Mai asteapta sa vezi ce iti spun si alti pescari, sau proprietari de magazine care intra pe forumul acesta! Tine topicul in actualitate si tot iti vor raspunde la un momentdat!
ajutor pt. incepator
Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori
- pescardeclean
- utilizator constant

Nu o sa gasesti nicaieri o lanseta de spining usoara cu manerul care iti place tie din urmatoarele motive: lanseta la care te referi tu este destinata pentru a arunca (lansa) momeli grele (100-200 grame) , deci este construita din segmente (blancuri) mai groase. O lanseta pentru clean este destinata pentru lanseuri usoare (2-8 grame), deci este construita din blancuri mai flexibile si mai subtiri. De aceea blancul care sustine manerul este mai subtire si pentru a fi manipulat , este "incarcat" cu material usor care este pluta. Toti producatorii utilizeaza pluta care este un material usor si niciodata nu vor folosi un material plastic sau fibra de sticla sau carbon.
Eu iti recomand un Shimano Force master ML de 2,40 m si o mulineta Ryobi ecusima 1000vi sau Okuma zeon zn 15. Firul trebuie sa fie de 0,18 cel mult iar inaintasul poate fi un fluorocarbon de 0,14-0,16.
Eu iti recomand un Shimano Force master ML de 2,40 m si o mulineta Ryobi ecusima 1000vi sau Okuma zeon zn 15. Firul trebuie sa fie de 0,18 cel mult iar inaintasul poate fi un fluorocarbon de 0,14-0,16.
- pescardeclean
- utilizator constant

- pescardeclean
- utilizator constant

Atentie nu este fluocarbon. Este florocarbon. Firul fluo, din contra este foarte vizibil (galben sau verde fosforescent) si se utilizeaza la pescuitul stationar pentru a se vedea cat mai bine linia.
Pretul la florocarbon este mai mare dar se gaseste in role de 30-50 ml, o rola avand pretul de 25-30 lei. Nu are rost sa pui linia principala din floro carbon.
Pretul la florocarbon este mai mare dar se gaseste in role de 30-50 ml, o rola avand pretul de 25-30 lei. Nu are rost sa pui linia principala din floro carbon.
- Bogdan_Alex
- veteran

Re: clean
imbraca manerul intr-un material d-ala ca la ghidoanele de bicicletanewwen scrie:Nu-mi place manerul ala...ce sa fac...!
- pescardeclean
- utilizator constant

Multumesc, m-am lamurit, eram oarecum dezorientat ca pe anumite fire scria ceva de fluoro nu stiu cum si ele se vedeau clar atat in apa cat si la suprafata. Multumesc inca o data!danone scrie:Atentie nu este fluocarbon. Este florocarbon. Firul fluo, din contra este foarte vizibil (galben sau verde fosforescent) si se utilizeaza la pescuitul stationar pentru a se vedea cat mai bine linia.