UN NOU PROIECT DE ORDIN AL MINISTRULUI

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apscaras
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apscaras » 08 Dec 2008, 14:22

attilaf scrie:
apscaras scrie:
attilaf scrie: In cazul asta, respecte.
Dar totusi, ca asociatie, trebuie sa incercati sa luati masuri, caci pe Nera Moarta ...GENOCID. O zi "buna" inseamna zeci de kg de caras, babusca, chiar si stiuca la stationar. Si pescarul nostru nu stie sa ia doar 5 KG de persoana. (Evident asta in conditiile in care pescuitul ar fi "legal")
masuri s-au luat de fiecare data cand au fost depistati,sint procese verbale intocmite pe aceasta tema
:lol: :lol: Cu tot respectul...dar ultima afirmatie e de tot rasul...
Pai eu pun pariu ca in orice sambata/duminica gasesti mai multe masini la Nera Moarta decat pe 30 de km de Dunare. Asadar daca chiar se vrea protejarea pestilor, si nu a pescarilor braconieri....se pot face controala saptamanale.
deci scriem romaneste si citim chinezeste.nu contesta nimeni ca nu sant pescari,si bravo lor,eu ti-am raspuns la cantitatile de peste,chestia cu interzisu,sa vina cei de la severin,nu e treaba mea

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 08 Dec 2008, 14:35

:) citim romaneste, intelegem ce vrem.
Controlul nu trebuie sa il faceti pe apa, ci la masina. Daca pe balta nu este de competenta voastra (ci a celor de la rezervatie), la masina, la sesizarea voastra, jandarmeria sau nu stiu cine exact, poate sa amendeze orice persoana/pescar ce are mai mult de 5 kg de peste si nu are bon/chitanta pentru el.
In fine, poate sunt si eu absurd, dar ne vrem "sportivi", respectand reguli ale "sportului", dar pana nu impunem cu forta regulile, se pare ca nimeni nu e dispus sa le adopte benevol.

apscaras
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apscaras » 08 Dec 2008, 16:19

attilaf a scris

dar ne vrem "sportivi", respectand reguli ale "sportului", dar pana nu impunem cu forta regulile, se pare ca nimeni nu e dispus sa le adopte benevol.

aici ai dreptate,dar mai depinde si de educatie

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 08 Dec 2008, 20:30

apsalba scrie:Fa-mi si mie (sau celor de pe forum) dovada ca esti pescar sportiv.Respecte.
Cine spune ca trebuie sa fim pescari sportivi ? Ce avantaje avem din asta ?

Daca as vrea sa particip la vreun concurs as intelege sa mi se ceara o astfel de dovada ! :D Problema e insa cine sa mi-o elibereze ? :lol:

Cind am vrut permis de conducere am urmat cursurile unei scoli avind personal acreditat profesional (lectori si instructori). Am sustinut un examen la autoritatea statului care are competenta de examinare si eliberare a permisului. Faptul de a fi (sau nu) membru ACR nu m-ar fi ajutat deloc ! :oops:

Intrebare : Cite asociatii (care se declara de pescari sportivi) au personal specializat pentru a instrui/examina/acredita calitatea de pescar sportiv a cuiva ?

In Romania pescarii sportivi exista cu sau fara voia vreunei federatii.
Ei se pot asocia (liber) pentru realizarea unor interese comune ... nu pentru ca asa vrea vreo federatie ... nu pentru a da reprezentativitate acelei federatii ... deci in nici un caz pentru a realiza interesele altcuiva. :wink:

pityu
veteran
veteran

Un nou proiect de ordin al ministrului

Mesaj de pityu » 09 Dec 2008, 00:31

Podosu Dorel a scris
in tarile in care nu e obligatorie inregimentarea a pierit pescuitul? nu cred.

99% din cei care practica pescuitul considera ca aceasta este o metoda de relaxare si nu se considera practicantii unui sport
1) - Eu nu am zis sa fie obligatorie inregimentarea.
2) - Nu ne compara cu pescarii acelor tari, ca e diferenta de la cer la pamant
3) - Vezi ce scriu Attilaf si ceilalti colegi despre acei 99% care considera ca pescuitul e o relaxare si drept ca urmare umple portbagajele de peste si le vinde la piata neagra. Scuze, dar esti total pe langa problemele arzatoare ale pescuitului Romanesc actual!
Nu vreti sa intelegeti ca suntem la un pas de colaps, ca Delta e distrusa in totalitate, apele publice din toatta tara idem. Acum mai mult ca niciodata ar fi nevoie de unirea tuturor fortelor, pentru a salva ce se mai poate printr-un management realist, facut de pescari, de adevaratii iubitori ai naturii, ai apelor si pestilor. Cu asemenea razboaie surde in care v-ati gasit voi cativa forumisti sa exagerati (cand nu e cazul) nu vom rezolva nimic. Avand o asociatie, mai poti face o populare ca aduni un ban, mai poti baga banii in controale, mai o ecologizare, dar ca individ liber-pescar niciodata. Haideti sa punem cat de cat apele la punct si apoi puteti sa ne desfiintati. Diferenta o veti constata singuri. Nu va mai fi cazul sa va trombonim noi pe forum!

adiwolf
veteran
veteran

Re: Un nou proiect de ordin al ministrului

Mesaj de adiwolf » 09 Dec 2008, 01:07

pityu scrie:...... Diferenta o veti constata singuri. Nu va mai fi cazul sa va trombonim noi pe forum!
:shock: :shock: :shock:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

na ca ti-a scapat porumbelul...... :lol:

MihaiV
Moderator
Moderator

Re: Un nou proiect de ordin al ministrului

Mesaj de MihaiV » 09 Dec 2008, 07:44

pityu scrie: 1) - Eu nu am zis sa fie obligatorie inregimentarea.
Atata timp cat accepti sa fi reprezentat de persoane care sustin obligativitatea asocierii, e clar ca si tu sustii acelasi lucru, chiar daca nu o spui. Da-i dreptul tau sa-ti sustii punctul de vedere. Daca vrei obligativitate, atunci sustii obligativitate. La fel cum noi, ceilalti, care vrem neobligativitate, sustinem neobligativitate. Foarte simplu.
Avand o asociatie, mai poti face o populare ca aduni un ban, mai poti baga banii in controale, mai o ecologizare, dar ca individ liber-pescar niciodata.
Din ce am vazut eu la asociatiile astea de sute si mii de membri, ele sunt alcatuite din circa 10 oameni care fac treaba, restul venind doar odata pe an sa dea banul si sa ia viza. Ori tot atat treaba poti face daca asociatia ii are doar pe cei 10. Restul ... e doar chestie de gestionare si conducere.

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 09 Dec 2008, 07:52

apsalba scrie:Cine te obliga sa te asociezi? Ma gandesc ca daca tot sustineti neobligativitatea asocierii, nu aveti nimic nici impotriva asociatiilor de pescari sportivi.

PS Fa-mi si mie (sau celor de pe forum) dovada ca esti pescar sportiv.Respecte.
da tu faci demonstratia ca esti pescar ?
bineinteles ca nu am nimic impotriva asociatiilor de pescari dar dvs. ati auzit de cuvantul obligativitate ? il poti explica ? (poti face uz de orice dictionar)
si apropo de chestia cu "pescar sportiv" - daca ma visam pescar sportiv ma inscriam intr-un club sportiv (WSB, Senzor sau altul) si participam la competitii - stationar, crap, musca sau rapitor - si mai ales as fi militat pentru infintarea unei federatii sportive si pentru recunoasterea aceteia ca si sport. In conditiile date sunt doar pescar de AGREMENT categorie pe care legiuitorul a uitat sa o cuprinda in lege.
PODOSU DOREL a scris: In zona Lugojului vin f multi pescari din CS la scobar pt ca in CS spun ei ca electricienii si artificierii fac prapad.
pe Nera moarta vin multi pescari din Lugoj care spun ca la Lugoj au facut genocid intre poduri, ca nu mai e peste etc. astea sunt genul de afirmatii fara acoperire, facute doar asa ca sa ne aflam in treaba.

Si daca tot vorbim de zona umeda de la Nera moarta poate are cineva textul legal care spune explicit ca acolo sunt protejati pestii si ca este interzis pescuitul.
99% din cei care practica pescuitul considera ca aceasta este o metoda de relaxare
din pacate in Romania cel putin 80% practica pescuitul de FOAME ... nu de relaxare, nu pescuit sportiv ... trist dar cam adevarat.
S'altare și bunăstare !

PODOSU DOREL
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PODOSU DOREL » 09 Dec 2008, 12:10

@ taicanoe

"pe Nera moarta vin multi pescari din Lugoj care spun ca la Lugoj au facut genocid intre poduri, ca nu mai e peste etc. astea sunt genul de afirmatii fara acoperire, facute doar asa ca sa ne aflam in treaba"

nu e o afirmatie fara acoperire pt intre poduri se pescuieste in draci si se retine tot .Se prinde si peste 20 kg pe zi si ca sa nu-i prinda cu atita peste pe masura ce prind il duc de acolo.Se platesc boschetarii sa li se tina locul de pescuit peste noapte.Seara primesc boschetarii cite o sticla(nu de suc) si dorm acolo pe malul apei(ca orcum nu au unde dormi) pt a avea "pescarul"a doua zi locul pe care vrea sa pescuiasca.Acum f multi pescari se plng ca a fost o prostie sa se dea voie la pescuit intre poduri.

cind am spus ca 99% pescuiesc pt relaxare am vrut sa evidentiez ca numai 1% sint pescari de competitie.Spui ca 80% pescuiesc de foame si in parte ai dreptate .Cred ca procentul e mai mare.Trist dar adevarat.

PODOSU DOREL
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PODOSU DOREL » 09 Dec 2008, 12:56

@ pityu

"Scuze, dar esti total pe langa problemele arzatoare ale pescuitului Romanesc actual! "

chiar nu poti sa-ti exprimi punctul de vedere fara sa ii faci pe ceilati participanti la discutie cum iti vine la gura(tastatura)?dupa expresia de mai sus ce urmeaza?

Eu imi exprim punctul de vedere.Ca iti covine sau nu e problema ta .Probabil crezi ca exprimarea ta mai "colorata" ma face sa tac?Te inseli.Eu nu cred in cei ce sustin ca numai ei au dreptate si ca facind numai cum propavaduiesc ei o sa ne fie bine.Eu prefer libertatea nu dictatura.

Scrie răspuns