ajutor pt. incepator

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 30 Apr 2009, 09:14

in ce priveste dimensiunea voblerelor la clean ... pana acum vreo 2 ani eram convins ca iti trebuie voblere mici ca altfel se sperie sau efectiv nu sar ...

de atunci insa mi-am schimbat parerea ... adica anul trecut prin vara de exemplu am prins cleni de nu mi-a venit sa cred la Salmo Exexutor de 5cm (care de fapt daca il masurati are 6cm) Shalow runner ... nu au avut nici o problema nici clenii de 200 de grame sa sara pe el ... cam tot prin aceeasi perioada am prins foarte bine clean si la un Salmo Minnow de 6cm floating ...

rareori pescuiesc cu voblere mai mici de 3,5 cm la clean ... daca as pescui cu cele de 2,5 cred ca ar sari si cei de 50g pe el ... pentru mine partida de clean incepe de obicei cu un Hornet de 3,5 dupa care incerc voblere tot mai mari ca dimensiune ...

numai bine ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

newwen
junior
junior

clean

Mesaj de newwen » 30 Apr 2009, 09:17

Sa inteleg ca nu conteaza prea mult marimea asta.Dar marimea voblerului nu era mai mare decat gura cleanului?

anem
veteran
veteran

Re: clean

Mesaj de anem » 30 Apr 2009, 09:27

newwen scrie:Sa inteleg ca nu conteaza prea mult marimea asta.Dar marimea voblerului nu era mai mare decat gura cleanului?
conteaza si marimea evident pentru ca sunt zile in care daca vad un vobler mai mare de 5 cm efectiv se sperie de el ... dar fiecare zi de pescuit e altfel tocmai de aceea e bine sa ai modele cat mai variate de voblere pentru a gasi castigatorul ...

dupa cum am zis ... ziua de clean o incep cu 3,5 cm si de acolo in functie de cat sunt de activi incerc si voblere mai mari cu alte forme si batai ...

da, voblerul era mai mare decat gura cleanului si atacul nu sunt sigur ca era de foame ... motivul pentru care ataca era altul ... :roll:

numai bine ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

srb
veteran
veteran

Mesaj de srb » 30 Apr 2009, 09:31

H2 nu se gaseste in varianta floating.si deep runnerul si shalow runnerul sunt sinking.pentru clenii aia de care ai zis u, H2 e cel mai potrivit.cel putin eo numai cu alea pescuiesc.ia-ti si river 2 sea.un pic mai scumpe, dar merita.

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 30 Apr 2009, 13:10

Aveti dreptate , eu am deschis discutia si trebuie sa clarific. Prin 2004 am cumparat voblere Salmo Hornet din marimea 2 ,dar nu erau H2F ci H2SRF , cu urmatoarele caracteristici:
-floating
-lungime 2,5cm
-greutate 1,2 grame
-scufundare 0,2/0,5 m

Scuze si va doresc de maine 1MAI (DESCHIDERE SEZON SALMONIDE-unele) numai fir intins. Si daca unii nu respecta legislatia in materie de pescuit, macar noi sa o facem.

srb
veteran
veteran

Mesaj de srb » 01 Mai 2009, 06:08

si daca e 1 mai, va urez si eo fir intins (pana plesneste) :lol: :lol: :lol:

newwen
junior
junior

clean

Mesaj de newwen » 02 Mai 2009, 21:30

As incerca sa fac voblere,insa nu stiu din ce sa fac partea din metal(o gasesc undeva sa o cumpar?)Am vazut si partea de la "Echipamente si accesorii » Despre voblere si pescuit",da e cam greu...poate stiti careva un site,orice

newwen
junior
junior

echipament pt clean

Mesaj de newwen » 18 Iun 2009, 21:36

Multumesc celor care mau sfatuit.
Pana la urma am luat Lanseta SHIMANO FORCE MASTER ML 2.10 cu Mulineta DAIWA REGAL 4i 2000.
Acuma sa vedem daca prindem cleanul al' mai mare.... :lol:

buntaro
senior
senior

Mesaj de buntaro » 18 Iun 2009, 22:07

in pincipiu ai ales un echipament destul de ok pt a fi unul "universal" un pic heavy pt clean in opinia mea,fir intins,

newwen
junior
junior

clean

Mesaj de newwen » 19 Iun 2009, 08:25

da.asa e,dar eu am muschi si m-am scos :lol:

Scrie răspuns