Apoi, daca v-ati uitat, 3D Tenderul este mai usor decat Baracuda de aceeasi lungime (2,70m) cu fix 4kg. Are 44kg fata de cei 48 ai Baracudei. Scuzati-ma, dar diferenta asta nu ma convinge sa renunt la stabilitatea podinei din aluminiu.
La primele cateva iesiri cu Baracuda, mi-am rupt si eu degetele cu montatul podinei. Apoi am aplicat una dintre indicatiile lui Murphy: "dupa ce ai incercat absolut toate variantele, citeste instructiunile de utilizare"...

Nu ca ar fi fost chinezul prea explicit, dar vazusem si eu pe youtube cum fac unii cand monteaza barci de constructie similara. O manevra pe care n-am bagat-o in seama multa vreme, mi-a usurat incredibil viata. E vorba despre introdusul vaslei sub podina, in lungul ei, inainte de introducerea ranforsarii de aluminiu dintr-un bord.
http://www.youtube.com/watch?v=gNbbfY_FJ98
E vorba despre trucul care apare la minutul 1:50 din filmulet. In locul profilului de aluminiu se poate folosi vasla, o scandura, etc.
Poate ca pt. unii nu spun o noutate, dar mai stii? Posibil sa mai fie oameni pe care sa-i ajute ideea. Cel putin mie, dupa ce am aplicat-o prima oara, nu mi-a venit sa cred cat de mare economie de efort (si degete) mi-a facut...