TINERII SI PESCUITUL
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator constant
Domnu Jean,
Va urmaresc de multa vreme mesajele pe diferite site-uri de pescuit si vreau sa va spun ca va admir pentru cum tratati diferite probleme. Ce pot sa va spun sigur GENERATIA MEA NU ARE TREABA CU NIMIC si cand spun asta nu ma refer numai la pescuit ci la "totul" scoala ,comportament social, cultura de orice gen etc. Asadar "raritatile" ca mine si ca altii NU ar trebui tratate cu aceasta indiferenta. Cei care pun la indoiala vorbele mele sa se uite in jurul lor si la preocuparile generatiei tinere.Nu vreau sa fiu acuzat ca sunt "pocait" (exemplu: imi place sa beau o bere si de fiecare data, sa ajunga cutia la cosul de gunoi nu pe malul baltii). Ce am scris pana acum sunt numai banalitati dar eu garantez ca cei care stau in Romania si vad zilnic tot felul de "elemente sociale" or sa aprecieze mentalitatea mea. Sper sa imi gasesc pe cineva care sa ma invete cu adevarat tainele pescuitului, momentan ma descurc destul de bine la stationar dar as vrea sa invatz cat mai mult posibil...
Va urmaresc de multa vreme mesajele pe diferite site-uri de pescuit si vreau sa va spun ca va admir pentru cum tratati diferite probleme. Ce pot sa va spun sigur GENERATIA MEA NU ARE TREABA CU NIMIC si cand spun asta nu ma refer numai la pescuit ci la "totul" scoala ,comportament social, cultura de orice gen etc. Asadar "raritatile" ca mine si ca altii NU ar trebui tratate cu aceasta indiferenta. Cei care pun la indoiala vorbele mele sa se uite in jurul lor si la preocuparile generatiei tinere.Nu vreau sa fiu acuzat ca sunt "pocait" (exemplu: imi place sa beau o bere si de fiecare data, sa ajunga cutia la cosul de gunoi nu pe malul baltii). Ce am scris pana acum sunt numai banalitati dar eu garantez ca cei care stau in Romania si vad zilnic tot felul de "elemente sociale" or sa aprecieze mentalitatea mea. Sper sa imi gasesc pe cineva care sa ma invete cu adevarat tainele pescuitului, momentan ma descurc destul de bine la stationar dar as vrea sa invatz cat mai mult posibil...
Nea Jean,imi cer scuze daca v-ati simtit jignit prin cuvantul "bosorog",va respect in primul rand ca sunteti mai in varsta ca mine,mi-ati putea fi bunic,si nu in ultimul rand ca sunteti un pescar cu multa experienta,poate ca n-am folosit cuvantul care trebuia,inca o data imi cer scuze si n-am vrut sa jignesc pe nimeni de o varsta mai inaintata.
Pentru "TINERI". Umila mea parere despre invatarea tainelor pescuitului de orice fel este, ca nu se invata,ci se fura si se dezvolta idea. Daca iti da cineva mura-n gura ce si cum sa faci si-ti merge treaba,ramai la stadiu ala,fiind multumit mai mult sau mai putin de rezultate.Alta e situatia cand "furi" o tehnica si o dezvolti cat mai mult pentru satisfactia ta,sa vezi ca te simti mult mai bine decat cu mura-n gura. Numai bine.
Live for Fishing.
Adi , am inteles mesajele tale dar...de ce nu intrebi ceea ce crezi ca ai putea invata de pe forum ? vrei sa devii spinner ? Buuun!
-ce bete de spinning ai , daca nu ai , de care sa-ti cumperi pentru inceput ?ce marca de mulineta , fire , naluci ? Care e specia de rapitori vizata de tine ? locatia baltilor cu stiuca salau etc. ?
Nu cred ca nu ai primi raspunsuri daca ai pune astfel problema ! o parte din ce ti-am spus eu , despre bete , mulinete , gasesti pe forum printre mesajele mai vechi , asa ca ....
-Ce mai astepti ? fuga prin magazine si vezi ce ti-ar place , ce crezi ca ti se potriveste ; pentru inceput nu trebuie sa fie neaparat si...f.scumpe , nu intotdeuna tot ce e scump e si bun ...
Nu vreau sa te supar ...eu cred ca asa ar trebui sa procedezi iar in cazul in care nu te poti hotari asupra unei decizii , intreaba , si ai sa vezi ca majoritatea o sa-si spuna parerea ! Ramine sa te hotarasti si daca esti atent la ce ti se raspunde , sint convins ca nu ai sa gresesti !
-ce bete de spinning ai , daca nu ai , de care sa-ti cumperi pentru inceput ?ce marca de mulineta , fire , naluci ? Care e specia de rapitori vizata de tine ? locatia baltilor cu stiuca salau etc. ?
Nu cred ca nu ai primi raspunsuri daca ai pune astfel problema ! o parte din ce ti-am spus eu , despre bete , mulinete , gasesti pe forum printre mesajele mai vechi , asa ca ....
-Ce mai astepti ? fuga prin magazine si vezi ce ti-ar place , ce crezi ca ti se potriveste ; pentru inceput nu trebuie sa fie neaparat si...f.scumpe , nu intotdeuna tot ce e scump e si bun ...
Nu vreau sa te supar ...eu cred ca asa ar trebui sa procedezi iar in cazul in care nu te poti hotari asupra unei decizii , intreaba , si ai sa vezi ca majoritatea o sa-si spuna parerea ! Ramine sa te hotarasti si daca esti atent la ce ti se raspunde , sint convins ca nu ai sa gresesti !
Fii linistit ,am avut si eu ,e drept de mult ,varsta ta si cam la fel vorbeam despre cei mai batrani,tot bosorogi le spuneam si eu,deci nu am nici un motiv sa fiu suparat sunt realist sau vreau sa cred ca sunt,in plus nu vreau sa fiu respectat din cauza varstei ci doar daca merit sa fiu respectat.Mshad scrie:Nea Jean,imi cer scuze daca v-ati simtit jignit prin cuvantul "bosorog",va respect in primul rand ca sunteti mai in varsta ca mine,mi-ati putea fi bunic,si nu in ultimul rand ca sunteti un pescar cu multa experienta,poate ca n-am folosit cuvantul care trebuia,inca o data imi cer scuze si n-am vrut sa jignesc pe nimeni de o varsta mai inaintata.
Ma bucur ca sunt in viata si pot sa merg la pescuit(e drept nu ca altadata),ca multi fosti colegi sau prieteni de-ai mei ,din pacate ,au plecat prea repede in ceruri, de asemenea cei doi frati mai mari ai mei care mi-au dat primele lectii de pescuit.
Varsta mai mare iti poate da ceva experienta in plus ,dar daca nu e minte nu ti-o da varsta in plus.
Faptul ca ma aflu pe acest site se datoreste pasiunii mele pt. pescuit si dorintei de a impartasi din experienta mea,multa putina cat e si la randul meu sa invat ceva ce nu stiam inca de la alti pescari indiferent de varsta lor,pt. ca nu le poti sti pe toate chiar daca ai vrea si e bine sa fii intodeauna receptiv la ce apare nou in domeniu,sa nu fii depasit.
Si pe acest forum nu am tinut secret cum pescuiesc ,e drept in alte conditii si daca cineva crede ca felul cum pescuiesc eu aici se preteaza si la pescuitul pe care il practica el in Romania ,nu-l opreste nimeni sa-l incerce si sa traga concluzii singur asupra celor relatate de mine.
Numai bine ,
Jean Scurtu
Ady,
Cunosc cat-decat si generatia ta si imi pare rau ca din pacate tu ai dreptate.E trist ca tot ce e rau aici in occident a intrat f.repede si in forta si in Romania,alterand viata sociala.
E rau ca sunt destui din tanara generatie ce au terminat o facultate nu pe merit ci platind sau facand tot felul de artificii doar pt. a avea o diploma,dar sa nu uitam ca mai sunt si tineri care se straduiesc sa obtina pe merit ceea ce vor si in final ei vor fii cei castigati.
E normal sa faci cand esti tanar ceea ce sta bine unui tanar,cateodata chiar lucruri mai putin gandite,urmand regretele ,dar nu e normal sa nu tii cont ca traiesti in societate si societatea are niste reguli ce ar trebui respectate chiar daca ne convin sau nu,daca nu vrei sa ajungi un paria..
E frumos si ,zic eu ,normal din partea ta ca ai un comportament civilizat oriunde si sa nu te lasi influientat de "relele" societatii si de cei ce le infaptuiesc.
Ma bucur ca iti place pescuitul ,acesta fiind un sport placut ce se practica in natura si cu respect fata de aceasta.
Dar nu uita ca sa fii un pescar bun nu e mare lucru,mare lucru e sa fii om bun,cu respect fata de alti si respectat la randul tau de catre acestia.
Incearca ca invatand din ce in ce mai mult sa pescuiesti sa fii in acelas timp un om bun ,poate chiar determinand si pe altii sa-si schimbe in bine niste obiceiuri contrare regulilor elementare a unei societati cat de cat civilizate si nu vei avea decat de castigat si vei fii respectat.
Gunoaie vor exista in orice societate, important e sa fie cat mai putine,deoarece de disparut nu vor disparea niciodata, sa nu fim idealisti.
Doar sa nu vedem paiul din ochiul altuia ,nebagand in seama barna din ochiul nostru.....
Fir intins,
Jean Scurtu
Cunosc cat-decat si generatia ta si imi pare rau ca din pacate tu ai dreptate.E trist ca tot ce e rau aici in occident a intrat f.repede si in forta si in Romania,alterand viata sociala.
E rau ca sunt destui din tanara generatie ce au terminat o facultate nu pe merit ci platind sau facand tot felul de artificii doar pt. a avea o diploma,dar sa nu uitam ca mai sunt si tineri care se straduiesc sa obtina pe merit ceea ce vor si in final ei vor fii cei castigati.
E normal sa faci cand esti tanar ceea ce sta bine unui tanar,cateodata chiar lucruri mai putin gandite,urmand regretele ,dar nu e normal sa nu tii cont ca traiesti in societate si societatea are niste reguli ce ar trebui respectate chiar daca ne convin sau nu,daca nu vrei sa ajungi un paria..
E frumos si ,zic eu ,normal din partea ta ca ai un comportament civilizat oriunde si sa nu te lasi influientat de "relele" societatii si de cei ce le infaptuiesc.
Ma bucur ca iti place pescuitul ,acesta fiind un sport placut ce se practica in natura si cu respect fata de aceasta.
Dar nu uita ca sa fii un pescar bun nu e mare lucru,mare lucru e sa fii om bun,cu respect fata de alti si respectat la randul tau de catre acestia.
Incearca ca invatand din ce in ce mai mult sa pescuiesti sa fii in acelas timp un om bun ,poate chiar determinand si pe altii sa-si schimbe in bine niste obiceiuri contrare regulilor elementare a unei societati cat de cat civilizate si nu vei avea decat de castigat si vei fii respectat.
Gunoaie vor exista in orice societate, important e sa fie cat mai putine,deoarece de disparut nu vor disparea niciodata, sa nu fim idealisti.
Doar sa nu vedem paiul din ochiul altuia ,nebagand in seama barna din ochiul nostru.....
Fir intins,
Jean Scurtu
-
- utilizator constant
essos74 scrie:Pentru "TINERI". Umila mea parere despre invatarea tainelor pescuitului de orice fel este, ca nu se invata,ci se fura si se dezvolta idea. Daca iti da cineva mura-n gura ce si cum sa faci si-ti merge treaba,ramai la stadiu ala,fiind multumit mai mult sau mai putin de rezultate.Alta e situatia cand "furi" o tehnica si o dezvolti cat mai mult pentru satisfactia ta,sa vezi ca te simti mult mai bine decat cu mura-n gura. Numai bine.
De la cine sa fur ideea, tehnica?
-
- utilizator constant
Cati scrie:Adi , am inteles mesajele tale dar...de ce nu intrebi ceea ce crezi ca ai putea invata de pe forum ? vrei sa devii spinner ? Buuun!
Legat de echipament am deschis un topic acum cateva luni, topicul se numea LANSETA SPIN PENTRU UN INCEPATOR, 1000 de raspunsuri , 1000 de pareri, CONCLUZIE: HABAR N-AM CE SA ALEG... de fapt astea sunt lucruri pe care tu ar trebui sa le stii mai bine, fiecare pescar cu parerile si ideile lui, unii mi-au recomandar Ron Thompson altii mi-au spus ca e "varza" si ca au rupt cateva bucati pana acum.... asta a fost doar un exemplu... sunt intr-o dilema permanenta...
Adi , ai dreptate si intotdeauna o sa te intalnesti cu 100 de opinii , de multe ori destul de diferite .
sunt pareri, decizia tot tu trebuie sa o iei ....in functie de ce-ti doresti de la sculele respective
dar mi se pare ca esti cam nehotarat....sau nu ?
sunt pareri, decizia tot tu trebuie sa o iei ....in functie de ce-ti doresti de la sculele respective
dar mi se pare ca esti cam nehotarat....sau nu ?
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
- veteran
MARINESCU ADY scrie:Legat de echipament am deschis un topic acum cateva luni, topicul se numea LANSETA SPIN PENTRU UN INCEPATOR, 1000 de raspunsuri , 1000 de pareri, CONCLUZIE: HABAR N-AM CE SA ALEG... de fapt astea sunt lucruri pe care tu ar trebui sa le stii mai bine, fiecare pescar cu parerile si ideile lui, unii mi-au recomandar Ron Thompson altii mi-au spus ca e "varza" si ca au rupt cateva bucati pana acum.... asta a fost doar un exemplu... sunt intr-o dilema permanenta...

Parerea mea(ink una lol):
-fa-ti un buget....in functie de el faci alegerile.
dpmdv sunt 4 categorii:-gioarse(n-are rost kiar incepator fiind sa le achizitionezi)
-mediocre(poti sa nimeresti ceva bun printre ele..chiar no name-uri)
-bune..no comment
-exceptionale...la fel
ink un aspect....investitia se justifica si prin rata de folosire.am incercat sa exprim nist econsiderente generale.
in rest sa stii ca....cate raspunsuri..atatea pareri.asta e.
ps
pana la urma ce ai ales?