenta la apa sarata (merg o data sau de 2 ori pe an si la pescuit pe mare ... Norvegia, Croatia, Germania, Portugalia si pana acum am folosit doar scule de spin inchiriate)
- e foarte puternica: 24lbs drag
Sincer nu stiu ce sa aleg, de aia intreb. Daca iau o mulineta cu aia raman.
- semlecangheorghe
- veteran
..... http://www.wsbteam.com/diverse/baitcast ... e-departe/
Poate te ajuta linkul acesta.Desigur, cel mai incintat o sa fie Dumitru

Poate te ajuta linkul acesta.Desigur, cel mai incintat o sa fie Dumitru

Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
- kuin tauti
- veteran