Alegere mulineta baitcast

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 03 Mai 2011, 16:13

ai grija pentru ca din cate am auzit despre winch-uri se descurca destul de prost cu greutati mai mici ... intr-adevar pentru naluci grele, pentru conditii de pescuit mai dificile unde sa poti trage de ea e super dar la greutati mici s-ar putea sa ai surprize ...

daca de regula dai cu chestii care sa depaseasca linistit 15 grame atunci mergi pe Winch, altfel mai bine altceva ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Daniel_
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Daniel_ » 03 Mai 2011, 16:14

crankbait ... adica voblere, da folosesc voblere cu sau fara barbeta, chiar cu barbeta mai mare (diving pana la 3m sub apa), sinking sau floating de la 7g la 34g.

E utila revo winch pentru asa ceva?

Merge si la lingura, rotativa sau spinnerbait?

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 03 Mai 2011, 16:25

Daniel_ scrie:crankbait ... adica voblere, da folosesc voblere cu sau fara barbeta, chiar cu barbeta mai mare (diving pana la 3m sub apa), sinking sau floating de la 7g la 34g.

E utila revo winch pentru asa ceva?

Merge si la lingura, rotativa sau spinnerbait?
winch-ul e OK pentru naluci reactive care opun rezistenta destul de ridicata la recuperare ... da, voblere SDR, voblere mari cu barbeta pe masura, oscilante sau rotative dar care sa fie mai grele ... adica sa nu ai asteptari prea mari de la ea daca vrei sa arunci un Executor de la Salmo de 9cm pentru ca nu vei reusi sa il duci prea departe dar in recuperare nu vei avea probleme cu ea ...

e o mulineta puternica de care sa poti trage dar fara sa te astepti la aruncari prea lungi cu ea cu voblere mici ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

radu6R
junior
junior

Mesaj de radu6R » 03 Mai 2011, 18:34

revo premier ai cautat cumva? o gasesti si in europa.
nu stiu daca e mai putin bine facuta decit cea pentru state, dar iesi mai ieftin cu cele cumparate din tari ue. uita te pe http://www.koederwahnsinn. de aici am gasit-o cel mai ieftin. merge din cate am citit si cu greutati mai mici de juma de uncie,..... sper sa nu fi fost tot in topicul asta unde citisem. cert e ca cei din state o lauda.

Daniel_
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Daniel_ » 04 Mai 2011, 08:39

M-am uitat si la revo premier, dar din ce am citit are angrenajul (defapt doar roata mare dintata) din aluminiu (duraluminiu anodizat) si nu imi inspira incredere.

Si nici pretul la revo premiere nu e prea atractiv (nu pt. mine)

Nu sunt sigur dar ceva imi spune ca prefer ca angrenajul sa fie complet din bronz (brass). Cel putin pe wikipedia scrie ca bronzul e mai dur decat aluminiu. Nu stiu ce proprietati are dur-aluminiu dar nu imi inspira incredere. Mi-e frica sa nu se macine dinti, mai ales ca rotita mica e din bronz si din experienta daca ai o surubelnita din otel dur si insurubezi un surub din fier mai moale risti sa-i strici capul.

Pe de alta parte multe mulinete care incearca in disperare sa scada in greutate au roata mare dintata din aluminiu: revo premiere, quantum smoke, lew's tournament pro, daiwa aggrest, etc.

Nu stiu cum a reusit sa scada greutatea okuma serrano ca are multi rulmenti si angrenajul complet din dura brass + carcasa completa din aluminiu. Poate are piese ceva mai subtirele. Cel mai mult mi-am dorit okuma serrano dar nimeni nu o importa in europa ....

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 04 Mai 2011, 12:12

Brass= alama.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 04 Mai 2011, 16:47

Daniel_ scrie:Cel mai mult mi-am dorit okuma serrano dar nimeni nu o importa in europa ....
asa... , si ... care´i baiu ?

Daniel_
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Daniel_ » 04 Mai 2011, 17:07

Nu stiu .... asta ma intreb si eu. Am cautat peste tot (alte forumuri) si nimeni nu imi spune daca e o diferenta intre roata dintata din dur-aluminiu anodizat si dura-brass.

Ce stiu e ca:
- o surubelnita dura strica capul unui surub moale;
- am o mulineta de musca mai veche (mostenire de la tata) care are un angrenaj (manierul pe partea opusa) ... e interesanta ca si concept (raport de recuperare 2:1 la o mulineta de musca) .... o tin ca obiect de colectie ... roata dintata din aluminiu e macinata.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 04 Mai 2011, 17:57

n-ai intele ce am zis io ! :lol:

ce daca NU aduce nime in Europa ?
dac aia iti place si pe aia ti-o doresti... nah... = love... io zic sa comanzi de acolo de unde gasesti

in cel mia rau caz vei plati transport , taxe vamale si tva dar alea din urma mai pot fi si ocolite...

io cind am vrut ceva... , io mi-am luat ! :wink:

cu rotile alea de aluminiu nush cum e... nu am iexperinta cu ele... si deci nu pot zice nici asa si nici asa... dar despre rotile dintate de la ambasadoarele abu garcia io zic ca n-are rost sa-ti faci probleme ... alea chiar duc ! acu revo ista o fi alt model... dar nu cred ca e diferenta !

radu6R
junior
junior

Mesaj de radu6R » 04 Mai 2011, 20:46

n-am citit topicul de la inceput, asa ca nu stiu cat esti dispus sa platesti pe mulinel, io zic, dupa parerea mea ca abu garcia, chiar si fabricate in europa, nu se dezmint, poti apela la jdm, dar cam scumput.
ai scorpionul care e echivalentul lu curado, sau mai bine, zic io, alphas ala 150 pentru ceva voblere mai grasute.
oricum sub 200 coco la ei+tva nu gasesti bait pentru ce vrei tu, sau baitcast in general.
eu inclin in ultimul timp catre premier si scorpion 1000, pentru chestii de suprafata intre 9 si 14 grame.
mult succes la cautat.

Scrie răspuns