UN NOU PROIECT DE ORDIN AL MINISTRULUI

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 29 Dec 2008, 10:22

Gresit. Asociatiile de pescari sportivi vor elibera permise de pescuit doar membrilor propri, nu la orice solicitant.

Atentie la termeni! Contravaloarea permisului este taxa achitata la bugetul de stat pentru a putea pescui. Accesul la aceasta resursa este altceva. Asociatiile nu vand carnete de membru ci le elibereaza membrilor sai, care sunt membri conform propriilor statute. Faptul ca este nominal este de bun simt, dar calitatea de pescar trebuie dovedita. Ce ai zice de niste teste pe care sa le dea fiecare solicitant pentru eliberarea permisului, constand din intrebari din legislatia in vigoare si obligatia de a presta niste ore de munca pentru conservarea resurselor? Asa, ca sa nu pescuiasca degeaba. Ar mai fi sicofanti la pescuit deghizati in pescari sportivi?

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 29 Dec 2008, 10:31

Braconierii si electricienii din ce trebuie sa dea examen ? :lol: :lol: Tot pescarul cu undita va fi cel amendat ca nu a vazut electricienii :cry: Nu stiu ce satisfactii ai impotriva celor care isi achita taxele , pescuiesc legal dar nu sunt asociati . De ce tot timpul va dati in capm asociatiile cu ajvps-urile . De ce nu dai un exemplu cu politisti care braconeaza ? Cati ai amendat ? sau mergeti impreuna in control ?

PODOSU DOREL
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PODOSU DOREL » 29 Dec 2008, 10:50

orce termen folosit intr-o lege se poate interpreta in functie de interes.Unii iau de bun sesul din DEX alti discuta de spiritul legii sau orce alta varianta ce convine la momentul interpretarii si astfel aceiasi lege se aplica im mod diferit in cazuri identice.

daca asociatiile vor membrii activi de ce nu fac selectie in rindul membrilor find de acord sa ii accepte doar pe aceia care isi iau angajamente in scris cu privire la activitatile la care vor participa?

se doreste pastrarea oblgativitatii inscrierii intr-o asociatie din doua motive:

1 liderii sa poata sa se bata cu boltarul in piept ca vorbesc in numele a "n" membri si astfel cuvintul lor sa aibe greutate

2 pt acei bani incasati sub forma de cotizatie

restul e can can

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 29 Dec 2008, 12:22

apsalba scrie:Gresit. Asociatiile de pescari sportivi vor elibera permise de pescuit doar membrilor propri, nu la orice solicitant.

Atentie la termeni! Contravaloarea permisului este taxa achitata la bugetul de stat pentru a putea pescui. Accesul la aceasta resursa este altceva. Asociatiile nu vand carnete de membru ci le elibereaza membrilor sai, care sunt membri conform propriilor statute. Faptul ca este nominal este de bun simt, dar calitatea de pescar trebuie dovedita. Ce ai zice de niste teste pe care sa le dea fiecare solicitant pentru eliberarea permisului, constand din intrebari din legislatia in vigoare si obligatia de a presta niste ore de munca pentru conservarea resurselor? Asa, ca sa nu pescuiasca degeaba. Ar mai fi sicofanti la pescuit deghizati in pescari sportivi?
bineteles ca este gresit.
ce nu iti place tie e gresit intotdeauna.
iar a-ti inceput sa o scoateti pe aia cu accesul la resursa??a-ti vazut ca pana la urma nu a iesit asa cum a-ti dorit voi cu permisele de pescuit si acuma o intoarceti cu accesul la resursa??
jalnic,sunteti jalnici si penibili.
teste si examene pt pescuit??? :shock: :shock:
eu as zice ca mintea ta sa ia o pauza,asa vreo 2-5ani ca sigur a obosit si iti recomand cel mai bun remediu pt asta,PESCUITUL.

p.s. daca nu merge cu pescuitul,incearca cu crosetatul,macar nu pierzi timpul degeaba si sigur te pricepi la asta dupa modul cum "crosetezi" legile

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 29 Dec 2008, 12:42

Ma faceti sa cred ca am dreptate cand va apeciez ca atare pe acest forum. Va sugerez ca, in iluminarea voastra, sa faceti un drum pana la Trezoreria la care doriti sa va achitati permisul de pescuit. Ca sa nu ramaneti surprinsi, va anunt ca am facut eu acest prim demers si iata rezultatele:
1. Habar nu aveau de HG 1016/2008;
2. Verificand de fata cu mine prevederile HG, au zis ca nu au norme de aplicare;
3. Insistand in continuare, pentru a vedea cum o inteleg totusi, incasarea nu se poate face decat cu dovada ca esti pescar sportiv, adica membru al unei asociatii, club,etc.
4. Intrebare: cui adresati cererea pentru obtinerea permisului de pescuit, avand in vedere ca Trezoreria incaseaza doar taxa si nu elibereaza permisul de pescuit?

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 29 Dec 2008, 13:09

asa cum se plateste pt permisul de conducere auto ,fara sa fi membru ACR sau mai stiu ce asociatie.

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 29 Dec 2008, 13:12

apsalba scrie:Gresit. Asociatiile de pescari sportivi vor elibera permise de pescuit doar membrilor propri, nu la orice solicitant.

In primul rind nu scrie nicaieri ca trebuie dovedita calitatea de pescar sportiv. Ca sa ai pevederi legale privind dovedirea licentierii/acreditarii ca pescar ar trebui sa fie definite in acelasi act normativ organismele/institutiile care pot da o astfel de acreditare, ar trebui sa existe niste norme unitare de acreditare, ar trebui sa existe personal abilitat pentru intruire/verificare/certificare a persoanelor fizice care solicita ... ori asociatiile nu au asa ceva :evil: si nici norme unitare de examinare nu exista .
Gresit. Asociatiile de pescari sportivi vor elibera permise de pescuit doar membrilor propri, nu la orice solicitant.
Cred ca aici este cheia. Cei mai multi pescari (din necunosterea legilor) ... vor veni la asociatie sa solicite permis de pescuit si il vor primi "la pachet" (si contrcost) impreuna cu un carnet de membru al asociatiei.

E interesant de vazut ce se intimpla cind cineva solicita doar permisul ... cum poate face asta in scris ... pentru ca raspunsul primit (tot in scris) sa poata constitui subiect de petitie . :shock:

O singura problema - si aici are dreptate apsalba (deocamdata) :twisted: - nu sunt multi pescari dispusi sa-si apere drepturile ... sa cheltuie ceva timp si citiva lei si sa ceara ministrului agriculturi (prin petitie scrisa) intrarea in normalitate. Si - imi pare rau sa o recunosc - atita vreme cit pescarii nu au exercitiul civic necesar apararii drepturilor ... au nevoie de asociatii. Forumul e bun doar pentru ca (prin discutii) sa vedem ce poate constitui subiect de petitie si eventual sa ne sincronizam. Ce frumos ar fi ca ministrul sa gasesca pe 5 ianuarie cel putin 100 de petitii individuale ale celor care au votat in sondaj pentru permis de pescuit luat de la chiosc . :roll:

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 29 Dec 2008, 13:18

adiwolf scrie:asa cum se plateste pt permisul de conducere auto ,fara sa fi membru ACR sau mai stiu ce asociatie.
Permisul auto se obtine dupa absolvirea scolii de soferi si trecerii testului de verificare. Cat costa o scoala de soferi? Si cum obti permisul daca nu treci testul? S-ar putea si la solicitarea unui permis de pescuit sa dai un test. Ce te faci cu taxa platita si testul netrecut?
Ar fi interesant sa citesti in OUG 23/2008 si sa vezi si cum poti ramane fara permisul de pescuit, daca nu respecti prevederile legii. Cum il mai poti obtine daca esti prin in offsaid? Tot ca la permisul auto? Mai dai odata testul?

IoanS
Sa ma anunti si pe mine cand va sincronizati.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 29 Dec 2008, 13:51

@ apsalba

Am promis ca nu mai polemizez dar vazand cum te dai de ceasul mortii nu ma pot abtine.

Sa va puneti ultimele sperante in interpretarea acestei hotarari de guvern este chiar ridicol. Cat de mult ati decazut. Ce impresie, din ce in ce mai proasta, puteti sa faceti in randul iubitorilor pescuitului sportiv care frecventeaza acest forum. Nu pricepi ca modalitatea de a intra in posesia unui permis de pescuit sportiv o stabileste ANPA si nu Ministerul Finantelor. Aceasta modalitate , in linii mari , va ramane aceeasi cu cea care se gaseste pe website-ul agentiei. Pescarul neasociat sau asociatia de pescari va face cerere catre ANPA prilej cu care va face si dovada achitarii taxei( taxelor) la trezorerie. Daca iti imaginezi ca pe actuala legislatie aceasta procedura va fi schimbata in mod esential inseamna ca traiesti intr-o lume paralela.

In ultima vreme ai inceput din nou sa faci apologia accesului la resursa. Care crezi ca ar fi baza legala( actul juridic ) in baza caruia o asociatie ar putea sa faca suprataxare? Ai asa ceva? Exista un act juridic in baza caruia asociatiile sa primeasca in administrare resursa piscicola din apele domeniului public? Daca tu crezi ca da, spune-ne care este acela. Nu taticu! Pe actuala legislatie( atata timp cat nu va fi modificata) accesul la resursa este dat de permisul de pescuit recreativ/sportiv emis de ANPA ca autoritate a statului roman. In momentul de fata si pe actuala legislatie nicio asociatie, fie ea aps sau ajvps, nu mai are in administrare resursa piscicola din apele domeniului public. Ca acest lucru este bine sau rau nu-mi permit sa apreciez eu. Ti-am mai spus si cu alta ocazie. Singura regula pe care o puteti impune pe "zona voastra de competenta"este regula C&R( prinde si elibereaza). Daca vrei s-o impui pe toate apele publice n-ai decat. Mie imi convine. Dar s-ar putea ca miilor de membrii din apsalba sau FNPSR sa nu le surada ideea.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 29 Dec 2008, 13:59

Ar fi foarte bine cand te produci pe acest forum sa vorbesti in numele tau. Am postat pe acest forum o serie de acte normative in sustinerea afirmatiilor mele incat m-am plictisit. Poate ca am spus prea multe odata sau nu v-a interesat. Iti mai fac un hatar. Legea nr. 400/2005 anexa 4 cap.II art. 8.
Posteaza-l tu pe forum si da-i si interpretarea ta personala. Sau ca sa nu te obosesti ia de te uita:

II. SERVICII COMUNE DE GOSPODĂRIRE A APELOR (ÎN SCOPUL PRELUCRĂRII ŞI UTILIZĂRII ACESTORA)

Denumirea serviciului:

..................................
8. practicarea pescuitului recreativ sportiv în cursuri de apă, lacuri şi bălţi naturale;

.......................

Este clar sau vrei explicatii? Ce-o fi insemnand servicii comune si cine sunt utilizatorii de apa?

Scrie răspuns