ajutor pt. incepator

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
pescardeclean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pescardeclean » 28 Apr 2009, 08:52

Indreapta-te spre custom :D
Mai asteapta sa vezi ce iti spun si alti pescari, sau proprietari de magazine care intra pe forumul acesta! Tine topicul in actualitate si tot iti vor raspunde la un momentdat!

newwen
junior
junior

clean

Mesaj de newwen » 28 Apr 2009, 08:57

ok...astept raspuns atunci!

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 28 Apr 2009, 09:05

Nu o sa gasesti nicaieri o lanseta de spining usoara cu manerul care iti place tie din urmatoarele motive: lanseta la care te referi tu este destinata pentru a arunca (lansa) momeli grele (100-200 grame) , deci este construita din segmente (blancuri) mai groase. O lanseta pentru clean este destinata pentru lanseuri usoare (2-8 grame), deci este construita din blancuri mai flexibile si mai subtiri. De aceea blancul care sustine manerul este mai subtire si pentru a fi manipulat , este "incarcat" cu material usor care este pluta. Toti producatorii utilizeaza pluta care este un material usor si niciodata nu vor folosi un material plastic sau fibra de sticla sau carbon.
Eu iti recomand un Shimano Force master ML de 2,40 m si o mulineta Ryobi ecusima 1000vi sau Okuma zeon zn 15. Firul trebuie sa fie de 0,18 cel mult iar inaintasul poate fi un fluorocarbon de 0,14-0,16.

pescardeclean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pescardeclean » 28 Apr 2009, 09:16

Danone, lumineaza-ma si pe mine, care este rolul inaintasului de fluocarbon. Stiu ca este aproape invizibil in apa, dar alt rol mai are? :?:

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 28 Apr 2009, 09:23

Singurul rol este acela ca ar fi mai invizibil in apa. Cum eu pescuiesc pe lacuri de munte (Belis, Tarnita) cu apa este extrem de curata si transparenta cu o vizibilitate pana la 4-5 m adacime, utilizez ca inaintas de 1m fluorocarbon. Statistic se pare ca ar fi mai invizibil .

pescardeclean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pescardeclean » 28 Apr 2009, 09:34

Care ar fi pretul unui fir fluocarbon?

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 28 Apr 2009, 09:39

Ce nu am inteles eu din subiectul deschis de newwen , este ca nu-mi dau seama pe care lac a pescuit. El zice paremi-se de Lacul Lesu, Dragan. Din cate stiu eu Lacul Lesu este situat pe Valea Iadului , pe Valea Draganului este amplasat Lacul Floroiu.

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 28 Apr 2009, 09:47

Atentie nu este fluocarbon. Este florocarbon. Firul fluo, din contra este foarte vizibil (galben sau verde fosforescent) si se utilizeaza la pescuitul stationar pentru a se vedea cat mai bine linia.
Pretul la florocarbon este mai mare dar se gaseste in role de 30-50 ml, o rola avand pretul de 25-30 lei. Nu are rost sa pui linia principala din floro carbon.

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Re: clean

Mesaj de Bogdan_Alex » 28 Apr 2009, 09:55

newwen scrie:Nu-mi place manerul ala...ce sa fac...!
imbraca manerul intr-un material d-ala ca la ghidoanele de bicicleta :) . cred ca daca pui mai multe manere d-alea cap la cap imbraci o lanseta . hihihi

pescardeclean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pescardeclean » 28 Apr 2009, 10:19

danone scrie:Atentie nu este fluocarbon. Este florocarbon. Firul fluo, din contra este foarte vizibil (galben sau verde fosforescent) si se utilizeaza la pescuitul stationar pentru a se vedea cat mai bine linia.
Pretul la florocarbon este mai mare dar se gaseste in role de 30-50 ml, o rola avand pretul de 25-30 lei. Nu are rost sa pui linia principala din floro carbon.
Multumesc, m-am lamurit, eram oarecum dezorientat ca pe anumite fire scria ceva de fluoro nu stiu cum si ele se vedeau clar atat in apa cat si la suprafata. Multumesc inca o data!

Scrie răspuns