apsalba scrie:Chiar nu pricepi ca pescuitul sportiv nu este apanajul ministerului? Scrie foarte clar ca statul, prin institutiile sale, face doar reglementari in ceea ce priveste conditiile de practicare a pescuitului sportiv. De organizarea pescuitului sportiv se ocupa altii. Oare ONG-urile nu sunt parte a statului roman?
Daca elaboreaza reglementarile de practicare a pescuitului recreativ ... ce rost are art. 6 alin (3) din ord 753/2008 ?
Ord 753/2008
Art.6.(1)În cadrul Agenţiei Nationale pentru Pescuit şi Acvacultura se înfiinţeaza Registrul unic de evidenţa al asociatiilor de pescari sportivi/cluburilor de pescuit sportiv şi federaţiilor, cu caracter administrativ.
(2) Modelul "Registrului unic de evidenţa al asociatiilor de pescari sportivi/cluburilor de pescuit sportiv şi federaţiilor este prezentat în Anexa nr.2.
(3) Înscrierea în Registrul unic de evidenţa al asociatiilor de pescari sportivi/cluburilor de pescuit sportiv şi federaţiilor se face în baza :
- documentelor de constituire:
- regulament privind practicarea pescuitului recreativ/sportiv pe zona sa de competenţă
Ne lamureste OUG 23/2008.
OUG23/2008
Art. 25. (1) ........................
(2) Asociatiile de pescari sportivi pot stabili, ca regula, practicarea pescuitului recreativ/sportiv cu eliberarea capturilor, in zona lor de competenta.
Deci asociatiile fac niste regulamente ... altele decit reglementarile ANPA.
In ele va scrie ca pe zona de competenta de pescuieste doar C&R.
Daca e C&R ... ce rost mai are carnetul de evidenta al capturilor ?
Poate ca totusi are rost ... insa cum ma verifici ? Eu trec zero peste tot ... demonstreaza-mi ca am prins si am eliberat.;
Stai in tufisuri o zi intreaga sa vezi daca ce am prins / eliberat am notat in carnet ?
Dar unde scrie de carnetelul buclucas ?
Poate doar in conventia dintre FPSNR alba si ANAR ... acolo federatia se angajeaza fata de apele romane sa spuna citi pesti sunt in bazinele hidrografice.
Numai ca acea conventie pare caduca ... pentru ca au cazut planurile de management.
Ramine doar un regulament depus la ANPA in care (pentru a fi in litera legii) poate scrie doar C&R ... iar asta nu stiu sa inlocuiasca planurile de management.
Asa ca intreb si eu : S-a deschis sezonul de abuzuri (ale asociatiilor contra pescarilor) ?