UN NOU PROIECT DE ORDIN AL MINISTRULUI

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 02 Dec 2008, 14:45

Zona de competenta va fi marcata cu panouri de delimitare, care vor cuprinde toate informatiile utile si vor fi preluate prin contract de la administrator.

Ca urmare a finalizarii ordinului am propus completarea (desi propunerea a fost facuta initial de fnpsr si omisa de ANPA) astfel:
art.6 (2) Persoanele fizice care practica pescuitul ca activitate recreativa sau agrement o pot face in baza permisului de pescuit recreativ sportiv, dupa regulile si in conditiile stabilite de asociatia care raspunde de zona unde doreste sa pescuiasca.
Este maximul la care suntem dispusi.

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 02 Dec 2008, 14:53

Adica " sa plati in plus cat vrem noi" , asa-i ? :twisted:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 02 Dec 2008, 15:02

apsalba scrie:Zona de competenta va fi marcata cu panouri de delimitare, care vor cuprinde toate informatiile utile si vor fi preluate prin contract de la administrator.

Ca urmare a finalizarii ordinului am propus completarea (desi propunerea a fost facuta initial de fnpsr si omisa de ANPA) astfel:
art.6 (2) Persoanele fizice care practica pescuitul ca activitate recreativa sau agrement o pot face in baza permisului de pescuit recreativ sportiv, dupa regulile si in conditiile stabilite de asociatia care raspunde de zona unde doreste sa pescuiasca.
Cred ca sunt doua confuzii la mijoc.
1. Cum adica "asociatia care raspunde de zona"? Din cate stiu asociatiile astea pot avea in administrare resursa acvatica vie, adica pestii, nicidecum zona, apa sau terenul. Sau va ganditi ca faceti contract cu primaria, consiliul local, sau mai situ eu ce structura dintr-asta politica si pe baza acelui contract veti taxa pescarii?
2. Ceilalti pescari, cei pe care-i numiti sportivi, nu pescuiesc de placere, recreere, agrement? (vorbesc de timpul din afara competitiilor, adica de majoritatea timpului si de majoritatea covarsitoare a pescarilor)
Ar mai fi si a treia, care se refera la apele nedate in administrare nici unei asociatii, dar deja ar fi prea mult.

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 02 Dec 2008, 15:12

Nu va mai impacientati fratilor .
Mai sunt citeva zile si trecem in anul nou fara un O.M. si fara a avea permise.
Sunt foarte sigur ca ne va prinde primavara si noi vom pescui iarasi numai cu chitanta si carnetul da membru.
Cine are curaj sa puna pariu cu mine :?:

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 02 Dec 2008, 16:01

MihaiV,
Daca habar nu ai de legislatie, nu mai baga zaza pe forum. Daca ai citi legea 107/1996 ai observa ca fiecare bazin hidrografic are o zona de servitute care merge, in functie de lungimea bazinului hidrografic, pana la 100 de metri.
Citeste si regulamentul 199/2008 al CE si alte reglementari specifice. Statutul de baba carcotasa nu iti face cinste si nici nu iti confirma statutul de intelectual.
Apele vor fi gospodarite de asociatiile de pescari sportivi, indiferent de parerile plangaciosilor si frustatilor de pe forumurile de pescuit.
Daca am purtat aceste dialoguri cu voi am facut-o pentru a va casca ochii si a vedea ca resursa acvatica este in pericol. Pe voi va intereseaza doar sa o prajiti.

apscaras
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apscaras » 02 Dec 2008, 16:31

n-ai cu cine

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 02 Dec 2008, 16:32

apsalba scrie:Zona de competenta va fi marcata cu panouri de delimitare, care vor cuprinde toate informatiile utile si vor fi preluate prin contract de la administrator.
Ai siguranta ca un administrator( de ex. ANAR) va incheia un contract numai cu o asociatie anume? Care vor fi criteriile de atribuire pe care o sa le aiba in vedere administratorul ? Sa inteleg ca asociatia care va plati cel mai bun pret catre administrator va primi apa? Cum ramane cu accesul la resursa piscicola pe care trebuie sa-l de ANPA? Se considera ca permisele emise de ANPA reprezinta accesul la resursa vazut ca si un impozit platit statului?

apscaras
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apscaras » 02 Dec 2008, 17:57

Ioan.S nici un comentariu?vreo nelamurire? :D :D

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 02 Dec 2008, 18:25

apscaras scrie:Ioan.S nici un comentariu?vreo nelamurire?
Decit concesiile ca care "sunteti dispusi" ... mai bine lasati-o balta !?!

Eu, unul, m-am saturat de paleative. Poti sa rezolvi o problema principial corect ... foarte bine ! Altfel mai bine las-o sa mocneasca ... ca tot va veni ziua cind se va gasi unul capabil s-o faca !

Prima nemultumire e ca amestecati (probabil voit :twisted: ) apele de munte cu cele colinare si de ses. (Pe cele colinare si de ses nu va vad sa puneti pancarte prin toate stufarisurile :shock: ). Pe apele colinare si de ses "zona de competenta" ar trebui sa se refere la zona patrulata de paznicii asociatiei.
Regulile de pescuit ... exista legislatie in domeniu ... raportat la legislatie se stabilesc contraventiile ... restul e sursa de abuz al asociatiilor contra pescarilor ! :evil:

Conditiile stabilite de asociatie ... iarasi sursa de abuz :evil: ... as intelege ca pescarul sa platesca costurile asociatiei care-i aduce permisul de pescuit la magazinul de pescuit din cartierul sau, costurile cu redeventa platita de asociatie ANAR pentru folosirea apelor publice, cota parte la serviciul de paza platit de asociatie (pentru serviciul efectuat pe apele publice nu pe balta privata sau concesionata), cota parte la popularile efectuate de asociatie pe apele publice (nu pe balta privata a asociatiei sau concesionata de acesta) etc..
Dar cu asta ... ne-am lua la revedere de la permisul cu valabilitate nationala :evil: ... asa incit eu zic ca e mai bine s-o lasati ... asa cum este ! :oops:
Ca pescar, as prefera sa existe o suma (chiar daca ceva mai mare) care sa-mi asigure accesul la toate apele colinare si de ses . Nu e treaba mea cum si-o impart asociatiile intre ele, nu ma intereseaza ce servicii presteaza o asociatie pe "zona sa de competenta", nu ma intereseaza "zonele de competenta" ... sau ma intereseaza acestea doar daca vreau sa fac vreo donatie unei asociatii. :wink:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 02 Dec 2008, 18:45

APSHD scrie:... vom pescui iarasi numai cu chitanta si carnetul da membru.......
:shock: :shock:
e obligatoriu??
la ce foloseste chitanta aia??dar carnetul??

ma poate lamuri si pe mine un ilustru aps-ist cum poate o asociatie sa aiba in grija cursul Oltului pe raza judetului Valcea?? cu toate lacurile de acumulare cuprinse.
cum vedeti un "management" viabil pe acest curs de apa??
caz concret ,deci astept raspunsuri concrete asa ca va rog nu bateti campii si nu folositi limbaj de lemn.

apsalba,
te-ai si vazut invingator??
de ce spui ca doar atat esti dispus??
dispus sa ce??sa cedezi ce??
deocamdata nimic,ordinul asta celebru inca nu a fost semnat si nici publicat,deci.........mai asteptam :wink:

Scrie răspuns