pityu scrie:Te iei dupa niste oameni care nu au facut nimic in viata lor pentru semeni ........... In orice caz nici unul dintre cei care-l contesta azi pe apsalba nu va face nici odata nimic pentru pescari, ape si pesti.
Inteleg ca aici e vorba de pescari care au cotizat ani de zile unei asociatii ... nu conteaza care, in orice caz aia care era pe atunci.
Cred ca e reminiscenta AGVPS-ista sa convingi omul ca el nu are nici un drept in asociatia
TA ... ca doar nu vrei ca oricine sa stea la masa cu privilegiatii asociatiei pentru simplul motiv ca in statut scrie ca asociatii au drepturi egale.
pityu scrie:Fa tu te rog o asociatie in care cotizatia anuala sa fie zero lei. Idem si taxa de inscriere. Sa nu ai nici o sursa de finantare, sa nu faci nici un proiect, ca lumea te judeca...
E mai usoara parca metoda AGVPS-ista ... e mai usor sa dai la pace cu niste functionari ai statului sa-ti stabileasca o sinecura (sau niste ape publice de pe care culegi banii fara sa faci nimic) decit sa convingi oamenii ca ai miscat macar un pai in favoarea lor.
Uite ca stiu cel putin o asociatie care reuseste sa convinga membrii (poate si sponsori) pentru un concurs de pescuit destinat persoanelor cu deficiente de auz. Mai stiu persoane fizice care platesc (si mai gasesc si sponsori) o manifestare gen cupa micului pescar (1 iunie).
Am auzit de asemeni de asociatii care organizeaza diverse competitii de pescuit ... si care obtin (poate nu tocmai usor - insa obtin) fondurile necesare si sponsorizari.
Vezi asadar ca exista o disponibilitate sociala in unele privinte.
In altele ... sa zicem instalare de banere sau construirea unei cabane in delta ... ar putea sa existe aceeasi disponibilitate ... sau poate ca nu va exista ... cine poate sti cita vreme asociatia respectiva nu trebuie sa dea lamuriri donatorilor si/sau cotizantilor ?
Si ar mai fi un aspect: Intr-o asociatie care se vrea de masa (adica cu mii de membri) cei mai multi sunt "simpli consumatori ai serviciilor oferite de asociatie" ... si pina la urma asta convine conducerii asociatiei.
In optica asociatului-sef, ei nu fac nimic si ca urmare nu pot emite nici un fel de pretentii ... iar cu cit e asociatia mai mare cu atiti mai usor e ca un procent de 99% sa-l tii departe de actul decizional.
Pe de alta parte daca emit pretentii le pui in nas ca nu participa, ca nu au uzat de dreptul de a propune organelor competente ale asociatiiei, etc.. ... traiasca invatatura AGVPS !