discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Daniel_
- utilizator constant

Sunt si eu curios, care tip de frana (magnetica sau centrifugala) e mai potrivita pt. incepatori.
Cu o mica diferenta: pescuit pe rau si cu naluci ceva mai usoare
De fapt eu am avut cel mai mult noroc la lingura (12g - 20g), nu prea am folosit voblere si in nici un caz asa de grele. Poate imi spui si mie unde si la ce peste se merita un pescuit cu naluci asa de mari. Poate scap de problema greutatilor mici si reusesc si eu sa arunc mai departe ...
Apropo de frana, din ce am citit Daiwa Megaforce Z e un fel de combinatie intre frana magnetica si cea centrifugala.
Mie imi face cu ochiul din ce in ce mai mult combo-ul cu TDA Supertuned ...
-
anem
- veteran

Daniel_ scrie:
Mie imi face cu ochiul din ce in ce mai mult combo-ul cu TDA Supertuned ...
pai atunci ia-o pe aia si gata ... oricum lista pe care ai scris-o mai sus contine mulinete foarte asemanatoare calitativ (cu un plus abu pentru rezistenta si frana dar minus la aruncatul greutatilor mici).
grey-wolf vrea sa o foloseasca la stiuca si cel mai probabil cu voblere mari si foarte mari, tocmai de aia pomenea de gramaje atat de mari ...
grey-wolf : oricare dintre frane le-ai alege (nu prea stiu sa iti zic diferentele intre ele, sau nu sunt tocmai sigur si nu vreau sa vorbesc prostii) ti-as zice sa fie ceva Round Profile pentru putere mai mare ... astea se descurca mult mai bine decat cele low-profile cu naluci mari si grele ... arunca un ochi la Abu C3 de exemplu ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
grey-wolf
- veteran

Daniel_
la stiuca vreau sa o folosesc cu naluci gen Salmo Sweeper (97 grame ) si alte monstruozitati de calibre asemanatoare .
d4md3od
deocamdata am o muli low profile care am scos-o o singura data la pescuit si mi a placut foarte mult . are frina magnetica , nu am avut probleme cu perucile si distanta de lansare era aproximativ comparabila cu batul de spin.
pina la alegerea si achizitionarea unei alte mulinete de cast vreau sa mai experimentez si sa mai adun ceva cunostinte despre avantajele si dezavantajele acestui tip de echipament .
merci de sfat
-
Ungureanu Ovidiu
- utilizator constant

-
@Daniel_, vad ca esti din TM, daca reusim sa ne intalnim pe bega intr-un weekend iti pot arata cu mare placere mulineta mea de baitcasting, daiwa alphas.. si cred ca si colegul meu iti va arata cu acelasi interes si mulineta lui, daiwa tierra.
-
draqdevil
- veteran

-
Pareri despre alphas ma intereseaza si pe mine....E trecuta pe lista ca o urmatoare achizitie:)
Grey,pt alea clar trebe round profile....Abu C3 chiar e laudata de multi ca avand un raport calitate-pret excelent!
Si...subscriu,cu castu de pe mal e nasol:)
-
Ungureanu Ovidiu
- utilizator constant

-
draqdevil scrie:Pareri despre alphas ma intereseaza si pe mine....E trecuta pe lista ca o urmatoare achizitie:)
-pai spune ce te intereseaza si-ti spun, maine imi ajunge si zillionul type-r.. o voi scoate si pe ea putin la plimbare sa vad daca isi merita banii doar ca al doilea bat de baitcasting inca nu e gata.. astept sa-mi vina compontele sa-l asamblez

-
draqdevil
- veteran

-
ma interesa cat de mare e diferenta intre ea si sol,daca exista vreuna:)
Zillionul ala cred ca deja e avion,am citit numai reviewuri pozitive:)
-
AdrianHD
- veteran

-
draqdevil scrie:ma interesa cat de mare e diferenta intre ea si sol,daca exista vreuna:)
Zillionul ala cred ca deja e avion,am citit numai reviewuri pozitive:)
Cam toate modelele de Zillion au review-uri pozitive

Until next time....Tight Lines!
-
Adelin
- Moderator

grey-wolf scrie:am si 2 intrebari pentru cunoscatorii in domeniu
care sunt avantajele frinei centrifugale fata de magnetica si invers ?
Personal imi place mai mult frana centrifugala, parca lanseurile sunt mai constante si mai usor de controlat
Concluzia se poate vedea si in testul facut de noi cu mai multe modele de mulinete:
http://www.wsbteam.com/diverse/baitcast ... e-departe/
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
-
kuin tauti
- veteran

da da ! pt ca acolo reglajul lor si lansarile au fo facute de meseriasi si concluziile sint ... profunde...