Stimabili dizidenti de tastatura in ale pescuitului, vi se pregateste o noua lege a pescuitului !
Ce sa va mai zic ??? !!! ...
De mai bine de 6 ani asist pe forumul asta la nenumarate discutii sterile, in care fel de fel de viteji, de... atotstiutori, de... nemultumiti, neinduplecati, neinregimentati si alte feluri de ne..., ne..., si ne..., se bat cu pumnii in piept continuu, ca ei stiu tot, ca ei fac si dreg, acoperindu-se de pretexte si justificandu-se uneori hilar, in dorinta lor de a pescui moca si de a-si baga la traista tot ce prind, oricand, oriunde, intr-o tara si pe niste ape pe care marea majoritate a asazisilor pescari recreativi/sportivi, le prefera sa ramana "ale nimanui", pentru a putea raspunde la orice fel de interpelare aratand cu degetul !
Acest nou proiect de lege pe care tocmai l-am citit, este o consecinta fireasca a pasivitatii mascate a noastra a tuturor, care de ani de zile carcotim pe forumuri fara a spune si a face de fapt nimic, fiindu-ne mai comod sa stam cu mainile in san pasivi si sa clevetim acuzator in neant, asteptand de la altii sa indeplineasca tot felul de indatoriri si fantasmagorii !
"Somnul ratiunii naste monstri !"... am mai auzit vorba asta candva ! Ce pacat ca de atatia ani constiinta noastra civica e egala cu zero !
Va citez doar doua paragrafe din ce vi se pregateste:
"Art. 3 - In sensul prezentei legi se stabilesc urmatoarele definitii:
...
y) pescar sportiv - persoana fizica atestata, membra a unei asociatii de pescari sportivi legal constituita, care practica pescuitul recreativ/sportiv in baza unui permis eliberat de asociatia al carui membru este;"
sau poate e mai clar aici:
"Art. 38 (1) prin pescuit recreativ /sportiv se intelege pescuitul efectuat cu undita si/sau cu lanseta, in scop de agrement / performanta, pe baza unui permis nominal eliberat si vizat de asociatiile concesionare ...
(2) permisul de pescuit este valabil atat pentru zonele concesionate de asociatia al carei membru este... "
Sa uram impreuna un.. Bun revenit !, obligativitatii asocierii si intoarcerii in trecut !
Evident proiectul mai contine si alte surprize,... oho ! ... Eu zic sa bagati la traista cat mai apucati... acu' cat e moca !
O merita toti acei asa zisi pescari care nu stiu sa faca prezenta atunci cand sunt solicitati sa-si apere interesele, o merita toti aceia care de-a lungul anilor, in toate discutiile sterile de pe forumuri au vrut tot timpul altceva decat se spunea, nevrand de fapt nimic concret ! De fapt o meritam toti !
Deci, viitori membri ai ajvpsurilor de tot felul, va doresc succesuri !
Io zic ca e bine ce se intampla ! Sincer, mie mi se pare... fair !

PS: mai putin pentru ape si pesti care,... vai de mama lor ! Suntem toti vinovati ! NOI, nu EI !!!