UN NOU PROIECT DE ORDIN AL MINISTRULUI
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Este evident ca art.6 intra in contradictie cu OUG privind pescuitul si acvacultura care stipuleaza foarte clar ca la libera lor initiativa pescarii sportivi se pot organiza in asociatii de pescari... Va rog sa ma credeti ca am ajuns sa nu mai pricep nimic.
Pana la urma ordinul poate sa ramana si asa, daca se garanteaza accesul in baza permisului ANPA pe toate bazinele piscicole naturale din tara fara a mai plati taxe suplimentare si la alte asociatii in plus fata de asociatia din care faci parte. Evident ca eu ma refer la bazinele naturale. Daca asociatia are balti private este normal sa platesti suplimentar.
Pana la urma ordinul poate sa ramana si asa, daca se garanteaza accesul in baza permisului ANPA pe toate bazinele piscicole naturale din tara fara a mai plati taxe suplimentare si la alte asociatii in plus fata de asociatia din care faci parte. Evident ca eu ma refer la bazinele naturale. Daca asociatia are balti private este normal sa platesti suplimentar.
Acest proiect e mult mai prost decit cel dinainte, pentru ca promoveaza (in mod voit) niste ambiguitati si niste confuzii:
Din nici un document care trebuie depus la Agenţia Nationala pentru Pescuit şi Acvacultura nu rezulta ca vreo asociatie are personal calificat in instruirea/examinarea/atestarea calitatii de pescar sportiv a unei persoane fizice.
Se intretine confuzia intre pescuitul recreativ si pescuitul sportiv. (Eu unul nu vad de ce trebuie ca practicantii pescuitului recreativ sa ingroase rindurile pescarilor sportivi inscrisi in asociatii.)
Nu mi se pare corect ca o asociatie si doua institutii ale statului roman sa ma taxeze pentru practicarea pescuitului ca mijloc de recreere (ANPA si Apele Romane). Si e profund incorect ca Apele Romane sa-mi conditioneze accesul la apele publice de apartenenta la o asociatie.
Altfel zis, cu obligativitatea asocierii ne intoarcem de unde am plecat, poate forma de obligare sa fie usor mascata, insa intarita cu oprelisti de la doua intitutii ale statului.
De asemeni, asociatiile vor in continuare ca prin constrigeri legislative sa obtina banii pescarilor... dar vorba lui razvan m "in privinta asta interesele AJVPS si cele ale FNPSR converg".
Art. 6. Calitatea de pescar sportiv este atestată de apartenenţa la
asociaţiile de pescari sportivi/ cluburile de pescuit sportiv şi federaţiile legal constituite .
Nu se defineste nicaieri "zona de competenta" a unei asociatii.3) Înscrierea în Registrul unic de evidenţa al asociatiilor de pescari sportivi/cluburilor de pescuit sportiv şi federaţiilor se face în baza următorelor documente:
- act constitutiv
- statut
- hotărâre judecătorească de înfiinţare
- certificat de înregistrare în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor
- CIF/CUI
- regulament privind practicarea pescuitului recreativ/sportiv pe zona sa de competenţă
- dovada accesului pe bazinele piscicole naturale, obţinută de la administratorul acestora, în vederea practicării pescuitului recreativ-sportiv
Din nici un document care trebuie depus la Agenţia Nationala pentru Pescuit şi Acvacultura nu rezulta ca vreo asociatie are personal calificat in instruirea/examinarea/atestarea calitatii de pescar sportiv a unei persoane fizice.
Se intretine confuzia intre pescuitul recreativ si pescuitul sportiv. (Eu unul nu vad de ce trebuie ca practicantii pescuitului recreativ sa ingroase rindurile pescarilor sportivi inscrisi in asociatii.)
Nu mi se pare corect ca o asociatie si doua institutii ale statului roman sa ma taxeze pentru practicarea pescuitului ca mijloc de recreere (ANPA si Apele Romane). Si e profund incorect ca Apele Romane sa-mi conditioneze accesul la apele publice de apartenenta la o asociatie.
Altfel zis, cu obligativitatea asocierii ne intoarcem de unde am plecat, poate forma de obligare sa fie usor mascata, insa intarita cu oprelisti de la doua intitutii ale statului.
De asemeni, asociatiile vor in continuare ca prin constrigeri legislative sa obtina banii pescarilor... dar vorba lui razvan m "in privinta asta interesele AJVPS si cele ale FNPSR converg".
Ca interesele AJVPS sunt identice cu cele ale FNPSR este evident. Nu inteleg cum se poate schimba pozitia unei institutii a statului ( ANPA) cu 180 grade in cateva zile. A fost nea Fane Popescu atat de convingator in sedinta de dialog social in calitate de unic reprezentant al pescarilor sportivi din Romania ? Daca da, il rog sa explice si neclaritatile care persista in text si care au fost evidentiate de IoanS.razvan m. scrie:Cum nu ati inteles. In privinta asta interesele AJVPS si cele ale FNPSR converg. Niciuna nu poate exista fara obligativitatea aprtenentei platitorilor de permis de pescuit la o asociatie.
E limpede ca buna ziua !
In noul proiect de O.M. nu este specificat nici unde ca nu ai voie sa pescuiesti pe toate apele naturale din tara.
Atentie Asociatiile trebuie se aduca :
- dovada accesului pe bazinele piscicole naturale, obţinută de la
administratorul acestora, �n vederea practicării pescuitului recreativ-sportiv
Pretul cotizatiei va conta foarte mult de conditile impuse de Administratorul bazinelor naturale
Atentie Asociatiile trebuie se aduca :
- dovada accesului pe bazinele piscicole naturale, obţinută de la
administratorul acestora, �n vederea practicării pescuitului recreativ-sportiv
Pretul cotizatiei va conta foarte mult de conditile impuse de Administratorul bazinelor naturale
rahat,
ma miram,era prea frumos sa fie adevarat si daca ei au dorit sa isi bata joc de noi sau incearca sa ne testeze,ori vor sa ne faca sarbatorile "fericite",
haideti sa le facem si noi zile "linistite",deci.............descarcativa sacul aici:
anpa@anpa.ro
si aici
relatii.publice@madr.ro
comunicare@madr.ro - in atentia d-nei.Alina Ioana MEDARU
sau
gabi.luca@madr.ro
raluca.panait@madr.ro
camelia.simeoni@madr.ro
mihai.ghita@madr.ro
trimiteti la aceste adrese,cat mai multe solicitari cu doleantele voastre in ceea ce priveste pescuitul in romania,iar daca cineva are posibilitatea de a face rost de emailul ministrului Dacian Ciolos,il rog insistent sa il publice.
cred ca este cazul sa nu mai plangem pe forumuri si sa reactionam si altfel,macar inund cu cererile si doleantele noastre casutele lor de email.
nu va faceti iluzii ca nu vor fi citite,va asigur ca sunt citite,exista niste reguli stricte in astfel de institutii,iar una din ele este aceea ca nu au voie sa stearga emailurile primite
inca odata va indemn si va rog sa le asaltati casutele de email cu doleantele voastre
p.s. fiti cat se poate de civilizati (chiar daca nu merita
),nu trimiteti injuraturi sau alte porcarii,incercati sa fiti cat mai coerenti si concisi
ma miram,era prea frumos sa fie adevarat si daca ei au dorit sa isi bata joc de noi sau incearca sa ne testeze,ori vor sa ne faca sarbatorile "fericite",
haideti sa le facem si noi zile "linistite",deci.............descarcativa sacul aici:
anpa@anpa.ro
si aici
relatii.publice@madr.ro
comunicare@madr.ro - in atentia d-nei.Alina Ioana MEDARU
sau
gabi.luca@madr.ro
raluca.panait@madr.ro
camelia.simeoni@madr.ro
mihai.ghita@madr.ro
trimiteti la aceste adrese,cat mai multe solicitari cu doleantele voastre in ceea ce priveste pescuitul in romania,iar daca cineva are posibilitatea de a face rost de emailul ministrului Dacian Ciolos,il rog insistent sa il publice.
cred ca este cazul sa nu mai plangem pe forumuri si sa reactionam si altfel,macar inund cu cererile si doleantele noastre casutele lor de email.
nu va faceti iluzii ca nu vor fi citite,va asigur ca sunt citite,exista niste reguli stricte in astfel de institutii,iar una din ele este aceea ca nu au voie sa stearga emailurile primite

inca odata va indemn si va rog sa le asaltati casutele de email cu doleantele voastre
p.s. fiti cat se poate de civilizati (chiar daca nu merita