UN NOU PROIECT DE ORDIN AL MINISTRULUI

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 05 Ian 2009, 08:40

genu scrie:Ma imbrac in trening si tenisi si alerg cu undita la pescuit :lol: :lol: :lol: Doar sunt sportiv nu ? si macar de ai fi facut atata pentru pescuit cat a facut aqua . Dar tu ai facut HAOS in pescuitul din tara .

Prin ce se manifesta haosul facut de mine? Faptul ca am infiintat o asociatie, altfel decat agvps? Ca am infiintat o federatie nationala care sa reprezinte asociatiile de pescari? Ca am contribuit semnificativ la eliminarea discriminarilor din pescuit si a monopolului ilegal al agvpsr? Ce-a facut aqua transilvae pentru pescuitul sportiv? Concret, nu povesti.
Daca faci ce ti-ai propus ca sa dovedesti ca esti pescar sportiv, risti sa fi confundat cu evadatii de la Balaceanca. :D

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 05 Ian 2009, 08:47

Nu sunt impotriva asociatiei tale . Sunt impotriva modului tau de gendire . Tu vrei sa desfiintezi ajvps-ul doar pentru a castiga popularitate , si astfel e al treilea an de cand nu putem pescui normal , doar ca asa vor muschii tai .

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 05 Ian 2009, 09:02

Crezi ca AGVPS nu trebuie desfiintat, daca se dovedeste ca a fost infiintat ilegal? Accepti o structura comunista si nereformata? Crezi ca de asta este degringolada asta in pescuit sau ca sunt iterese prea mari in joc? Pentru exemplificare, pescuitul sportiv a insemnat pentru AGVPS un venit anual de peste 100 miliarde lei vechi (100.ooo pescarix1milion lei/pers.). Unde sunt banii si ce s-a facut cu ei pentru pescuitul sportiv? Nu crezi ca este o suma colosala? Te-a intrebat vreodata agvps ce sa faca cu banii tai sau ai cotizat ca fraierul? Modul meu de gandire este concretizat in lucruri ferme si acceptate de adunarea generala a asociatiei sau a federatiei. Nu tin sa fi deacord cu ele. Eu fac totusi ceva pentru pescuitul sportiv si se vede, iniferent daca este bun sau mai putin bun, fata de altii care isi dau cu presupusul pe acest forum. Daca nu fac ceva bun, exista foruri care sa cenzureze activitatea mea (adunari generale care se tin in mod transparent). Inca nu am fost cenzurat pentru activitati aiurea.

Daca iti menti punctul de vedere ca din cauza mea nu se poate pescui normal, imi dau seama ca totusi am ceva influenta. Oare de ce daca zici ca nu am facut nimic pentru pescuit? (Ia-o ca o gluma)

PS Eu nu sunt impotriva modului tau de gandire. Chiar ti-l respect.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 05 Ian 2009, 10:05

apsalba scrie:
MihaiV scrie:Numa' sa nu te uiti, in aceeasi HG 1194/2008, la Cap III:
Atributiile Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura
care la art 8, litera s zice:
elibereaza permise/licente/autorizatii ...

si eu ma gandeam ca numai aps... elibereaza permise. Hm! Ciudata treaba!
Citeaza articolul complet, nu pe sarite. puncte,puncte denatureaza sensul. Ia uite ce scrie:s) elibereaza permise/licente/autorizatii, dupa caz, in conformitate cu dispozitiile legislatiei nationale si comunitare.Coroboreaz-o cu hg 1016/2008 art. 5 lit e. Inca nu ai aflat ce te face sa fi pescar sportiv. Daca permisul s-ar fi dat la tot nacadaul, ar fi scris probabil persoanelor fizice care solicita permis de pescuit sau prin asociatiile de pescari sportivi. Ceva de genul acesta. Dar in HG se precizeaza clar : pescarilor sportivi sau prin asociatiile de pescari sportivi. Deci cum dovedesti ca esti pescar sportiv?
Iti dau un indiciu. Asociatiile de pescari sportivi sunt formate din pescari sportivi nu din aspiranti la calitatea de pescar sportivi. Apropo, pe la asociatia voastra se testeza pescarii, li se prelucreaza legislatia in domeniu sau va intalniti la o bere? Ceva populari sau aqua transilvae nu se ocupa de pescuit? :D
Raspunde-ti repede la doua intrebari foarte punctuale:

1. - Exista la ora actuala legislatie nationala sau comunitarea care sa precizeze ca permisele de pescuit recreativ/sportiv se distribuie prin asociatiile de pescari sportivi?
2. - Se precizeaza undeva in legislatia romana sau comunitara ca pescarul sportiv este membrul unei asociatii de pescari sportivi? Nu cumva pescarul sportiv este acea persoana fizica ce respecta prevederile legale privind pescuitul recreativ /sportiv si care poseda un permis de pescuit recreativ/sportiv?

Noul an sa va aduca sanatate d-le Popescu!

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 05 Ian 2009, 10:17

1. Da;HG 1016/2008.
2. Da; HG 1016/2008. Insasi ANPA la eliberarea permiselor va solicita Carnetul de membru al unei asociatii cu cotizatia achitata la zi. Persoana care respecta legile tarii este cetatean, nu pescar sportiv. Cel care nu o respecta este infractor. Daca citesti OUG 23/2008 o sa constati ca nu se adreseaza doar pescarilor sportivi, mai ales la cap. contraventii si infractiuni.

Iti urez un an bun cu sanatate si impliniri.

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 05 Ian 2009, 10:55

apsalba scrie:1. Da;HG 1016/2008.
2. Da; HG 1016/2008. Insasi ANPA la eliberarea permiselor va solicita Carnetul de membru al unei asociatii cu cotizatia achitata la zi. Persoana care respecta legile tarii este cetatean, nu pescar sportiv. Cel care nu o respecta este infractor. Daca citesti OUG 23/2008 o sa constati ca nu se adreseaza doar pescarilor sportivi, mai ales la cap. contraventii si infractiuni.

Iti urez un an bun cu sanatate si impliniri.
HG 1016/2008
Art. 5. — Taxele de autorizare sunt achitate de către:
..................................................................
e) pescarul sportiv sau prin asociațiile de pescari sportivi,
pentru eliberarea permisului de pescuit recreativ/sportiv.
Art. 6. — La eliberarea permisului de pescuit recreativ/sportiv
pentru elevi, studenți, persoane cu handicap, pensionari și
veterani de război se vor prezenta actele doveditoare ale
situației acestora.
La art. 6 din HG 1016/2008 sunt nominalizati solicitatii care trebuie sa prezinte actele doveditoare (a situatei care da dreptul la permise cu pret redus). Daca actele doveditoare (a calitatii de pescar sportiv) ar fi fost conditionat eliberarea permisului acest lucru s-ar fi precizat (similar situatiilor de la art. 6).

Probabil OM 753/2008 va fi modificat cit de curind. Uitati cu au putut sa scie in el:
Art. 6. Calitatea de pescar sportiv este atestată de apartenenţa la asociaţiile de pescari sportivi/ cluburile de pescuit sportiv şi federaţiile legal constituite .
Cetatenii se pot asocia liber, indiferent daca sunt sau nu pescari. Apartenenta la o asociatie nu se poate substitui unei calificari/licentieri/autorizari.
In lipsa unei autoritati de certificare a calitatii de pescar sportiv si a unor norme unitare de licentiere nu se poate solicita mai mult decit o declaratie pe propria raspundere.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 05 Ian 2009, 11:09

Atentie, la eliberarea permisului se vor prezenta respectivele documente, nu la achitarea taxei.

Vezi ca articolul respectiv nu apare in ordinul publicat in MO.

Incearca sa te detasezi de chestiunea liberei asocieri. Aici este vorba de accesul la o resursa apartinand statului si care este reglementata de art.136 din Constitutie. Nimeni nu te poate obliga sa te asociezi, dar daca statul permite accesul la resursa in conditiile legi, nu il poti obliga tu ca cetatean sa o exploatezi cum vrei tu.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 05 Ian 2009, 11:10

Multumesc pentru promtitudine d-le Popescu! Din pacate pentru d-voastra raspunsul corect este NU la ambele intrebari. Interpretarile pe care le dati actelor normative sunt tendentioase si abuzive. Eu chiar incep sa ma mir cum de nu va invatati minte . Stiti foarte bine ca niciodata n-ati avut dreptate. Viitorul va dovedi inca odata acest lucru.

Si cum ramane pana la urma? ANPA va elibera permisul direct pescarilor? Nu stiu de ce, dar am impresia ca ANPA o sa va traga iarasi pe sfoara. Va mai amintiti cand ati fost tras pe sfoara de ANPA, ultima data?

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 05 Ian 2009, 11:15

apsalba scrie:Atentie, la eliberarea permisului se vor prezenta respectivele documente, nu la achitarea taxei.

Esti tare nea Popescule. Pai nu ziceai matale ca o sa-ti ceara casiera de la trezorerie sa-i dovedesti ca esti pescar sportiv? :lol: :lol:

Pur si simplu ma minunez. :lol: :lol:

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 05 Ian 2009, 11:34

Un An Nou fericit, imbelsugat, plin de bucurii si cu multa sanatate tuturor!!!
Am o rugaminte pt toti si in special pt d-l apsalba:
sa ne anuntati cand incep sa se elibereze permisele de pescuit si mai ales cine si in ce conditii o sa le elibereze
P.S. va rog sa dati informatii concrete, nu ambiguitati. Am lipsit cateva sapt si deja mi-s derutat dupa ce am citit cateva pagini de postari :roll:

Scrie răspuns