Alegere barca pneumatica

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 01 Dec 2010, 03:04

pikeman scrie:ma rog
nu ma mai obosesc ca vad ca lumea nici nu sa sinchisit sa deshida lincurile

bai fratilor, voi nu faceti diferenta, intre o podina gonflabila gen barcile de la metro si una care se pune in barca inainte de a umfla baloanele, deci aia e ca o placa (facuta pe ceva sistem fagure) care se mai si umfla pentru a deveni mai rigida, ii simplu, E O PLACA DINTRO BUCATA CARE SE UMFLA, dar nu la modul unei podine integrate care se umfla, o puteti asimila cu placile cu ajutorul carora invata copii sa inoate, oricum, placile alea de aluminiu is o belea mare cand e frig afara, si deobicei la prima ora chiar e cald cand intri pe apa :lol: :lol: :lol:

nu ma mai obosesc, unii aud de podina gonflabila si gata, ruseasca UFIMKA, o mai avansat tehnologia mai baieti :lol: :lol: :lol: :lol:

P.S. dar noi inca ne uitam la rusi cum umfla barcile :twisted: :lol: :lol: :lol:
Pikeman,
Am senzatia ca intre noi cel care nu intelege prea bine despre ce se vorbeste pe-aici esti oblu matale. Da' nu-i bai, ca macar vad ca te distrezi... :D
Te-ai dat macar o data cu vreo barca de care zici? Si ti s-a parut stabila? In comparatie cu ce? Cu Ufimka, poate? Sau vorbim din poze si din auzite?
Eu am apucat sa pescuiesc din doua feluri de barci dintr-astea. Una, cu care am fost de mai multe ori, era un Allroundmarin Joker de 2,70m, iar cealalta un Quicksilver de 3,10m. Amandoua "de Metro"... :roll: Poate de aia nu m-am simtit in siguranta in nici una dintre ele. Drept care nu recomand la prieteni...
Nu spun ca nu puteam sta in picioare, dar mentinerea echilibrului imi cerea un efort suplimentar. Am mai spus, atarn destul de greu si sub calcatura mea podina "super hi-fi" se deforma suficient cat sa trebuiasca sa stau incordat. Cum a mai batut oleaca si vantul, dupa cateva ore de pescuiala dintr-asta, imi tremurau genunchii de efort. Ceea ce nu se intampla cand stau in picioare pe o podina de aluminiu ca a Baracudei (de exemplu).
Kuintautti are si el o astfel de barca, cu podina gonflabila, si se interesa la un moment dat cum ar putea face sa o inlocuiasca cu una rigida clasica. I-o fi placut si lui "stabilitatea" nemaipomenita... La fel ca si altora de pe-aici...
Asa ca te invit sa faci misto linistit... Nu uita sa te intorci de pe campi, dupa ce-i vei fi batut temeinic... :twisted:
P.S. Uneori e bine sa te mai uiti si pe la rusi... De ce nu? Cunoscatorii nu i-ar putea banui ca n-ar fi ingeniosi... :wink:
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 01 Dec 2010, 03:30

Musti...
n-ai inteles ...
noi vorbim aci de alea de pvc pt copchi... de la Metro... vs barcile lui adevarate... :D
eniuai ... ficior fain pokemon ! :D

stradic
veteran
veteran

Barca pneumatica

Mesaj de stradic » 01 Dec 2010, 06:38

Rioby,depinde acuma ce buget ai tu pt.barca? Daca ai buget mare ia-ti un Zodiac si ai rezolvat problema! :lol: :lol: :lol:
rapala the best vobler in the world

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 01 Dec 2010, 09:27

Musti scrie: Singurul dezavantaj pe care il are Baracuda este culoarea. Nu se gaseste alba.
????? Pai asta , zic eu , e un avantaj !!!

Ma rog . Spune-mi , de ce vrei alba ?

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 01 Dec 2010, 09:37

modigliani scrie:
Musti scrie: Singurul dezavantaj pe care il are Baracuda este culoarea. Nu se gaseste alba.
????? Pai asta , zic eu , e un avantaj !!!

Ma rog . Spune-mi , de ce vrei alba ?
Risti mai putin sa-ti crape pe calduri mari in plin soare !

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 01 Dec 2010, 09:43

Acum , putin off topic dar totusi cu trimitere la podinele barcilor :

Ca sa pot beneficia de intreg spatiul interior al barcii in asa fel incat indiferent pe ce parte dau la peste si indiferent de numarul de scule , am renuntat la bancheta cu care era barca prevazuta . Am optat pentru scaune pliante care , repet , au beneficiat de o stabilitate ireprosabila pe podina de aluminiu , indiferent de hula , de viteza sau de schimbari agresive de directie . Aveau insa si acestea un mic dezavantaj . Cu barca ancorata , schimbarea pozitiei acestora presupunea un ,, balamuc " intreg . Muta cutii , muta momeli , muta rezervorul , etc .

Acu' vreo doua saptamani isi rupe fii-miu trei din cele cinci picioare ale scaunului de birou si cade de-si ,, rupe oasele " . Bagari , scoateri , urmate de aruncarea cu patima a avariatului scaun . Ajung acasa , vad scaunul aruncat si-mi vine o idee : ce-ar fi sa schimb ,, talpa " acestuia cu una care sa se aseze perfect pe podina si nu-mi ramane decat sa ,, pivotez " pe ax ca sa-mi pot schimba pozitia ? Scaunul in sine si axul acestuia sunt impecabile .

Intre timp mi-am bulit piciorul si nu pot duce la bun sfarsit ,, proiectul " , insa-mi ramane mult timp sa-l ,, compilez " cum trebuie .

Asa ca , nene , la primavara dau la peste din barca ....... din scaun prezidential !!! :cooler:

jonah
veteran
veteran

Mesaj de jonah » 01 Dec 2010, 09:47

modigliani scrie:Acum , putin off topic dar totusi cu trimitere la podinele barcilor :

Ca sa pot beneficia de intreg spatiul interior al barcii in asa fel incat indiferent pe ce parte dau la peste si indiferent de numarul de scule , am renuntat la bancheta cu care era barca prevazuta . Am optat pentru scaune pliante care , repet , au beneficiat de o stabilitate ireprosabila pe podina de aluminiu , indiferent de hula , de viteza sau de schimbari agresive de directie . Aveau insa si acestea un mic dezavantaj . Cu barca ancorata , schimbarea pozitiei acestora presupunea un ,, balamuc " intreg . Muta cutii , muta momeli , muta rezervorul , etc .

Acu' vreo doua saptamani isi rupe fii-miu trei din cele cinci picioare ale scaunului de birou si cade de-si ,, rupe oasele " . Bagari , scoateri , urmate de aruncarea cu patima a avariatului scaun . Ajung acasa , vad scaunul aruncat si-mi vine o idee : ce-ar fi sa schimb ,, talpa " acestuia cu una care sa se aseze perfect pe podina si nu-mi ramane decat sa ,, pivotez " pe ax ca sa-mi pot schimba pozitia ?

Intre timp mi-am bulit piciorul si nu pot duce la bun sfarsit ,, proiectul " , insa-mi ramane mult timp sa-l ,, compilez " cum trebuie .

Asa ca , nene , la primavara dau la peste din barca ....... din scaun prezidential !!! :cooler:
e fumata rau asta cu scaunul prezdential !!bistritenii folosesc de mult scaune de genul ala pe barci pneumatice ,in concursuri.de anul asta am "apostat" si eu un scaun de felul ala pe barcauda mea de 2,7 si pot sa spun ca e fff bine .mult mai bine decat cu bancheta ! :lol:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 01 Dec 2010, 11:35

kuintautti scrie:.......dar sa stii ca io cu pokemon am o relatie aparte... .......
ptiu, drace, cate lovinguri pe forumul asta in ultimul timp :lol:

pikeman, bati campii frate, pe bune.
am Baracuda si m-am dat cu un Qucksilver podina goflabila, un Metzler cu podina tego, un Zodiac podina gonflabila, Energo Team podina Tego si cateva rusesti (2)
pt stabilitate as alege oricand Baracuda cu podina aluminiu (la gabaratitul meu este cea mai indicata)
pt finisaje si lucratura, Quicksilverul insa podina goflabila o scoate din competitie.
am citit pe aici de 3D Tender - nu inteleg de ce este asa de grea la varianta cu podina gonflabila, ar trebui sa se reflecte acest lucru in material, dar in toamna asta am vazut un 3D Tender nou,noutz care a facut buba-poc cand cel care era in barca a scapat motorul pe balon.

faza cu scaunul de birou este foarte buna, nu mi-a trecut prin minte deloc, eu foloseam o scandura tapitata cu burete de 10cm si vinilin pe care o puneam peste baloane.
ma gandesc ca scaunul ala merge mai bine, scoti rotilele, lipesti niste rondele de cauciuc pe talpi si..gata te-ai ales cu scaun rotativ in barca gonflabila - buna smecheria, am mai invatat ceva astazi

p.s. bine mah cataline, tu stiai si taceai din gura?, egoistule :lol:

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 01 Dec 2010, 11:41

eu ma cujetam sa il prind fix de podina :lol: :lol: :lol: scaunul :P e mijto pentru ca tine la spate , bine , poti sa il prinzi si pe bancheta daca vrei, numai cand te rotesti mult trebuie sa treci cu picioarele peste balon, si ai mai mult loc 2 in barca daca poti muta scaunul mai in fata/spate, acu depinde, solutii sunt noh

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 01 Dec 2010, 11:46

adiwolf scrie:
kuintautti scrie:.......dar sa stii ca io cu pokemon am o relatie aparte... .......
ptiu, drace, cate lovinguri pe forumul asta in ultimul timp :lol:
ma... tu nu cumva te simti neglijat ? :D

cit despre banchete...

poate la barci mici e tot aia... dar la barci mai mari io n-as face asta caci parca se deschid ca piersica iar banchetele le rigidizeaza cumva si le tine in forma care trebe

Scrie răspuns