discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
pescardeclean
- utilizator constant

Cea de 2,10 o am si eu, e super OK, iar cu horneturile de 3,5 sunt cele mai populare si la mine.
Horneturile de 2 sunt mai nervoase, dar nu sunt mari deloc. Vara iti intra si cleni de 10 cm.
Anul asta, cei mai mari cleni i-am prins la hornet 2.
Danone, de unde ai luat H2F. eu nu am vazut nici macar pe situl celor de la Salmo.

-
danone
- veteran

De la magazinul Avat Cluj. Numai cele de marimea 2 au ramas. Tot ce a fost marimea 3 s-a cam cumparat. Eu pescuiesc pe Belis din barca , cu cele de marimea 3 si 4, la cele mici de marimea 2 intra numai bibanul si cleni pana in 15 cm. Ca si culoare folosesc cel mai bine T (pastrav). Lanseurile le fac inspre mal aproape perpendicular. Foarte important este sa lansezi cat mai aproape de mal , aproape sa atingi pietrele.Conteaza si 20 cm.
-
anem
- veteran

cred ca ai scris gresit acolo cu H2F-ul ala pentru ca nu exista Salmo Hornet de 2,5 cm care sa fie plutitor ... la dimensiunea asta exista doar varianta Sinking .... de la 3,5 cm in sus apar ambele variante ... sinking si floating ...
si da ... e unul dintre cele mai bune voblere pentru clean dupa parerea mea (din cele incercate) si am prins cu ele cleni de la 100g la 1,3kg la variantele de 2,5-3,5-4cm ... din pacate cu cel de 5cm inca nu am reusit sa prind nici un peste si varianta de 6 mi s-a parut un adevarat monstru cu care cred ca as incerca doar la somn ...
numai bine ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
srb
- veteran

-
la H2 e H2S, care e deep runner si H2SRS sau H2SR, care e shallow runner sau cum ma-sa se scrie.are barbeta mai mica, nu coboara chiar asa de mult.
-
anem
- veteran

in privinta asta doryan ai partial dreptate ... adica pana acum cativa ani se facea in amble variante dar mai nou exista doar H2S ... adica ala cu inelul de prindere trecut prin barbeta ...
cele care erau shalow runner se mai gasesc trecator prin anumite magazine care mai au pe stoc sau au reusit cumva sa mai cumpere de la producator produse de prin stocul vechi ...
numai bine
-
newwen
- junior

Deci.... lamuriti-ma si pe mine cu voblerele astea.Ce marime e mai indicata pt un clean de 200gr.-1kg.Ce denumire au?
-
AndreiB
- utilizator constant

"red ca ai scris gresit acolo cu H2F-ul ala pentru ca nu exista Salmo Hornet de 2,5 cm care sa fie plutitor ... la dimensiunea asta exista doar varianta Sinking .... de la 3,5 cm in sus apar ambele variante ... sinking si floating ..."
De unde ai scos chestia asta? Eu am o cutie plina de Hornet-uri floating de 2.5! Si intradevar sunt bune la clean vara, cand e agresiv. In rest mi se pare ca bat prea tare. Iarna, cand a apatic, prefer Cozma de 2.5.
-
Irod
- veteran

newwen scrie:mie mi se par mari si aia de 1.5gr...pentru cleni pana in 1kg.Tu folosesti de 3.5 gr.?Nu sunt cam mari?
amu ma bag si io in discutia cu naluci. Voi ati vazut vreodata un carabus mare sau o lacusta? Ei daca da a trebuit sa observati ca oricare din ele sunt mult mai mari ca un vobler tiny (Salmo) de 2,3-3g sau un Rapala CD de 3g sau o rotativa nr 0 sau 1. Ei bine insectele astea ce sunt prada obisnuita a cleanului sunt mai grele ca si voblerele ce vreiti voi sa le folositi. Auzi domle 1,5g

Deci care e corelatia? asta nu inteleg.....
-
YoNutzu
- senior

Eu folosesc cel mai des voblere de 1,8 cm. si 1 g. floating ... si cel mai mare folosit este de 3 cm si parca 2,5 g sinking ... si cei mai mari cleni au fost prinsi la cel de 1g.
-
anem
- veteran

AndreiB scrie:De unde ai scos chestia asta? Eu am o cutie plina de Hornet-uri floating de 2.5! Si intradevar sunt bune la clean vara, cand e agresiv. In rest mi se pare ca bat prea tare. Iarna, cand a apatic, prefer Cozma de 2.5.
asta nu am scos-o eu ... o zic chiar cei de la Salmo, daca esti curios poti sa verifici si pe site-ul lor chestia asta ...
http://salmo.com.pl/page.php?id=30
si as mai completa cu o chestie ... de ani buni pescuiesc cu Salmo si sunt voblerele mele favorite si inca nu am vazut sau auzit de varianta de 2,5 floating ... la fel cum ma indoiesc ca ai tu o cutie plina cu ele ... eventual poti sa verifici si in cazul in care sunt floating iti zic sigur ca au 3,5cm ...
numai bine ...