ajutor pt. incepator
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
ajutor pt. incepator
Salutare la toata lumea.
Vara trecuta am fost pe lacul Lesu, Dragan si nu am fost dotat corespunzator, insa am prins vreo 10 cleni in 3 zile cu o lanseta "cu multi metri"....ok.....de atunci ma inebuneste "pescuitul rapitorilor," si ma interesesza sa-mi achizitionez scule corespunzatoare:
*Vreau sa-mi cumpar o lanseta si am un buget de 200ron(eu m-am gandit la Sert Sky Eyes 2.10m)*si astept sfaturi.
As vrea sa o folosesc la orice tip de pescuit, in special la somn si clean.
Nu suport manerul ala "din pluta(deobicei la Shimano),desi mi-ar placea o lanseta de la Shimano, imi plac alea cu maner pt lupta, ca si manerul la Sert Sky Eyes.
Daca e cineva mai experimentat va rog sa ma ajutati,daca e buna lanseta asta "Sert Sky Eyes", ori recomandati-mi voi ceva.
Vara trecuta am fost pe lacul Lesu, Dragan si nu am fost dotat corespunzator, insa am prins vreo 10 cleni in 3 zile cu o lanseta "cu multi metri"....ok.....de atunci ma inebuneste "pescuitul rapitorilor," si ma interesesza sa-mi achizitionez scule corespunzatoare:
*Vreau sa-mi cumpar o lanseta si am un buget de 200ron(eu m-am gandit la Sert Sky Eyes 2.10m)*si astept sfaturi.
Nu suport manerul ala "din pluta(deobicei la Shimano),desi mi-ar placea o lanseta de la Shimano, imi plac alea cu maner pt lupta, ca si manerul la Sert Sky Eyes.
Daca e cineva mai experimentat va rog sa ma ajutati,daca e buna lanseta asta "Sert Sky Eyes", ori recomandati-mi voi ceva.
-
- utilizator constant
Re: ajutor pt. incepator
nu exista lanseta pt clean s somn.doar una pt clean si alta pt somn.cu timpul o sa-ti dai seama de asta singur.newwen scrie:Salutare la toata lumea.
incearca DAM Quick stick tele(aprox 100 ron)
maver stralis light spigot
ET skill
la somn e alta poveste unde nu ma pricep ca nu dau la somn
ajutor pt. incepator
stiu ca nu prea se potrivesc speciile cu lanseta, dar as vrea sa am lanseta aia pe o perioada mai lunga de timp.....deci ceva care sa se potriveasca pt mai multe specii de peste.iar lanseta aia are manerul care nu-l suport eu.
- Lucius
- utilizator constant
Nu o sa gasesti o lanseta care sa fie buna si la clean si la somn. La clean iti trebuie un echipament ultralight sau light, la somn ai nevoie de artilerie grea Lanseta pe care ai pus ochii are puterea de aruncare 100-250 gr deci in principiu e bun pentru somn mai multe nu stiu despre ea nu am pipait-o .
ajutor pt. incepator
deci ar fi ok lanseta aia pt somn (Sert Sky Eyes), dar de ce nu as putea sa o folosesc si la clean?pt alti pesti e ok?
-
- utilizator constant
o sa o ai daca iti iei o scula klumea de la inceput si ai grija de ea,o folosesti corespunzator.dai un ban dar simti diferenta...mai laes ca incapatornewwen scrie:stiu ca nu prea se potrivesc speciile cu lanseta, dar as vrea sa am lanseta aia pe o perioada mai lunga de timp.....deci ceva care sa se potriveasca pt mai multe specii de peste.iar lanseta aia are manerul care nu-l suport eu.
ajutor pt. incepator
eu am deja 2 lansete pt crap(una de 4.20m din 3tronsoane, iar cealalta de 3,70m telescopica) si as mai dori una pt rapitor(cred ca cea mai buna ar fi de 2,10-2,40m)dar sa o pot folosi si la stiuca si la somn.....dar si la clean.
- Lucius
- utilizator constant
[quote="newwen"]deci ar fi ok lanseta aia pt somn (Sert Sky Eyes), dar de ce nu as putea sa o folosesc si la clean?pt alti pesti e ok?[/quote]
Ai doua probleme la clean artificialele de obicei sunt de 1-6 grame naluci care cu lanseta dorita de tine sunt foarte greu de aruncat si inposibil de controlat. O alta problema este greutatea pestilor, cu o lanseta destinata somnului nu o sa ai nici o placere in drillul unui clenut de 500 grame.
Ai doua probleme la clean artificialele de obicei sunt de 1-6 grame naluci care cu lanseta dorita de tine sunt foarte greu de aruncat si inposibil de controlat. O alta problema este greutatea pestilor, cu o lanseta destinata somnului nu o sa ai nici o placere in drillul unui clenut de 500 grame.
ajuto pt. incepator
aha....deci ar trebui una speciala pt cean(recomanda-mi una),adica una cu varful subtire?
Cum crezi ca vei putea arunca un microvobler de 2,5- 3g , folosit in pescutul cleanului cu bata aia de 100-250 g ? Si ce greutate are batul ala ca sa faci sute de lanseuri intr-o partida de spin ?
Oare crezi ca degeaba este in categoria betelor pentru pescuit la somn ? Si la stationar, nicidecum la spinning .
S-au poate nu am inteles eu bine ? Vrei sa dai la stationar?
Iti recomand sa citesti de pe forum toate postarile referitoare la pescuitul cleanului
Oare crezi ca degeaba este in categoria betelor pentru pescuit la somn ? Si la stationar, nicidecum la spinning .
S-au poate nu am inteles eu bine ? Vrei sa dai la stationar?
Iti recomand sa citesti de pe forum toate postarile referitoare la pescuitul cleanului