UN NOU PROIECT DE ORDIN AL MINISTRULUI
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
feugen, am inteles ce ai vrut sa spui, nu-i problema...
de altfel, recunosc ca si exprimarea mea a lasat de dorit intrucatva,... indemnul de a lasa deoparte invocarea "datoriilor patriotice" nefiindu-ti adresat tie ci celor care profita de astfel de "exprimari care lasa de dorit", speculand la maxim cuvintele si situatia pentru a se erija in tot felul de fauritori "legitimi", care se vor reprezentativi, sustinand ca vorbesc in numele a mii de membri, oameni de bine,... nu ca noi /voi, aia 130 de "bagatori de strambe" (- vorba unui celebru "fan" de al meu
- ), singulari, care au votat "neasocierea" 
ce ai facut tu sau eu, sau... noi pentru pescuit ? vax !
ei in schimb, au realizari mari, palpabile:
dupa 3 ani de batalie in transee, au obtinut deja finantari de 75000 euro
, cu care au deschis en'spe filiale de lupta,...
s-au dedicat trup si suflet, e rodul efortului lor ca 2009 e al 3-lea sau al 4 lea an la rand in care nu stim inca cum vom pescui, s-au luptat prin tribunale, pe campuri si vai,.. ba poate si-au rupt si betele reciproc cu vreun sef de ajvps local gasit pe-o balta pe care si-o disputa... perpetuand o dusmanie de clasa si o dezbinare in care pestii din apa si platitorul de permis sunt ultimele puncte de pe ordinea de zi...
e tot rodul muncii lor ca o gramada de ape azi au ramas nepazite de nimeni si la indemana braconierilor, invitandu-se unii pe altii sa le pazeasca....
au facut pescuitul recreativ, sa ramana un hobby asa cum ar trebui sa fie de fapt...
de altfel, recunosc ca si exprimarea mea a lasat de dorit intrucatva,... indemnul de a lasa deoparte invocarea "datoriilor patriotice" nefiindu-ti adresat tie ci celor care profita de astfel de "exprimari care lasa de dorit", speculand la maxim cuvintele si situatia pentru a se erija in tot felul de fauritori "legitimi", care se vor reprezentativi, sustinand ca vorbesc in numele a mii de membri, oameni de bine,... nu ca noi /voi, aia 130 de "bagatori de strambe" (- vorba unui celebru "fan" de al meu

ce ai facut tu sau eu, sau... noi pentru pescuit ? vax !
ei in schimb, au realizari mari, palpabile:
dupa 3 ani de batalie in transee, au obtinut deja finantari de 75000 euro

s-au dedicat trup si suflet, e rodul efortului lor ca 2009 e al 3-lea sau al 4 lea an la rand in care nu stim inca cum vom pescui, s-au luptat prin tribunale, pe campuri si vai,.. ba poate si-au rupt si betele reciproc cu vreun sef de ajvps local gasit pe-o balta pe care si-o disputa... perpetuand o dusmanie de clasa si o dezbinare in care pestii din apa si platitorul de permis sunt ultimele puncte de pe ordinea de zi...
e tot rodul muncii lor ca o gramada de ape azi au ramas nepazite de nimeni si la indemana braconierilor, invitandu-se unii pe altii sa le pazeasca....
au facut pescuitul recreativ, sa ramana un hobby asa cum ar trebui sa fie de fapt...

nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
Simplu. De la administratorul zonelor respective. Cum? Conform legislatiei in vigoare. Care sunt asociatiile? O sa aflati cand mergeti sa ridicati permisele sau cand o sa mergeti la pescuit. O sa afle si asociatiile cand o sa mearga dupa permise si nu fac dovada ca au obtinut acest drept.adiwolf scrie:si care ar fi acele asociatii??feugen scrie:........ Ma refeream in principal la asociatiile care si-au castigat dreptul de a gestiona un segment de apa.
cum au dobandit acest drept???
miky,
daca pescuitul este un hobby, de ce nu iti pui un peste in cada si sa dai dupa el fara sa mai faci eforturi pe raurile patriei?
Iti atrag atentia ca daca consideri ca ce facem este ilegal nu rezolvi problema pe forum. Si nici problemele pescuitului sportiv. Macar noi facem ceva, incecet, incet, cu toate talpile care ni se pun. Fi convins ca suntem oameni hotarati si stim mai bine decat voi ce ne-am propus si cum sa atingem aceste obiective. Indiferent daca va place sau nu. Voi nu ati fost in stare sa bagati niste nenorocite de fite in apa, in urma unei chete de doi bani si cu care v-ati batut batut in piept 6 luni. Putina decenta nu strica. Sau ti se pare ca 75.000 euroi sunt trei lei ai vostri?
Nu inteleg daca aveti atatia bani de cu nu ingraditi tot judetul alba sa arate ca la auschwit si in restul tarii sa nu va bagati . Fierbeti acolo in suc propriu linistiti dar lasati pe altii in pace si interpreteazati legile cum vrei acolo . Dar nu vorbi si in numele altora pe care nu-i reprezinti . Si daca puteai sa devi deputat sau senator de alba inseamna ca ai un dar foarte mare pe care-l au si ceilalti politicieni : minciuna si saracirea poporului . 

apsalba, hai ca asta e de 2 lei, juvenila rau de tot ...ce naiba ma, credeam ca poti sa scoti din tine mai mult de-atatapsalba scrie: miky,
daca pescuitul este un hobby, de ce nu iti pui un peste in cada si sa dai dupa el fara sa mai faci eforturi pe raurile patriei?

oricum e suficienta sa-si dea toata lumea seama cam cate "puncte comune" ai tu cu pescuitul si pescarii pe care vrei sa-i reprezinti...
deci eu pana acuma sustineam sus si tare, si inca mai sustin, ca o activitate pe care o practica omul benevol, in timpul liber, de placere si pentru propria relaxare, in mod neregulat dar totusi cat de cat repetitiv (adica cand poate si omu' si cand ii permite timpul... si banii), cautand satisfactii mai ales de natura emotionala si psihica, activitate gen "pescuit recreativ", se cheama hobby...
in cada nu-mi place, cat o fi de mare pasiunea... e plin pe margine de sampoane, bureti, perii, creme, ratzusti

acuma ca m-ai derutat, te rog pe tine sa-mi spui ce-i pescuitul recreativ, hai fie, chiar si cel sportiv, caci inteleg ca nu esti de-acord cu mine ca ar fi un hobby... da' te rog sa-mi spui, nu ma lasa asa in ceata....
o fi vreun mijloc de trai

tu cum te-ai apucat de pescuit ? inteleg ca nu de placere...probabil te-ai sculat intr-o dimineata si ai simtit tu asaaaa... ca tara cere sa te implici in pescuit ... o multime de lume, de pescari, care habar n-aveau pana atunci ce vor, simteau nevoia sa fie condusi, sa fie reprezentati de cineva care sa le arate ce vor ei de fapt...
si pentru ca aveai "vocatie", ti-ai zis : "fie si pescuit daca trebe".... si de atunci te-ai sacrificat continuu si voluntar... sa ne reprezinti...

deci explica-mi si mie daca noi doi vedem prin pescuit recreativ lucruri si notiuni diferite, cum poti tu sa ma reprezinti pe mine ? explica-mi, convinge-ma frumos, si a doua zi iti promit ca sunt la Alba, in mana, cu cererea de inscriere in aps-ul tau ...
eu nu am zis ca ce faceti voi e ilegal, un pic de atentie la cuvinte dl. jurist

mai mult am afirmat ca prim modul de a intelege reprezentativitatea asta, si prin felul de a pune problema, ati dezbinat si inveninat toata atmosfera din jurul batului de pescuit... nu de putine ori ati aruncat cu invective gratis atunci cand v-au lipsit argumentele ... vezi chiar exemplul atitudinii tale in cazul "popularii" de care faci atata caz...
din pacate din initiativa aia n-ai inteles ce trebuia desi la vremea respectiva ti-am zis ca ar trebui sa o luati ca pe o forma de protest a pescarilor de orice fel (asociati sau nu) fata de preocuparile voastre ca asociatii... cat despre reusita ei, nu duce tu grija asta... o sa te anunt personal daca vrei cand s-o intampla, desi nu sunt eu primadona in cadrul actiunii... si apoi, oricum de ce te roade ?... si asa ai dat cu tifla baietilor, promitandu-le ostentativ ca versi niste milioane pe care nici tu nu te-ai luat in serios cand te-ai auzit... orice ar fi reusit ei sau nu, faptul ca in loc sa-i ajuti, i-ai dispretuit, si i-ai minimalizat arogant facandu-i chiar hoti, te descalifica... baietii aia erau pescari d-aia pe care vrei tu sa-i reprezinti cu atata sarg !... zic ca nu e in avantajul tau sa mai aduci aminte de tema asta...poate mai uita lumea ce fel de caracter te-ai dovedit a fi...
deci: ce este pescuitul recreativ ?

nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...

Fir intins!;-)
- PODOSU DOREL
- utilizator constant
A prostit toti pescarii si a dat permisele sub pretul ajvps-ului ca sa aib cati mai multi cotizanti , asa ca merita si pescarii lui ca pentru 10 lei au trecut de partea lui pentru aceleasi ape . Crezi ca daca se ajunge sa fie doar asociatia lui/jud. o sa scada pretul ? Cand detii monopolul ... o sa faca , ca rusii cu gazul