Alegere barca pneumatica

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 30 Noi 2010, 13:09

Ryobi, si eu am fix 1,85m. Si mai am si vreo 130kg. Dupa o zi de pescuit dintr-o barca de 2,70m cu podina gonflabila de inalta presiune mi-am adus aminte de grupe de muschi pe care nu prea i-am mai folosit de multa vreme. Cum zice kuinta, la o barca mai lunga deja podina nu mai e deloc rigida si stabila. Pe langa aia, Baracuda mea e un vis. Bine, daca iti place sa faci si aerobic in timp ce pescuiesti, eu nu mai am argumente...
Apoi, daca v-ati uitat, 3D Tenderul este mai usor decat Baracuda de aceeasi lungime (2,70m) cu fix 4kg. Are 44kg fata de cei 48 ai Baracudei. Scuzati-ma, dar diferenta asta nu ma convinge sa renunt la stabilitatea podinei din aluminiu.
La primele cateva iesiri cu Baracuda, mi-am rupt si eu degetele cu montatul podinei. Apoi am aplicat una dintre indicatiile lui Murphy: "dupa ce ai incercat absolut toate variantele, citeste instructiunile de utilizare"...
:lol:
Nu ca ar fi fost chinezul prea explicit, dar vazusem si eu pe youtube cum fac unii cand monteaza barci de constructie similara. O manevra pe care n-am bagat-o in seama multa vreme, mi-a usurat incredibil viata. E vorba despre introdusul vaslei sub podina, in lungul ei, inainte de introducerea ranforsarii de aluminiu dintr-un bord.
http://www.youtube.com/watch?v=gNbbfY_FJ98
E vorba despre trucul care apare la minutul 1:50 din filmulet. In locul profilului de aluminiu se poate folosi vasla, o scandura, etc.
Poate ca pt. unii nu spun o noutate, dar mai stii? Posibil sa mai fie oameni pe care sa-i ajute ideea. Cel putin mie, dupa ce am aplicat-o prima oara, nu mi-a venit sa cred cat de mare economie de efort (si degete) mi-a facut...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

stradic
veteran
veteran

Barca pneumatica

Mesaj de stradic » 30 Noi 2010, 13:44

Cat e pretul la o Baracuda de aia?
rapala the best vobler in the world

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 30 Noi 2010, 15:40

Musti scrie: E vorba despre trucul care apare la minutul 1:50 din filmulet.
Thx man ! :bere:

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 01 Dec 2010, 00:16

stradic scrie:Cat e pretul la o Baracuda de aia?
Vad ca acum e 2700 lei e cea de 2,70m. E oricum mai ieftina decat 3D Tender-ul cu podina gonflabila, cu toata promotia cu tot. Daca te uiti cat costa un Tender cu podina de aluminiu, remarci si mai tare diferenta...
Singurul dezavantaj pe care il are Baracuda este culoarea. Nu se gaseste alba.
modigliani scrie: Thx man ! :bere:
:bere:
Alta manevra ar fi umflarea partiala a chilei inainte de montarea ranforsarilor laterale. Cam cum fac rusnacii astia. Vezi min. 1:50.
http://www.youtube.com/watch?v=pENG3LTi ... re=related
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 01 Dec 2010, 00:36

ma rog
nu ma mai obosesc ca vad ca lumea nici nu sa sinchisit sa deshida lincurile

bai fratilor, voi nu faceti diferenta, intre o podina gonflabila gen barcile de la metro si una care se pune in barca inainte de a umfla baloanele, deci aia e ca o placa (facuta pe ceva sistem fagure) care se mai si umfla pentru a deveni mai rigida, ii simplu, E O PLACA DINTRO BUCATA CARE SE UMFLA, dar nu la modul unei podine integrate care se umfla, o puteti asimila cu placile cu ajutorul carora invata copii sa inoate, oricum, placile alea de aluminiu is o belea mare cand e frig afara, si deobicei la prima ora chiar e cald cand intri pe apa :lol: :lol: :lol:

nu ma mai obosesc, unii aud de podina gonflabila si gata, ruseasca UFIMKA, o mai avansat tehnologia mai baieti :lol: :lol: :lol: :lol:

P.S. dar noi inca ne uitam la rusi cum umfla barcile :twisted: :lol: :lol: :lol:

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 01 Dec 2010, 01:16

mey... corset... mey... tu ai o roblema intre urechi mey ! :lol:
noi citit ce zice la tine.. dar tu... nu noi ... confunzi marfa cu ambalajul mey ! :lol:
ale noastre chiar au de cele cum zice matale mey :lol: dar daca crezi ca barca miea Grand Corvette 300A e a´la Metro... ti-o fac tie cadou mey :D

ok ?

http://s387.photobucket.com/albums/oo31 ... C10050.jpg

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 01 Dec 2010, 01:25

io ziceam ca esti mai trecut prin viata, mai batran, asa dupa cum scrii, da na... se mai insala omu...

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 01 Dec 2010, 01:42

tu ce te bagi cu aprecieri de virsta si alea alea si-o dai trist in decepti... ?

pin la urma... nah treba ta ! dar sa stii ca io cu pokemon am o relatie aparte... si ne permitem si mai si nu numa fineturi :D

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 01 Dec 2010, 01:45

:lol: :lol: :lol: o mica glumitza. sry de offtopic.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 01 Dec 2010, 01:50

no problem ! :D

Scrie răspuns