discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
adiwolf
- veteran

cp scrie:Daaa si faci o febra musculara la picioare... dar la unii poate place.
Si legat de faza importat de la chinez... crede-ma ca am incercat... din pacate astia nu produc decat cantitati industriale (200-300) iti ofera pret per container (din ala de vapor, de se incarca pe un tir) daca mai pui si taxele si transportul iesi exact la pretul de vanzare in RO.
Exemplu: Barca Freesun (2.7m, baloane 43cm, podina AL, 3+1 camere) este 340 USD, se produce cam intr-o saptamana, iar taxele si transportul ajung la cca 1000 USD, deci nici o sfaraiala. M-am dat cu varianta 3,3m la Manjesti (Cupa Moldovei 2010) este super ca pescaj, navigare cu electric, duce motor pana la 15 cp, materialele sunt de foarte buna calitate, etc, deci nu vorbesc din poze. D-aia am vrut sa imi comand una in China, ca nu am gasit in EU. Acum chinezii, vazand ca ma intereseaza barcile lor, ma intreaba daca ma intereseaza sa le devin dealer in EU!!!!!??? Oricum cand am vazut pretul cu transport si taxe, mi-am luat AS Samba 2.65, acelasi pret dar luata din RO cu garantie, etc. M-am gandit si la varianta cu dealer-ul, dar unde naiba vand eu 300 barci sa imi scot banii?

am vob si eu cu chinezii de la Freesun, eu ajunsesem la cu totul alte preturi, e drept dupa indelungi parlamentari, iar cantitatea minima era de 80buc din cate imi aduc aminte.
oricum, nu mai este de interes, deh criza asta..............dar cine are bani de bagat, eu zic ca merita, mai ales daca dispui de bani si poti lua cantitate.
m-am dat si cu barca cu podina gonflabila - nu mai vreau.
-
stradic
- veteran

De acord cu pikeman,Marius! Eu am un 3D Tender varianta de 2,40 m. Are podina,chila gonflabila,locuri pt bagajerie foarte frumos gandite si concepute,e din material foarte rezistent! O am de aproape un an! Fara probleme. Fuge bine pe apa si cu vasle!

Pt.mine e suficient modelul de 2,40 m,dar daca tu vrei sa mai iei inca o persoana cu tine in barca atunci ia-ti un 2,70 m!

rapala the best vobler in the world
-
oby 1
- veteran

baracuda
-
iovys
- veteran

-
Baracuda
-
pikeman
- veteran

-
eu am energo team ,
baietii cu baracuda ma injura, stiu ei de ce
si eu ii mai injur, cand shadem sa infigem prostiile alea de metale laterale de ne rupem degetele, la energo tzup tzup, ce e drept e 2.40, cred ca nu se mai fabrica modelul din 3 placi de tego(cred ca este) cu bucatile acelea de aluminiu f mici

-
RYOBI
- veteran

modigliani scrie:Odata ce spui despre raport calitate/pret te ,, indepartezi " putin de clasa superioara de barci . Si-atunci , ca parere personala , sustin categoric ca ceea ce cauti tu ( sau , ma rog , ceea ce poti cumpara ) este o Baracuda .
Nu vorbesc ,, din carti " , este barca pe care o am eu si este barca ce-o cunosc cel mai bine . Nu inseamna ca n-am navigat si cu alte tipuri de barci insa p-asta o stiu cel mai bine .
..............................................................
Baracuda de 2,7 este o barca robusta , confectionata dintr-un material rezistent , extrem de stabila , chila-si face treaba glorios , se preteaza la multe tipuri si puteri de motoare , podina continua din trei buca ( 2 aluminiu +1 tego ) , trei compartimente gonflabile + chila , cele noi sunt prevazute cu supapa de presiune . Poate singurul ei dezavantaj este greutatea putintel cam mare ( la tot atatea kg gasesti un Zodiac de 3,3 m )
Sa inteleg ca clasa superioara ar fi hibiscus si alourondmarine?
Astea sunt cam apropiate la pret
http://www.hibiscussport.ro/barca-pneum ... s_air.html
si
http://www.baracuda.com.ro/index.php?p=detalii&prod=615
Merita 300 de ron in plus 3D-ul?
Podina aia de pe 3D asa instabila este? barca nu o iau pt doua persoane dar sunt inalt am 1,85 si ma gandesc ca un 2,7 ar merge mai bine binenteles ca-mi doresc una cat mai usoara sa o pot monta si demonta singur.
-
modigliani
- veteran

Facand o ,, medie " a parerilor expuse-n discutie Baracuda iti este cea mai recomandata . Si talia ta nu-i deloc o problema pentru Baracuda 2,7 .
Prin clasa superioara inteleg barci mai scumpe , mai usoare si confectionate din materiale ceva mai fine ( ce-ai numit tu , Zodiac , etc ) .
Baracuda o poti lejer monta singur . Intradevar , este prevazuta cu doua ramforsari din aluminiu pe lateralele podinei care-ti vor da batai de cap la inceput si-ti vor ,, rupe degetele " cum zice Pikeman . Dupa 4-5 montari/demontari ai sa le prinzi spilul si-ai sa te misti ,, ca vantu' " .
Pe langa pret ( acceptabil ) Baracuda vine spre cumparator cu un material robust , ,, sovietic " , putin pretentios si care se preteaza perfect la butucii si gunoaiele din apele noastre .
O alta problema ce-o ridica barcile ,, de sange albastru " sunt avariile la supape . Un petic il poti pune oriunde , oricarei barci . Ori supape de schimb mai usor gasesti la Baracuda decat la altele .
Sistemul rame + strapazane este conceput ireprosabil .
Repet si o tin pe-a mea , podina din aluminiu ,, face toti banii " . Poti aseza in conditii de maxima stabilitate un scaun pliant pe aceasta si-l poti pivota in ce directie ai nevoie . ( Ca parere personala : doar ca sa ma pis dintr-o barca cu podina gonf. , pt mine-i ,, sport extrem " ).
-
stradic
- veteran

3DTENDER !
rapala the best vobler in the world
-
jonah
- veteran

Baracuda 2,7 am si eu .se "aseaza" foarte bine pe apa ,ai tot confortul atat in picioare cat si jos (pe baloane ) .ca minus :este foarte grea ,fiind un chin caratul la masina si asezatul pe apa de unul singur .imi vine cateodata sa dau cu toporul in ea de nervi .

totusi ma linistesc brusc cand descopar cat de confortabila e pe apa

-
kuin tauti
- veteran

feugen scrie:modigliani scrie:pikeman scrie:
podina aia e gonflabila dar f stabila.......
......... este de fapt absolut instabila !
Acum 1 an am avut o barca de 2,3m cu podina gonflabila. Am stat in picioare si eu si Sebi.
Era foarte stabila si... nici nu se simtea ca ar fi gonflabila.
ca barca e stabila e una... dar vorbind strict de podina... , cu cit barca este mai mica cu atit mai " rigida " pare podina gonflabila deci te cred ce zici... dar...
daca la 2,3 m ti se pare beton ... eee... la 3 metri nu mai e asa rigida oricita presiune ai baga in ea iar la o barca de peste 3 metri nu mai stai tu in picioare daca sint si ceva valuri si mai pescuiesti cu altu din aceiasi barca