ajutor pt. incepator
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
clean
Mi-am cam facut o idee despre lanseta, in ciuda faptului ca nu mi s-a dat catev anume, ceva de 2.10-2.40 cu varf subtire si (cred ca inele putine,cred6 si sa fie mari)
Mulineta sa fie de firma cu multi rulmenti....mai astept ceva ajutor...multumesc
pe lacul Lesu trageau clenii la disperare, nu aveam nimic(lingurita, musca,vobler, ace)am prins la pestisori mici...abia astept sa ma duc la vara....de data asta echipat(garantez oricui peste 5 kg de peste intr-o dimineata)
Mulineta sa fie de firma cu multi rulmenti....mai astept ceva ajutor...multumesc
pe lacul Lesu trageau clenii la disperare, nu aveam nimic(lingurita, musca,vobler, ace)am prins la pestisori mici...abia astept sa ma duc la vara....de data asta echipat(garantez oricui peste 5 kg de peste intr-o dimineata)
- kriss-wolf
- veteran
Re: clean
Nr de inele nu este relevant , dar ca idee nu un nr mic de inele creste fiabilitatea sau alte calitati ale batului si nu alegi batul nici dupa grosimea varfului. Cum ti-au scris si baietii mai devreme puterea batului conteaza cel mai mult UL- ultra light L- light ML - medium light, actiunea de prefereat rapid ( F- fast) lungimea si daca vrei un bat bun la un pret mediu sa sti ca majoritatea au talonul din pluta. Iar la mulineta nu te uita in primul rand dupa nr de rulmenti, ia-ti una de marime mica 1000, 1500 de firma shimano daiwa care sa se incadreze in banii pe care ii ai.newwen scrie:Mi-am cam facut o idee despre lanseta, in ciuda faptului ca nu mi s-a dat catev anume, ceva de 2.10-2.40 cu varf subtire si (cred ca inele putine,cred6 si sa fie mari)
si daca tot vroiai o marca de bat iti dau o idee nu neaparat cea mai buna dar se incadreaza in cerintele tale Shimano Force Master Spinning 240ML
http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... -3824.html
- Bogdan_Alex
- veteran
- pescardeclean
- utilizator constant
Salut si eu ti-as recomanda tot un Shimano Force Master, si ca si mulineta un Shimano Nexave (echilibreaza perfect batul), cu tot cu fir mono relativ bun nu depasesti 300 RON!
Dupa sute de lanseuri o sa ti se para ca abia ai inceput si nu o sa obosesti!
Eu am pescuit toata primavara cu sculele astea si nu sunt deloc dezamagit.
Daca optezi pentru alte lansete sau mulinete iti recomand sa nu cumperi una fara cealalta. Asta ca sa nu risti sa fie dezechilibrate si sa fie un chin pescuitul
Dupa sute de lanseuri o sa ti se para ca abia ai inceput si nu o sa obosesti!
Eu am pescuit toata primavara cu sculele astea si nu sunt deloc dezamagit.

Daca optezi pentru alte lansete sau mulinete iti recomand sa nu cumperi una fara cealalta. Asta ca sa nu risti sa fie dezechilibrate si sa fie un chin pescuitul

clean
Ma bucur ca ati reusit sa-mi cititi gandurile, toti trei ati reusit sa-mi explicati ce vroiam sa aflu...si exact asa o sa fac.Mulineta e aia de 1000????
Inca ceva...mie nu-mi place manerul ala de pluta....asa ca as dori alte nume de lanseta(insa nu cred ca exista alt tip de maner pt o lanseta ultraL)...as dori ca manerul sa arate ca la lanseta Sert sky eyes
Va multumesc
Inca ceva...mie nu-mi place manerul ala de pluta....asa ca as dori alte nume de lanseta(insa nu cred ca exista alt tip de maner pt o lanseta ultraL)...as dori ca manerul sa arate ca la lanseta Sert sky eyes
Va multumesc
- kriss-wolf
- veteran
http://www.totalfishing.ro/shimano-shim ... 0_841.html
Ca exemplu uitate aici la shimno nexave exista mai multe tipuri si marimi la aceeasi model de mulineta , 1000, 2500, 4000 ... reprezinta dimensiunea tamburului de pe mulineta si implicit dimensiunea de gabarit si greutatea mulinetei, pt pescuit la clean se preteaza o mulineta mica sa zicem de 1000, o sa regasesti in denumirea mulinetei si RB sau FB ceea ce reprezinta tipul de frana de la mulineta RB - frana spate iar FB - frana fata, daca ajungi pe la un magazin cu scule de pescuit ia-le in mana si ai sa intelegi mai bine, recomandarea mea ar fi sa iei mulineta cu frana fata .
Ca exemplu uitate aici la shimno nexave exista mai multe tipuri si marimi la aceeasi model de mulineta , 1000, 2500, 4000 ... reprezinta dimensiunea tamburului de pe mulineta si implicit dimensiunea de gabarit si greutatea mulinetei, pt pescuit la clean se preteaza o mulineta mica sa zicem de 1000, o sa regasesti in denumirea mulinetei si RB sau FB ceea ce reprezinta tipul de frana de la mulineta RB - frana spate iar FB - frana fata, daca ajungi pe la un magazin cu scule de pescuit ia-le in mana si ai sa intelegi mai bine, recomandarea mea ar fi sa iei mulineta cu frana fata .
- pescardeclean
- utilizator constant
- pescardeclean
- utilizator constant
Nu stiu de ce vrei cu un alt tip de maner
Manerul de pluta e usor, nu se umple cu praf, nisip, noroi, iar daca se murdarestese poate curata foarte usor cu o solutie diluata de detergent, fara sa fie afectata in nici un fel!
Daca vrei ca lanseta sa fie diferita de celelalte pe care le vezi la alti pescari, atunci intram pe alt taram!

Manerul de pluta e usor, nu se umple cu praf, nisip, noroi, iar daca se murdarestese poate curata foarte usor cu o solutie diluata de detergent, fara sa fie afectata in nici un fel!

Daca vrei ca lanseta sa fie diferita de celelalte pe care le vezi la alti pescari, atunci intram pe alt taram!