TINERII SI PESCUITUL

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MARINESCU ADY
utilizator constant
utilizator constant

TINERII SI PESCUITUL

Mesaj de MARINESCU ADY » 06 Mai 2006, 18:58

Urmaresc de foarte multa vreme discutiile de pe acest forum deoarece consider ca este unul dintre site-urile care nu tin cont de regulile nescrise ale netului (libertate in gandire).
Pe zi ce trece incep sa cred ca sunt "anormal" pentru varsta mea datorita preocuparii si pasiunii pe care o am... PESCUITUL. De foarte multe ori mi-am zis "imi vand sculele si ma las de pescuit" dezamagit de "lucrurile care se fac pentru tinerii pescarii " :evil: . Fiind singurul pescar din familie aparut dupa o generatie de pauza sunt privit cu multa indiferenta NU numai de membrii familiei dar si de unii pescarii pe care i-am cunoscut si cu care am iesit la pescuit de cateva ori. Explicatia am primit-o de la cineva (pescar cu renume national)si credeti-ma ca a fost foarte dureroasa pentru mine. Asadar "daca nu pui la bataie un loc la tine in masina , sau daca nu ai cunostinte la vreo balta, ori bani sa platesti vreun ghid" mai bine te lasi de pescuit. De cativa ani incerc sa-mi gasesc un "profesor" care sa ma initieze cu adevarat in arta pescuitul dar de fiecare data ma lovesc de aceeasi indiferenta specifica tarii in care traiesc. Pe zi ce trece incep sa cred ca nu-mi gasesc locul in tara asta din toate punctele de vedere. O alta parere pe care am dezvoltat-o este una simpla "pescarii nu spun din secretele lor" si "nu vor sa se aleaga cu un pusti dupa ei" iar ajutorul pe care il ofera netul este unul... penibil daca nu ai bazelele pescuitului intiparite.
Intrebarile mele sunt:
-Incotr-o cu tinerii care au astfel de pasiuni "anormale" :evil: ? va asigur ca suntem un fenomen pe cale de disparitie. Nu ma contraziceti pentru ca vad ce pasiuni are generatia mea...

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 06 Mai 2006, 19:09

Stai linistit mai Adi...De pe la varsta de 10 ani merg singur la pescuit, pana atunci nelasandu-ma singur bunicii sau parintii, iar cand eram de varsta ta, mergem si cate 30 km pe jos in timpul unei partide de pescuit, tot singur... De invatat, e adevarat ca mai repede inveti cand iti arata cineva, dar nu trebuie sa disperi, poti fi si autodidact.. Acum gasesti documentatie si teorie cat incape pe net, ramane doar sa o aplici...
Oricum, din cate stiu, ai bacul anul asta, asa ca nu iti bate capul cu pescuitul asa de tare, in timp o sa intalnesti si persoanele altruiste de care ai nevoie sa-ti arate sau sa te initieze in unele taine.. ale pescuitului...
Pana atunci... bafta... la bac! ;)

MARINESCU ADY
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MARINESCU ADY » 06 Mai 2006, 20:01

Am fost de multe ori la peste si vreau sa iti spun ca au fost datzi cand am prins cateva kg de peste (caras) in timp ce alti pescarii se uitau cu invidie la mine. Pescuiesc de la 6 ani au fost multe partide de atunci DAR NUMAI LA STATIONAR. Majoritatea partidelor de pescuit le-am avut in judetul Buzau si ca totzi pescarii fideli viciului am inceput de la banalul pescuit la undita, si ca mijloc de transport ... :D bicicleta :D asta se intampla in urma cu 10 ani. Ce imi doresc este doar un progres, iar pescuitul la rapitori mi se pare o adevarata arta.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 06 Mai 2006, 20:03

Ehe... si eu tot in Buzau mi-am format mana.. atat cat am reusit... pe apa curgatoare, undeva spre Nehoiu :wink:

nickydarnico
senior
senior

Mesaj de nickydarnico » 08 Mai 2006, 21:13

ady gandeste-te ca si in pescuit ca si in orice alta disciplina , cheia succesului este exercitiul. daca ai bate aceiasi balta un timp mai indelungat ai vedea ca cei care vin mai rar se intreaba " ba ce le face ala ca prea ii merge treaba ?" :lol: :lol: :lol:
daca reusesti sa cunosti un loc ,te plictisesti sa tot pescuiesti stiind ca aproape sigur tu vei prinde peste si atunci te duci in alte locuri si iarasi te trezesti intrebandute " ce sa le mai fac ca parca pescuiesc doar de ieri ?"
in concluzie nu este o regula in pescuit , totul se rezuma la exercitiu.
Hai vara !! hai!!!!!( poate la anu' )

alex dan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex dan » 08 Mai 2006, 21:19

si eu is cam in aceeasi situatie ca su Ady.
insa eu am avut mare noroc cu bunu' care ma invatzat cam cu ce sa mananca stationaru si mai am norocu sa am un tata super care se sacrifica pt mine si ma mai duce pe garla, desi nare treaba cu pescuitu.

oameni care sa te duca la pescuit nu prea gasesti, pentru ca,asa cum zice si Ady, nu prea vrea omu sasi asume responsabilitatea sa ia cu el un bighidiu.
in cel mai bun caz te ia cu el, si pe malu garlei te pune sa mergi sa pescuiesti la 50 m de el intrun loc unde ii ca si cum ai da acasa in vana.

intre prieteni si colegi daca incep sa vorbesc despre pescuit, toti se uita la mine ca la felu' trishpe si mai incep sa faca si misto.
in romania, pescuitu nu ii privit asa cum ar trebui.

sunt din ce in ce mai putini pescari juniori, eu unul nu cunosc decat vreo 4 5, si din pacate cred ca ii stiu cam pe toti din cj. vorbesc de cei cu adevarat pasionati, nu de aia care ii vedem cu 4 5 betze la bomba :evil:
fiecare pescar ii un nebun in felul lui, si nu-l poti convinge ca nu are dreptate
http://www.rapitori.ro/forum/album_pers ... er_id=2073

alex dan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex dan » 08 Mai 2006, 21:23

cat despre rezultatele partidelor, chiar sambata am "luat" 1,5kg de rosioara si babusca in 4ore la feeder in cazul in care nimeni din jurul meu nu a prins nimic nimic. (toti pestii "mei" sor intors ianpoi de unde o venit)
si nu ii o exeptie.
fiecare pescar ii un nebun in felul lui, si nu-l poti convinge ca nu are dreptate
http://www.rapitori.ro/forum/album_pers ... er_id=2073

ionutz_gr
senior
senior

re

Mesaj de ionutz_gr » 09 Mai 2006, 10:12

la 21 de ani si eu ma consider tanar...si pescuiesc de cand ma stiu...Iar faza cu invatatu de la altii e adevarata...Eu cand am inceput sa pescuiesc la clean dadeam cu fir 0.35 ..si normal ca nu prindeam mai nimic...asta pana cand am dat de net si am inceput sa citesc...Deci daca nu ai pe cineva vare sa-ti arate ce si cum..mai sunt si alte metode de invatare
..chiar daca cea"live" e indicata.Deci pt cei mai tineri ca mine..nu va descurajati daca nu aveti pe nimeni care sa va indrume..insistati si o sa aveti de castigat

Pt mine cea mai mare "batalie " e sa-i conving pe ai mei sa-mi deabani de lansete..lingurite..voblere etc...pt ca ma izbesc de o mentalitae gen "de banii aia care ti iam dat pe lanseta luam zeci de kile de peste"
deci nu tre sa ami zic ca ..fiind singurul pescar din familie..ai mei nu prea apreciaza "talentul" meu pescaresc :D

ciao
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.

MARINESCU ADY
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MARINESCU ADY » 09 Mai 2006, 11:34

Multumesc anticipat tuturor care mi-au raspuns. Pana la urma recunosc ca m-am "spurcat in post la carne" pregatesc prima partida de stationar pe anul asta la pasnic. Asadar mi-am apucat sa fac mamaliga sa leg linii pentru undite si alte chestii. Nu vreau sa fiu inteles gresit imi place pescuitul de orice fel (chiar si al carasului) doar ca sunt puternic atras de pescuitul rapitorilor...

ionut_brasov
junior
junior

Mesaj de ionut_brasov » 09 Mai 2006, 11:35

acum vreo 20 de ani se tineau si concursuri pentru copii si juniori. se mai tin acum? ca n-a auzit de asa ceva de citiva ani buni. la concursurile astea mi-a intrat microbu si nici acuma n-a scapat.

Scrie răspuns