UN NOU PROIECT DE ORDIN AL MINISTRULUI

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 02 Dec 2008, 18:55

Va propun o bibliografie:
1. OUG 23/2008
2. HG 1060/2008
3. HG 1194/2008
4. Regulamentul 199/2008 al CE
5. Legea 107/1996
6. Legea 400/2005
7. Directiva Cadru apa nr. 60/2000/CEE
8. Directiva 78/1998 modificata cu Directiva 40/2006
9. OG 26/2000.
Dupa ce le cititi si intelegeti puneti intrebari. Nu sunt consultantul personal al nimanui. Legile din tara asta sunt obligatorii si pentru voi. Nu te inteaba nimeni ce preferi, IoanS; nu esti la autoservire. Apropo, cine este ala capabil pe care il astepti de la revolutie incoace?

PS Am si eu o rugaminte; Spune-mi formula apei de munte. :oops:
flydb,
este valabil si pentru tine. Se vede ca aveti lacune privind legislatia.

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 02 Dec 2008, 19:03

APSHD scrie:... vom pescui iarasi numai cu chitanta si carnetul da membru.......
Vom pescui iarasi numai cu chitanta daca permisele de pescuit se vor distribui numai prin asociatii. :evil:

Daca statul nu se va implica in modul in care se vor stringe cotizatiile de catre asociatii nu ar fi nici un fel de problema ca fiecare pescar corect sa poata ajunge sa aiba un permis de pescuit in buzunar ... si nici ajungerea la bugetul de stat a contravalorii acestora ... si nu ar mai aparea situatii ca banii (de permise) colectati de asociatii sa ramina prin conturile acestora (sau sa ia alte cai :oops: ). :shock:

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 02 Dec 2008, 19:16

apsalba scrie: ............ Nu te inteaba nimeni ce preferi, IoanS; nu esti la autoservire. .........
Probabil iti inchipui ca interesele mele sunt singulare ... altfel nu vad lider de asociatie sa faca astfel de afirmatii. Sa-ti reamintesc ... in orice statut de asociatie - acesta reprezinta interesele membrilor sai . :wink:

Sa admitem ca exista totusi o singularitate ... ce faci ? ... o integrezi fortat in asociatie ?

Da, cind vrei sa faci o donatie unei asociatii, te comporti ca la autoservie ... nu pe criterii geografice ori pe "zone de competenta". :shock: (Asta ramine din libertatea de asociere daca elimini orice forma de obligare :wink: )

PODOSU DOREL
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PODOSU DOREL » 02 Dec 2008, 19:20

@ apsalba"Zona de competenta va fi marcata cu panouri de delimitare, care vor cuprinde toate informatiile utile si vor fi preluate prin contract de la administrator"

in felul acesta se va relansa siderurgia la cita tabla se va consuma pt a umple malurile apelor, deci tot raul spre bine.

@apsalba" Apele vor fi gospodarite de asociatiile de pescari sportivi, indiferent de parerile plangaciosilor si frustatilor de pe forumurile de pescuit. " Daca asta e parerea ta despre pescari de ce te agati ca disperatul de banii nostri?

poate ai dreptate cind vb despre frustrari dar nu sint cele pe care le banuiesti tu.Ne-am saturat de toti apostolii binelui care au impresia ca numai ei au dreptate, fara ei sintem sortiti pieirii si saracii se sacrifica pt binele nostru .Ne lipsim bucurosi de sacrificiul vostru.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 02 Dec 2008, 20:32

apsalba scrie:Va propun o bibliografie:
1. OUG 23/2008
2. HG 1060/2008
3. HG 1194/2008
4. Regulamentul 199/2008 al CE
5. Legea 107/1996
6. Legea 400/2005
7. Directiva Cadru apa nr. 60/2000/CEE
8. Directiva 78/1998 modificata cu Directiva 40/2006
9. OG 26/2000.
Dupa ce le cititi si intelegeti puneti intrebari. Nu sunt consultantul personal al nimanui. Legile din tara asta sunt obligatorii si pentru voi. Nu te inteaba nimeni ce preferi, IoanS; nu esti la autoservire. Apropo, cine este ala capabil pe care il astepti de la revolutie incoace?

PS Am si eu o rugaminte; Spune-mi formula apei de munte. :oops:
Hopa! Se vede treaba ca ori n-ai citit legile numite mai sus, ori le citesti dar nu pricepi o iota din ele! Exact in una din legile acestea e dat foarte clar raspunsul la intrebare. E specificat exact de unde incepe apa de munte pe fiecare curs de apa din tara!!!! Acu treci la treaba, pune juristii la citit ca i-ai platit degeaba! :lol: :lol: :lol:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 02 Dec 2008, 20:42

adiwolf scrie: apsalba,
te-ai si vazut invingator??
de ce spui ca doar atat esti dispus??
dispus sa ce??sa cedezi ce??
deocamdata nimic,ordinul asta celebru inca nu a fost semnat si nici publicat,deci.........mai asteptam :wink:
Adi, asta e ca ideea idolului: cu 18% cere sa fie premier! :lol: :lol:

Topicul asta e deja demn de Cafenea/distractiv! :lol:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 02 Dec 2008, 20:44

apsalba scrie:MihaiV,
Daca habar nu ai de legislatie, nu mai baga zaza pe forum. Daca ai citi legea 107/1996 ai observa ca fiecare bazin hidrografic are o zona de servitute care merge, in functie de lungimea bazinului hidrografic, pana la 100 de metri.
Citeste si regulamentul 199/2008 al CE si alte reglementari specifice.
Iar ai dat degeaba banii membrilor pe juristi. Iar nu ti-au exlicat legile astea si sensul lor. Ca nu au nici o legatura cu intrebarile nu mai trebuie sa repet! :lol: Asa dialog al surzilor n-am vazut nici in campania electorala! :cry:

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 02 Dec 2008, 20:49

apsalba scrie: ...Am si eu o rugaminte; Spune-mi formula apei de munte. ...

...nu stiai ?
...chiar daca e la munte,tot H2O este... :lol: :lol: :lol:

pityu
veteran
veteran

Un nou proiect de ordin al ministrului

Mesaj de pityu » 02 Dec 2008, 22:57

Ioan S a scris
vreau sa fac o donatie unei asociatii care poate proba respectul drepturilor fundamentale ale individului.
1 buc. asociatie = (3-4000 de ex.) membrii, adica indivizi
Intrebare: Cine trebuie sa respecte drepturile asociatiilor ?

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 02 Dec 2008, 23:50

apsalba scrie:
(...)
Ca urmare a finalizarii ordinului am propus completarea (desi propunerea a fost facuta initial de fnpsr si omisa de ANPA) astfel:
art.6 (2) Persoanele fizice care practica pescuitul ca activitate recreativa sau agrement o pot face in baza permisului de pescuit recreativ sportiv, dupa regulile si in conditiile stabilite de asociatia care raspunde de zona unde doreste sa pescuiasca.
Este maximul la care suntem dispusi.
Stimabile/stimabililor,

Cine esti tu/sunteti voi sa faceti/acordati concesii unuia/unora care nu e/sunt de acord cu gandirea ta/voastra? De cand pana cand ma reprezinti/reprezentati tu/voi pe mine (in numele altor persoane nu-mi permit sa vorbesc), de cand pana cand, in numele unui nr. redus/infim, la nivel national, de sustinatori/membri ai FNPSR iti/va permiteti sa faci/faceti propuneri legislative? De cad pana cand te-ai/v-ati facut stapani pe resursa piscicola proprietate publica? Cine iti/va da dreptul sa hotarasti/hotarati care apa (bazin piscicol) NATURALA se inchide la pescuit si care nu, care apa trebuie repopulata (in baza caror studii, cu ce specii, de unde provin exemplarele respective, cu a cui aprobare?) si care nu, de cand pana cand te substitui/va substituiti legiuitorului in a stabili regulile si conditiile de pescuit?

P.S. ti(v)-am mai spus si cu o alta ocazie, faceti ce si cum vreti (stabiliti reguli si conditii, (re)populati, bagati gard electric, etc) pe apele pe care le aveti in PROPRIETATE (daca aveti), dar pe apele proprietate publica prestati, daca vreti, MUNCA VOLUNTARA/IN FOLOSUL COMUNITATII. Pe aceasta categorie de ape (ar trebui sa) aveti EXACT aceleasi drepturi, atributiuni si indatoriri precum ale oricarui alt posesor de permis de pescuit eliberat de agentie/companie/minister. PUNCT.

Scrie răspuns