Daca ti-as face propuneri ar insemna ca vreau ceva (nu conteaza daca bun sau rau) de la fnpsr ... ori eu nu astept nimic de la voi (sau in orice caz ... nimic bun).apsalba scrie:Nu deturnati sensul topicului. Astazi se va posta proiectul de ordin corectat. FNPSR a fost convocata pentru luni ora 9,30 pentru discutarea formei finale ce va fi publicata in MO. Faceti propuneri concrete, nu va tineti de nimicuri.

Fata de proiectul de ordin imi exprim 2 obiectii (referitoare la apele colinare si de ses

- pretul de 30 RON / permis este mult prea mic. Corect ar fi un minim de 100 RON (asta pentru permisul cumparat de persoane fizice de la ANPA sau de la magazinele de pescuit).
- pretul de 30 RON / permis este bun pentru permisele distribuite de asociatiile de pescari ... ideal ar fi 20 RON / permis. Adica - ceea ce am mai spus si altadata - asociatiile sa primeasca pachete de permise la pret promotional in contrapartida cu obligatiile pe care si le asuma pe apele publice prin planurile de management.
Nu-i asa ca ar fi frumos sa fie 4-5 asociatii in judet, sa pazesca aceleasi ape si sa nu se certe intre ele ... pentru ca fiecare isi are partea lui pentru ceea ce presteaza. In plus si pescarii care vor permise mai ieftine pot intelege ca au aceleasi obligatii pe care si le-a asumat asociatia pentru a obtine respectivele permise. Nu vad nici un impediment pentru existenta permisului cu valabilitate nationala ... si chiar s-ar putea ca fiecare astfel de asociatie sa primeasca si vreo balta pe care sa-si faca pista de concurs sau s-o taxeze la regim special (functie de ce a pus acolo).
Acuma si parerile vis-a-vis de fnpsr se mai pot schimba (pentru ca inteleg sa purtam discutii ca intre pescari ... si nu ca intre sfintii apostoli ai bisericii crestine

In plus eu unul nu agreez ideea renuntarii totale la asociatiile de pescari ... as prefera crearea cadrului legal pentru reformarea in bine a acestora.