UN NOU PROIECT DE ORDIN AL MINISTRULUI

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 08 Ian 2009, 07:44

feugen scrie:Este adevarat ca exprimarea mea a lasat de dorit si nu m-am facut inteles asa cum mi-am dorit. Ma refeream in principal la asociatiile care si-au castigat dreptul de a gestiona un segment de apa.
Iar te-ai exprimat gresit. N-are nici o legatura gestionarea apei cu pescuitul. Doar daca tu nu pescuiesti apa! Pescarii, de obicie, pescuiesc pesti. conform legii acestia fac parte din resursa acvatica vie. Asa ca o asociatie normala s-ar putea sa-si doreasca sa gestoneze/administreze/etc resursa acvatica vie dintr-o anumita zona.
Ca unele asociatii au facut contract cu Apele Romane si administreaza acum bucati de apa fara a avea legatura cu pestii, e treaba lor. Daca pescarii scot suta de lei din buzunar pentru atata lucru inseamna ca le merge si Caritas-ul n-a fost ultima fraiereala nationala! :lol:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 08 Ian 2009, 07:48

miky scrie: dupa 3 ani de batalie in transee, au obtinut deja finantari de 75000 euro :!: , cu care au deschis en'spe filiale de lupta,...
Acu esti chiar rau! Pe langa banii astia au mai adunat cate 100 lei de la cei 40 mii de membri cotizanti. Asta inseamna cam 1 milion de euro. Daca au cheltuit milionul de euro pentru a obtine o finantare de 75 mii euro nu se cheama "management"?

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 08 Ian 2009, 07:52

apsalba scrie: Simplu. De la administratorul zonelor respective. Cum? Conform legislatiei in vigoare. Care sunt asociatiile? O sa aflati cand mergeti sa ridicati permisele sau cand o sa mergeti la pescuit.
Asta o putem baga in antologie, nu-i asa?
Deci, dragi pescari, voi luati-va permise si mergeti la pescuit. Veti pescui legal? E strict secret! Veti afla doar cand va va surprinde Garcea tocmit cu bani grei de federatie si va va aptigui cu o frumoasa amenda. Chiar vreti sa aflati pe ce zone este resursa acvatica vie administrata de federatie? Neeee, nu se poate! Strict secret! Aflati voi din procesul verbal dupa ce sunteti prinsi ca pescuiti acolo!

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 08 Ian 2009, 08:23

Mihai eu zic sa nu-l stresam ! sa-l lasam sa ne zica ce este pescuitul recreativ, sa stim si noi cum dracu se cheama ce facem noi cand stam duminica cu batul pe balta... :D
Apsalba, ai voie (vorba ta :lol: ) la 3 incercari ! :lol: :lol: :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 08 Ian 2009, 08:45

miky scrie:Mihai eu zic sa nu-l stresam ! sa-l lasam sa ne zica ce este pescuitul recreativ,
Daca vrei tu musai io-l las, ca nu mi-e greu. Eu stiu ce inseamna pescuit recreativ. Nu c-as fi io mai destept sau ca m-ar fi invatat la scoala, dar e data definitia in lege. Incepe asa:
„pescuit recreativ” înseamnă ...
Chiar crezi ca va gasi continuarea?
Si stii care-i culmea? Nu zice nimic de pescuitul in cada! Oare de ce? :lol:

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 08 Ian 2009, 09:08

Este suficient una. De fapt am mai postat-o odata. Este definitia data de Regulamentul 199/2008 al CEE. Vezi ca il gasesti pe web-ul anpa. Care este problema? Nu sunteti de acord cu ea? Deontologul de la cluj o sa zica iar ca acolo spune sportiv, nu recreativ, chiar daca definitia spune ''pentru sport sau recreere''.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 08 Ian 2009, 09:20

ha, ha ,ha,... hai ca nu tine ! eviti raspunsul ! hai, curaj, ca nu te taie nimeni ! :D
explic-o asa cu cuvintele tale, pentru profani needucati asa ca noi...nu ne trimite la regulamente si numere de legi...
tradu-ne un pic, pe intelesul nostru, ca ai negat ca pescuitul recreativ este un hobby...
deci ce este pescuitul recreativ, dupa mintea ta: un mijloc de trai, o sursa de subzistenta ? o meserie ? o oportunitate de afacere? o mina de aur pentru destepti ? poate vreun loc de munca ? poate o datorie patriotica ? sau vreo responsabilitate civica ? altceva ? :D
mai ai doua incercari... :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 08 Ian 2009, 09:38

(c) „pescuit recreativâ€

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 08 Ian 2009, 09:39

apsalba scrie:Simplu. De la administratorul zonelor respective. Cum? Conform legislatiei in vigoare. Care sunt asociatiile? O sa aflati cand mergeti sa ridicati permisele sau cand o sa mergeti la pescuit.
D-le "apsalba" sa va dau un exemplu concret, cum au reusit niste cunoscuti de-ai mei sa se pricopseasca cu plata cotizatiei la doua asociatii: au mers la pescuit in jud. Bihor si cand a venit controlul pe malul crisului, ei senini le-au inmanat carnetele, chitantele, "permisul" luate de la ajvps arad siguri de functionarea reciprocitatii. Surpriza lor a fost foarte mare cand au aflat ca pt cei care-i controlau ei sunt braconieri si asa au avut de ales: sau platesc cotizatia la ajvps bihor (in salonta sau pe loc) sau li se face dosar penal pt braconaj. Mai trebuie sa spun ce au ales? Zilele trecute m-am chinuit destul de mult sa-i conving sa astepte pana incepe distribuirea permiselor de pescuit de catre anpa.
In situatia de fata care ar fi procedura?? Se achita cotizatia si contravaloarea permisului eliberat de ANPA la o asociatie si la a doua la fel??? Dupa umila mea parere ar fi ceva ciudat la mijloc, sa ai doua permise eliberate de aceeasi institutie(ANPA), pt acelasi lucru (pescuit in apele din romania) si pt aceeasi perioada(anul 2009).
Sau la a doua asociatie se achita doar cotizatia si se tine cot ca ai permisul anpa obtinut prin intermediul primei asociatii?
Va rog sa-mi dati un raspuns concret

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 08 Ian 2009, 10:01

Presedintele ANPA,Gigi Stefan, a demisionat in data de 07 ianuarie.

http://www.adevarul.ro/articole/presedi ... ionat.html

Scrie răspuns