UN NOU PROIECT DE ORDIN AL MINISTRULUI

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apscaras
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apscaras » 04 Ian 2009, 01:32

fff scrie:
apscaras scrie:... alta data incearca cuvinte pe care le cunosti,de exemplu: elucrubratii cred ca e corect,ce zici? :D :D :D
elucrubratii ? :twisted:
era elucubratii din graba am mai pus un "r"

apscaras
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apscaras » 04 Ian 2009, 01:36

CC59 scrie:
apscaras scrie:eculubratii?pe bune chiar ma faci sa rad,postezi in nume propriu?CC59 este numele sau prenumele?alta data incearca cuvinte pe care le cunosti,de exemplu:elucrubratii cred ca e corect,ce zici? :D :D :D
Pentru moment o sa ramin la eculubratie,desi este posibil sa gresesc;cc59 este tot:nume,prenume si tot ce mai vrei.Cit despre cei care semneaza in numele unei asociatii pot doar sa spun ca ii consider niste oportunisti care cauta sa obtina avantaje de pe urma unor oameni de buna credinta dar insuficient informati.Spuneai undeva ca nu ai vrut sa intri in politica dar, daca ai fi vrut erai sigur parlamentar:esti sigur ca aps-ul nu e doar o refulare?Asa cum oamenii care rid prea mult in timpul unei conversatii sunt mai putin dotati(???) si cei care abuzeaza de zambareti spun ceva despre intelectul propriu.Dar, in definitiv,discutam despre morala,gramatica sau despre cum se elibereaza permisele in anul de gratie 2009?Daca unii dintre noi pot accepta si existenta asociatiilor, asociatiile de ce nu pot accepta dorinta altora de a pescui doar cu permis fara a fi membrul unei asociatii?Cind vei avea un raspuns coerent la aceasta intrebare imi va face placere sa-l ascult;deocamdata se vorbesc...discutii si e inutil.
ma confunzi CC59,nu am zis nici macar o data ca as face politica sau ca as fi ajuns parlamentar

apscaras
utilizator constant
utilizator constant

Re: un nou proiect de ordin

Mesaj de apscaras » 04 Ian 2009, 01:38

CC59 scrie:ok ai avut dreptate:elucubratie;mi-a scapat porumbelul.mea culpa.
stai linistit chiar nu e important

apscaras
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apscaras » 04 Ian 2009, 02:06

daca ai fi urmarit postarile mele,ai fi vazut ca apscaras nu este impotriva neasocierii,chiar din contra,noi am spus ca nu vom pune taxe suplimentare decat pe apele amenajate si repopulate de catre asociatie,si daca vine un pescar din alt judet si are un permis de pescuit este liber sa pescuiasca fara a mai plati alte taxe suplimentare

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 04 Ian 2009, 07:53

apscaras scrie: ma confunzi CC59,nu am zis nici macar o data ca as face politica sau ca as fi ajuns parlamentar
Era vorba de apsalba , dar probabil ca deja toata lumea are alergie la aps la fel cum aveti voi cu ajvps-ul . Oare de ce ? :roll:

apscaras
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apscaras » 04 Ian 2009, 13:11

genu scrie:
apscaras scrie: ma confunzi CC59,nu am zis nici macar o data ca as face politica sau ca as fi ajuns parlamentar
Era vorba de apsalba , dar probabil ca deja toata lumea are alergie la aps la fel cum aveti voi cu ajvps-ul . Oare de ce ? :roll:

nu stiu genule,ca ti-as raspunde,dar pe bune,saunt asociatii care-si fac treaba,si respecta legea,e adevarat si ca sant asociatii care nu au nici un fel de legatura cu pescuitul decat sa colecteze cotizatii,aici sant un pic vinovati si pescarii,ca pe multi ai intereseaza sa-si ia doar permisul de pescuit,si nu-i intereseaza ce se intampla cu banii lor

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 04 Ian 2009, 13:48

genu scrie:Anul trecut cine si-a scos permisul de pescuit cum a procedat ? Cei care ati avut permisul de 1 (un ) leu va rog sa scrieti procedura prin care ati intrat in posesia lui :wink: .
Este exact ce am v-am tot spus si v-ati facut ca nu pricepeti. Leul incasat de ANPA reprezinta contravalorea cartonului pe care l-ai cumparat de la ei si care reprezinta valoarea de editare a lui si care valoare de 1 leu va fi incasata si acum pentru a-si acoperi cheltuielile de editare. Taxa de autorizare, asa cum o arata si contul de la trezorerie se achita de persoane juridice sau persoane fizice autorizate (exista in acest sens pe programele de emitere ordine de plata catre trezorerie un cod pentru taxe de licentiere si autorizare). Pana si taxele de autorizare care pana acum se plateau la anpa, se platesc de beneficiarii acestora catre trezorerie, nu la ANPA. Cititi cu atentie HG 1016 si vedeti ca autorizatia si licenta se elibereaza ''dupa achitarea taxei'' la Trezorerie. Este simplu de inteles ca taxa pentru permisul sportiv se achita de ''pescarul sportiv sau prin asociatiile de pescari sportivi''. Evident, ca sa achiti aceasta taxa separat trebuie sa faci dovada ca esti pescar sportiv. Va asigur ca aceasta dovada nu se face doar cu buletinul.

PODOSU DOREL
ANPA este persoana juridica de interes public, conform OUG 23/2008 si are atributii stabilite prin lege. Iti recomand sa citesti HG 1194/2008 si o sa vezi ce atributii au inspectorii piscicoli. Iti propun sa faci o propunere legislativa sa le introduca in atributii si vanzarea permiselor de pescuit sportiv. Nu ar fi mai bine daca ti l-ar aduce si acasa? :D

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 04 Ian 2009, 13:56

apsalba scrie:sa faci dovada ca esti pescar sportiv. Va asigur ca aceasta dovada nu se face doar cu buletinul.
Dar cum?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 04 Ian 2009, 13:58

La mintea ta ai dreptul sa ghicesti de trei ori!

ATRIBUTIILE INSPECTORILOR
conf. HG1194/2008
Art. 9
(1) Atributiile de control si inspectie piscicola se exercita de catre personalul propriu cu drept de inspectie si control al Agentiei, nominalizat prin decizie a presedintelui Agentiei.
(2) Competentele personalului cu drept de control si procedura de control se stabilesc prin ordin al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale, la propunerea Agentiei.

Art. 10
In exercitarea atributiilor ce ii revin, personalul cu drept de inspectie si control verifica documentele care stau la baza activitatii persoanei controlate si, dupa caz:
a) propune masuri administrative;
b) constata infractiunile prevazute la art. 64 si 65 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 23/2008;
c) constata contraventiile si aplica sanctiunile contraventionale prevazute in Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 23/2008.

Art. 11
(1) Personalul cu drept de inspectie si control, in baza constatarilor facute, retine si suspenda permisul, licenta sau autorizatia, potrivit prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 23/2008.
(2) Personalul cu drept de inspectie si control, in baza constatarilor facute, propune anularea permisului, licentei sau autorizatiei si retrage documentele anulate, potrivit prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 23/2008.

Art. 12
(1) Personalul cu drept de inspectie si control se legitimeaza la fiecare control efectuat, cu legitimatia, al carei model este prevazut in anexa nr. 2.
(2) Documentele intocmite de personalul cu drept de inspectie si control vor fi semnate si stampilate cu stampila al carei model este prevazut in anexa nr. 2.
(3) Procesul-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei la normele de pescuit si de protectie a resurselor acvatice vii si instiintarea de plata se intocmesc conform modelului prevazut in anexa nr. 3.

Precum vedeti, astia pot lua, nu pot da permise. :oops:

Cum o sa procedeze cu pensionarii si veteranii de razboi? O sa faca dosare cu dovezile eliberate de casele de pensii? Si doritorii de permise din acesta categorie se vor deplasa la cele 10 reprezentante teritoriale ale ANPA? Sunt curios.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 04 Ian 2009, 16:25

apsalba scrie:La mintea ta ai dreptul sa ghicesti de trei ori!
Merci! Am facut pariu cu un amic ca nu vei fi in stare sa raspunzi la intrebare, chiar daca e f simpla. Am castigat! :lol:

Scrie răspuns