Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
PODOSU DOREL
- utilizator constant

@ apsalba
"Ce pot sa--ti spun este faptul ca in cadrul FNPSR asociatiile membre isi recunosc dreptul de reciprocitate prin regulament, aprobat in AG in iunie anul trecut"
Care e diferenta intre reciprocitatea AJVPS-urilor si cea a FNPSR?
E inca o dovada clara ca de fapt se doreste ciolanul si toate vorele"frumoase" sint de fapt momeala pt pescari.Se pare ca va creste consumul de lamii

-
Tavi
- veteran

Retine foarte exact. Cei 30 lei reprezinta o taxa pentru eliberarea permisului de pescuit sportiv. Eliberarea permisului de pescuit recreativ sportiv este altceva. HG 1016 are o prevedere care nu este luata in seama. Undeva se spune ca daca nu obti permisul de pescuit sau autorizatia,taxa se restituie. Citeste cu atentie art. 10 din hotarare. Este limpede ca esti la mana celui care elibereaza
Apsalba, reformulez si eu intrebarea poate obtinem totusi un raspuns:
daca am permis de pescuit dar nu sunt membru FNPSR, in ce conditii am voie sa pescuiesc pe apele "voastre"?
Am inteles ca odata ce vi s-au atribuit acele ape puteti stabili niste conditii, deci suntem la mana voastra. Pana aici am inteles.
Dar:
Care sunt totusi acele conditii pe care vreti voi sa le impuneti??????
Va rog dati un raspuns direct si simplu sa priceapa tot pescarul.
Multumesc
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
-
Ioan S.
- veteran

apsalba scrie: Noi chiar vrem sa punem asociatiile la treaba si sa urmarim ce fac. E o diferenta, cred, fata de agvpsr.
Eu nu cred ca AGVPS indemna asociatiile membre sa nu-si faca treaba. Ba dimpotriva ... la nivel declarativ stau foarte bine ... nu m-ar mira sa stea chiar mai bine decit fpsnr.
Nu stiu unde vezi diferenta ... diferenta in fapte nu in declaratii.

-
genu
- veteran

Omul te-a intrbat frumos si nu a cerut citate si numere .Chiar nici asa nu esti in stare sa raspunzi ? Cum vrei sa atragi membrii pescari de partea ta daca cineva te intreaba " pot pescui ? " si tu ii spui " citeste legea nr. art ... " Tie sincer nici apa la robinet nu ti-as da in gestionare ca ai fi in stare sa faci crescatorie in cada sa aiba Miky unde pescui .

-
luci_t
- veteran

-
apsalba scrie:Retine foarte exact. Cei 30 lei reprezinta o taxa pentru eliberarea permisului de pescuit sportiv. Eliberarea permisului de pescuit recreativ sportiv este altceva. HG 1016 are o prevedere care nu este luata in seama. Undeva se spune ca daca nu obti permisul de pescuit sau autorizatia,taxa se restituie. Citeste cu atentie art. 10 din hotarare. Este limpede ca esti la mana celui care elibereaza
si tot nu ati raspuns concret, incep sa-mi pierd speranta ca o sa-mi dati un raspuns concret
Tavi, merci de ajutor.... raspunsul inca este asteptat
am spicuit din HG 1016 pt d-l "apsalba"
Art. 4
(1) Cuantumul taxelor de autorizare este de:
g) 30 lei pentru eliberarea permisului de pescuit recreativ/sportiv, incepand cu data de 1 ianuarie 2009;
h) 10 lei pentru eliberarea permisului de pescuit recreativ/sportiv pentru elevi si studenti, incepand cu data de 1 ianuarie 2009;
i) 10 lei pentru eliberarea permisului de pescuit recreativ/sportiv pentru persoanele cu handicap usor si mediu si gratuit pentru persoanele cu handicap grav, incepand cu data de 1 ianuarie 2009.
(2) Eliberarea permisului de pescuit recreativ/sportiv pentru pensionari si veterani de razboi este gratuita.
Art. 10
(5) In cazul neindeplinirii conditiilor de licentiere sau autorizare, taxele percepute se restituie solicitantilor.
in hotarare nu vad sa se faca o diferenta intre pescuitul sportiv si pescuitul recreativ si implicit intre permisul de pescuit sportiv si permisul de pescuit recreativ. Daca tot va place sa dati exemple de legislatie va rog sa ma ajutai cu un articol de lege, HG, etc ca sa vad unde e facuta deosebirea intre acestea.
-
luci_t
- veteran

-
@apsalba
acum am dat si eu citate din hg, astept niste raspunsuri simple, punctuale:
a. cum pot pescui legal pe apele aps alba (fnpsr) eu avand cotizatia platita la zi si
permisul de pescuit recreativ/sportiv eliberat de anpa la o asociatie care nu are nici un protocol semnat cu fnpsr
b. mai trebuie sa platesc inca odata contravaloarea
permisului de pescuit recreativ/sportiv la o asociatie memebra a fnpsr sau este valabil permisul de pescuit recreativ/sportiv obtinut prin intermediul primei asociatii??
multumesc si va rog sa raspundeti punctual ca sa putem pricepe si noi astia mai putin pregatiti juridic.
P.S. rog colegii de forum sa-mi ierte insistenta, dar pt mine chiar e important sa primesc un raspuns concret

-
genu
- veteran

Nu se supara nimeni , in schimb nu stiu ce raspuns poate sa-ti dea . De 3 ani inca nu a putut raspunde la nicio intrebare . Banii ceruti in plus fata de permisul de pescuit reprezinta onorariul avocatilor platiti pentru a tine in sah toti pescarii din tara si a da voie braconierilor sa fie singurii care vor putea pescui pe viitoarele apele interzise .
-
luci_t
- veteran

-
genu, am primit ajutor si de la tavi in clarificarea intrebarilor "ambigue" pe care le-am pus d-lui "apsalba" si nimic. Si cred ca nu sunt singurul care e in situatia de a pescui pe apele din "subordinea" a doua sau mai multe asociatii si care ar avea nevoie de aceste raspunsuri.
Mai asteptam sau daca nu am postat pe topicul potrivi rog un moderator sa-mi mute intrebarile pe topicul potrivit[/list]
-
adiwolf
- veteran

luci_t
vrei un sfat prietenesc??
nu mai astepta acele raspunsuri simple,ele nu vor veni niciodata.
si chiar daca or sa apara asa ceva prin cine stie ce minune,o sa fie o interpretare cat se poate de subiectiva a legilor.
individul asta se crede buricul pamantului si noi facem greseala de ai acorda prea multa atentie.
ce tot il intrebam pe el despre ce si cum o sa fie?? cine este acest individ??
un simplu presedinte de asociatie si atat ( ca se crede el altceva,asta e alta mancare de peste si oricum nu conteaza)
in loc sa ne consumam energiile cu acest individ,mai bine ne indreptam atentia catre institutiile (si persoanele care le conduc) care chiar au drept de decizie si care pot sa limpezeasca aceste ape tulburi.
-
apsalba
- veteran

Va doresc succes. Inchid subiectul. Nu mi-am permis sa fac judecati de valoare nimanui, dar acest individ cu nume de animal, nu merita raspuns. O sa le gasiti singuri atunci cand ve-ti solicita permisele. Relatii pentru cei interesati voi da doar pe pirvat sau prin telefon. Sa fiti iubiti.