TINERII SI PESCUITUL

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
essos74
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de essos74 » 10 Mai 2006, 15:49

Ady. La varsta ta ar trebui sa privesti mai in ansamblu lucrurile (nu numai la suprafata ). Cum de la cine sa furi ideile sau tehnica :?: ,doar nu de la postas :D .De la alti pescari,care pescuiesc pe unde pescuiesti si tu.Te uiti cu ce da,unde,cam la ce peste,cat de repede sau lent recupereaza naluca, cum o joaca,cand musca, unde musca,an ce perioada a zilei, etc etc.Pot scrie pana mi se ia curentul si tu tot o sa mai ai nelamuriri. Fiecare peste mananca in felul lui,in diferite habitate,si in perioade de timp diferite,la naluci si momeli diferite,etc etc.Sfatul meu este sa te uiti pe site si in jurul tau,printre pescari,iati un bat mediu,nici prea usor,nici prea greu,nici scump,nici ieftin(eu nu pot sati spun ce marca si ce actiune sa aiva),nici nu stiu ce peste vizezi la anceput,niste naluci si incearca.Mai repede sau mai tarziu o sati dai seama cam ce gresesti si unde.Asta inseamna sati dezvolti instinctul si dupa mine asa inveti cel mai bine.OMUL INVATA CEL MAI BINE PE PIELEA LUI !!!
PS.vezi ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din piata. Mergi la clean cu un dam sau mepss de 2 sau 3,modelul folosit si ieri cand ai facut GENOCID,si azi SURPRIZA!!! nimic, mergi mai jos sau mai sus si prinzi unul dupa altul,sau poate nu......Voi mai revenii. Numai bine.
Live for Fishing.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 10 Mai 2006, 16:06

Legat de echipament am deschis un topic acum cateva luni, topicul se numea LANSETA SPIN PENTRU UN INCEPATOR, 1000 de raspunsuri , 1000 de pareri, CONCLUZIE: HABAR N-AM CE SA ALEG...
adi, treaba sta mai simplu, incearca sa identifici un pescar sau un grup de pescari in care crezi ca poti avea incredere la modul in care isi aleg sculele, pescuiesc, abordeaza partidele etc, si mergi la inceput pe sfatul lor
de preferinta cineva cu care poti merge la pescuit, daca nu macar sa fii sigur ca au experienta pe genul de ape si speciile de pesti pe care le frecventezi si tu

foarte sincer iti spun ca si eu am fost fix in situatia ta, si cand m-am apucat de spinning i-am avut "profesori" pe iliuta goean si eugen german "Bertilure", cand am inceput sa merg la olt l-am avut ghid pe mihai.f, etcetera, chiar si acum in permanenta cred ca in orice discutie trebuie sa faci un schimb de experienta....sunt convins ca am mult de invatat in continuare, nu iti ajunge o viata de om sa capeti destule experienta pe toate genurile de ape dupa toate speciile de pesti, cu toate tehnicile, etc...

si acum am "profesor" in ceea ce priveste pescuitul crapului de exemplu
as merge la peste cu el/ei chiar daca n-as putea pescui, doar sa vad cum abordeaza, cum pescuiesc, ce discuta, etc

referitor la sfaturi, ca sa subliniez, cate bordeie atatea obiceie dar si in pescuit ca si in religie la inceput cand nu stii cum sta treaba iti trebuie sa ai un "guru" pe a carui cale trebuie sa mergi, si usor usor iti vei dezvolta propriile opinii, parereri, concluzii, cu fiecare partida pe care o faci....

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 10 Mai 2006, 16:10

si inca o chestie, la pescuit totul se reduce la gust, inspiratie si rezultat

cele mai multe chestii pe care le discutam aici tin de gust ( lansete, mulinete, chiar si stiluri de pescuit, naluci... ) , trebuie sa te bazezi pe inspiratie pe malul apei si ceea ce conteaza este doar rezultatul final- pestii nu tin cont de ce vorbim noi aici......

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 10 Mai 2006, 16:26

danr
''foarte sincer iti spun ca si eu am fost fix in situatia ta, si cand m-am apucat de spinning i-am avut "profesori" pe iliuta goean si eugen german "Bertilure", cand am inceput sa merg la olt l-am avut ghid pe mihai.f, etcetera, chiar si acum in permanenta cred ca in orice discutie trebuie sa faci un schimb ...''

ai fost ( esti) un mare norocos.........
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

bondan
senior
senior

Mesaj de bondan » 10 Mai 2006, 16:28

ma bag si eu desi nu am experienta necesara de a da sfaturi. Parerea mea ca mai important decat numele batului este actiunea si bugetul de care dispui. O sa vezi ca in functie de pestii vizati si modul de pescuit cele 1000 de pareri cam converg la chestiile astea si te duc intr-o plaja mult mai restransa de valori. De ex. mie imi trebuia un bat pt microvoblere, am tot vazut postari cum ca ala si ala. Ce am rentinut a fost lungimea indicata (de majoritatea intre 1.80 si 2.10) si actiunea (cat de mica :) ). Degeaba mi-au fost indicate betele de nu stiu care si cand m-am dus la magazin costa 4 mil batul cam cu 2.5 mil mai mult decat vroiam eu sa dau pe el. Am luat frumos magazinele la rand si am cautat pana intr-un mil jumate batul cel mai bun ce-l gasesc cu actiune mica si scurt. Mi-am luat in toamna o bijuterie de Ron Thompson (stiu ca unii zic ca e nashpa) de 1.80 actiune 3- 10g. Cred ca ti-ai dat seama ca sunt foarte incantat de el. A luat si avat mic la rotativa si pastrav si clean la vobler si sper sa prinda cat de multi altii. Asa ca sfatul meu e sa-ti analizezi bugetul, si vezi ce poti scoate la banii aia cu caracteristicile de care ai nevoie. In orice caz, nu te grabi, cauta si testeaza ca batul care-l ei indiferent de firma sa-ti placa tie altfel daca nu dai cu placere cu el il ei degeaba.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 10 Mai 2006, 16:55

sorine, sa stii ca a fost o mare realizare ca m-au luat cu ei la pescuit

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 10 Mai 2006, 16:56

pai de-aia zic .....putini au norocul asta .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 10 Mai 2006, 17:24

pe atunci eram doar cativa pe net :)

Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 10 Mai 2006, 19:00

Adi , parerea mea este ca daca nu te-ai hotarit in privinta cumparaturilor, roaga o cunostinta de-a ta care e...stiucar ...de ex. , sa-ti arate ansamblul lui de blinker-it ; vezi daca ti s-ar potrivi , ce are in plus s-au ce-i lipseste , intreaba-l ce ti-ar recomanda , explica-i cum stau lucrurile si sint convins ca are sa-ti raspunda , majoritatea pescarilor mai batrini se destainuie in fata unui tinar care este interesat de acest sport . Eu am baieti pe care i-am invatat cum sa arunce cu blinker-ul si nu numai odata au avut capturi mai fromoase decit mine . Chiar daca altii mai in virsta m-au facut atent la ce au prins ei fata de mine , in sinea mea m-am bucurat intotdeuna ca eu am fost initiatorul lor , mai departe ... totul a depins de ei ! Si acum intreaba una-alta , si ma bucur in momentul in care le pot raspunde din ceea ce stiu , nu am nimic de acuns chiar daca au jumatate din virsta mea ...
Tinind cont de precizarile celorlalti , concluzia trebiue sa o tragi tu singur , tu stii mai bine ca nimeni altul ce -ti doresti !

MARINESCU ADY
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MARINESCU ADY » 10 Mai 2006, 20:17

Cati scrie:Adi , parerea mea este ca daca nu te-ai hotarit in privinta cumparaturilor, roaga o cunostinta de-a ta care e...stiucar ...de ex. , sa-ti arate ansamblul lui de blinker-it ; vezi daca ti s-ar potrivi , ce are in plus s-au ce-i lipseste , intreaba-l ce ti-ar recomanda , explica-i cum stau lucrurile si sint convins ca are sa-ti raspunda , majoritatea pescarilor mai batrini se destainuie in fata unui tinar care este interesat de acest sport . Eu am baieti pe care i-am invatat cum sa arunce cu blinker-ul si nu numai odata au avut capturi mai fromoase decit mine . Chiar daca altii mai in virsta m-au facut atent la ce au prins ei fata de mine , in sinea mea m-am bucurat intotdeuna ca eu am fost initiatorul lor , mai departe ... totul a depins de ei ! Si acum intreaba una-alta , si ma bucur in momentul in care le pot raspunde din ceea ce stiu , nu am nimic de acuns chiar daca au jumatate din virsta mea ...
Tinind cont de precizarile celorlalti , concluzia trebiue sa o tragi tu singur , tu stii mai bine ca nimeni altul ce -ti doresti !

Aici este clar o problema...
VOI CHIAR NU INTELEGETI CA NU CUNOSC UN PESCAR CARE SA PESCUIASCA CU NALUCI!!! de aceea am deschis acest topic, daca cunosteam aveam de unde sa-mi gasesc informatiile, mai ales ca eu am marele avantaj de a ma intelege cu persoanele mature in majoritatea cazurilor. Cum am avut mentor in domeniul auto si inca am (un tip super care ma invatat mecanica ) asa vreau sa imi gasesc si aici pe cineva. Peste 2 luni termin cu bacul si o sa am timp de lectii de pescuit...

Scrie răspuns