ajutor pt. incepator

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
newwen
junior
junior

clean

Mesaj de newwen » 28 Apr 2009, 12:10

Asa e Valea Iadului....eu am luat-o pe drumul de la Stana de Vale inspre Remeti, inainte de Remeti se afla mirificul lac Lesu, o minunatie a Romaniei.cred ca o sa ma rezum la lanseta aia cu maner de pluta pana la urma.
Deci imi mai trebuie un fir de max 0.18 si fluocarbon(tot marimea firului? nu am mai auzit de el...caum fac montura?)imi trebuie si ceva struna?la ce sa pescuiesc(eu am prins la pestisori)la vobler ar merge mai bine?ce marime?15.gr e mare?
Nu gasesc cat costa Mulineta Okuma zeon zn 15

YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 28 Apr 2009, 12:50

Mulineta asta am gasit ZN20 : http://www.totalfishing.ro/okuma-zeon-f ... -3664.html
Iar ca fir 0,18 imi pare prea gros pentru clean, poate sa pui inaintas mult mai subtire 0,12-0,14 (eu nu folosesc inaintas si nu dau cu fir mai gros de 0,12 la clean).
Struna pentru ce??
Pana la urma ce peste vizezi de vrei sa dai cu naluca de 15g??

newwen
junior
junior

clean

Mesaj de newwen » 28 Apr 2009, 12:55

Zn20 am gasit si eu-120lei....zn15 cred ca tot cam pe acolo.
Sa ma lamureasca cineva cum se face montura corect:
-daca pescuiesc cu pestisor
-cu vobler......eu le legam cum ma ducea pe mine capu.
Daca stie careva si alte metode va rog detaliati.
Voblerul de 1.5gr......scuze am pus gresit punctul :D

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 28 Apr 2009, 13:53

Okuma zeon zn 15 este undeva la 100 lei.

Eu folosesc la vobler urmatoarea montura:
linie principala - trabuco river trout 0,18
inaintas - trabuco fluorocarbon 0,14 de lungime cca. 1 m

Inaintasul il atasez de linia principala printr-un vartej simplu fara agrafa nu mai stiu ce numar dar cel mai mic posibil. la celalalt capat al inaitasului atasez un snap (cat mai mic) de care fixez voblerul. Snapul il utilizez pentru a putea schimba mai rapid si mai comod voblerele. Inainte faceam nodul rapala dar atunci trebuia la fiecare schimbare de vobler sa tai si sa refac nodul.

Cracus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Cracus » 28 Apr 2009, 14:46

danone scrie:Okuma zeon zn 15 este undeva la 100 lei.

Eu folosesc la vobler urmatoarea montura:
linie principala - trabuco river trout 0,18
inaintas - trabuco fluorocarbon 0,14 de lungime cca. 1 m

Inaintasul il atasez de linia principala printr-un vartej simplu fara agrafa nu mai stiu ce numar dar cel mai mic posibil. la celalalt capat al inaitasului atasez un snap (cat mai mic) de care fixez voblerul. Snapul il utilizez pentru a putea schimba mai rapid si mai comod voblerele. Inainte faceam nodul rapala dar atunci trebuia la fiecare schimbare de vobler sa tai si sa refac nodul.
si nu afesteaza miscarile vobleruluin,la cele d e 3cm sau mai mic?

newwen
junior
junior

clean

Mesaj de newwen » 28 Apr 2009, 22:59

cum arata snapul? trebuie musai sa folosesc 1 m de fluocarbon?

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 29 Apr 2009, 00:40

pescardeclean scrie:Salut si eu ti-as recomanda tot un Shimano Force Master, si ca si mulineta un Shimano Nexave (echilibreaza perfect batul), cu tot cu fir mono relativ bun nu depasesti 300 RON!
Dupa sute de lanseuri o sa ti se para ca abia ai inceput si nu o sa obosesti!
Eu am pescuit toata primavara cu sculele astea si nu sunt deloc dezamagit. :D
Daca optezi pentru alte lansete sau mulinete iti recomand sa nu cumperi una fara cealalta. Asta ca sa nu risti sa fie dezechilibrate si sa fie un chin pescuitul :(
Lanseta medium light de 161 de grame si mulineta de 1000 ce pot face pescuitul un calvar,datorita dezechilibrului ?? :roll: Sa fim seriosi. Cind dau cu cel mai usor ansamblu ce il am,lanseta medium si mulineta de 2500 ma umfla risul. Parca ar fi giucalii pentru bebelushi.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

pescardeclean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pescardeclean » 29 Apr 2009, 06:35

Domnule Jedi, nu stiu ce pesti vizati dumneavoastra in Canada, dar la clean nu cred ca se preteaza ansambluri prea puternice.
Eu si cred ca majoritatea pescarilor prefera aceste jucarii de copii, cum le numiti dumneavoastra!
Si daca omul tot vrea sa isi cumpere lanseta si mulineta, de ce sa nu isi ia ceva ce sa ii fie si confortabil :?:
Chiar daca nu putem vorbi de dezechilibre mari la acest nivel, ele pot exista si sustin cu tarie faptul ca ele trebuie evitate daca se poate.
Respect pentru dumneavoastra si din ce ati postat, pentru pestii pe care ii urmariti!

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 29 Apr 2009, 07:25

Un snap arata asa: http://www.totalfishing.ro/agrafevartej ... 4_189.html
Exista si snapuri mai simple ,asemanatoare cu inelul atasat de vobler si cu o mustata care se rasuceste impiedicand desprinderea nalucii. Poti folosi un inaintas mai scurt de 1m de florocarbon. Eu folosesc cca 1 m pt. ca utilizez o lanseta de 2,4m. Rolul inaintasului de florocarbon este acela ca e mai subtire decat linia principala si materialul din care este facut are un indice de refractie scazut facandu-l aproape invizibil in apa.
Pentru voblere de marime mai mica (1-2g) intradevar exista pericolul ca atasarea snapului sa le influenteze evolutia. Inainte se rasuceau dar am adaugat vartejul simplu inaintea forfacului. Binenteles inainte de a incerca fiecare montura , am verificat-o la malul apei sa vad evolutia.
[/img]

newwen
junior
junior

clean

Mesaj de newwen » 29 Apr 2009, 08:32

ok.multumesc....astept sa vina comanda din Ungaria:Shimano Force Master + okuna Zn15.Sper ca am facut o alegere buna.

Scrie răspuns