suntem si Sibieni ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
SVF
veteran
veteran

Re: suntem si Sibieni ?

Mesaj de SVF » 26 Dec 2013, 16:06

grey-wolf scrie: Mai multe detalii poate da Alex daca doreste sau considera ca e necesar .
Asa ar fi fost cel mai bine sa se intample.In felul asta nu ar mai apare tot felul de discutii si s-ar clarifica multe neintelegeri.Probabil intr-un ziar local, un articol legat de activitatea lor din ultima perioada ar fi suficient.Eu unul sincer nu stiu nici acum de ce o parte din pescari nu au incredere in Alex si oamenii lui si de ce cred asemenea lucruri despre ei.Si culmea ca sunt tot de aia batrani cu ani grei in spate ca membrii.

danstiucaru
veteran
veteran

Mesaj de danstiucaru » 26 Dec 2013, 19:16

In anul ce se pregateste sa treaca sau facut ceva controale sau scos ceva plase...dar nu suficient incat sa anihileze fenomenul...trebuie si mai si...eu personal consider ca Alex isi vede de treaba si ii pune pe paznici la treaba ata cat se poate, paznici au si ei interes asa cum au dupa atatia ani de rutina.
Intrebarea este cati bani sunt in contul pescarilor acuma(eu stiu ca sunt bani in comparatie cu sfarsitul altor ani) si daca bani au fost folositi doar in interesul pescuitului.deci unce se duc bani, daca se duc.si ce o mai fi la anu??? :D eu am vazut anul acesta multi care dadeau cu parasuta....multi caretineau toti pesti ptr acasa indiferent de marime si specie...si la asta ar trebui lucrat ...nu sa se inchida ochi ca vezi doamne are permis gata...are voie si cu undite in plus si cu orice pesti
Dar pe Alex il cunosc cat de cat si nu cred ca sar asocia in chesti cu plase si braconieri....parerea mea :D
La anu va fi apa si in barajul de la Bradu...va fi plin de pescari...mas bucura sa nu mai vad in juvelinice crapceni de juma de kg.
Sanatate maxima va doresc si un an mai bun

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 26 Dec 2013, 23:07

Salutare tuturor. Intru-cat s-a adus in discutie numele meu si "contraactivitatea mea " sau a ajvps-ului ma vad nevoit sa imi exprim punctul de vedere.
Ilie si toti ceilalti exista sansa sa auziti asemenea discutii despre mine intru-cat si eu le-am auzit. Si nu numai ca braconez la pescuit dar si ca la fiecare actiune pe Olt eu imi i-au si arma de vanatoare si impusc caprioare pe malul Oltului.Si din pacate aceste povesti le aud si sunt lansate de niste angajati ai statului care printre alte activitati au si combaterea braconajului piscicol. Braconaj care se intampla sub nasul lor.Acestia au si inceput sa intreprinda actiuni impotriva mea sau a angajatilor ajvps sub pretextul ca nu avem voie sa scoatem plasele din apa.Eu personal am fost oprit si perchezitionat in masina (la ora 2 noaptea)cautandu-se plase .Asta desi la ora 23 respectivul organ a fost informat de catre un paznic ca avem niste braconieri in zona si si-a oferit nr de telefon in caz ca avem nevoie de ajutor. Deoarece plasele nu au fost gasite nu mai aveam motiv sa il anunt.Dupa seria de actiuni in care m-am intalnit cu King am facut adresa direct la ANPA, solicitand in regim de urgenta o lamurire a situatiei, daca avem voie sau nu sa combatem braconajul prin astfel de actiuni.Adresa o am la birou cine nu crede il astept la sediu.
Mai mult de atat de vreo 2 ani incoace la toate actiunile de scoatere a plaselor din apa eu personal sun la postul de politie cel mai apropiat si informez despre faptul ca sunt acolo si scot plase si daca vor sa vina ii astept.Dar si recunosc ca deja am vorbit la Jandarmeria Sibiu ca acele telefoane de informare sa le dau lor, jandarmilor , intru-cat la cum se pune problema nu vreau sa ajung in situatia ca organul la care am sunat sa nu isi mai aminteasca ca l-am informat.
De altfel asta este una din marile probleme : de ce AJVPS vine cu Jandarmeria si pe noi nu ne anunta?!!!Pai pentru ca asa vrea muschiul meu, pentru ca, pentru ca , pentru ca...........pentru ca eu nu merg sa urmaresc organul cu braconierul dupa mine.Asta e diferenta.
Cat despre informare pe forum despre activitate va recunosc ca nu are rostul. Am facuto si altii au interpretat sau gandit altceva.
Si va mai recunosc ca sa intind o plasa habar nu am, dar ma descurc de minune la scos. Si am o viteza maxima. :wallbash:
Problema e mult mai delicata si nu e de scris pe forum.
Mai mult oferiti-mi un nr de telefon al unui om de incredere si eu la fiecare actiune il sun(indiferent de ora) si sa vina la fata locului , el sau un alt membru pescar de incredere,sa vada ce facem cu plasele si cu pestele.
Dar inchei cum de altfel am vrut sa va sintetizez tot ce am scris mai sus : Hotul striga hotii.
Dar eu imi voi continua munca in acest fel, atat timp cat mai lucrez la AJVPS .
Multumesc.

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 26 Dec 2013, 23:17

In ceea ce priveste situatia financiara.
Separarea (incepand cu anul 2013) din punct de vedere financiar si administrarea banilor separat fata de vanatori este un pas mare inainte.Daca anul 2013 l-am inceput cu minus destul de consistent pot sa spun ca l-am incheiat pe plus. Un plus care din discutiile cu conducerea va fi folosit doar in interesul pescarilor.
Din acest punct de vedere va asigur ca anul 2013 a fost unul de transparenta maxima in ceea ce priveste cheltuielile pe linie de pescuit.
Din aceste motive preturile vor ramane aceleasi ca in 2013, modificari suferind doar tarifele de acces.
O seara buna tuturor.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 26 Dec 2013, 23:24

Alex ceva de genul am auzit si eu si ma bucur ca te-am facut sa iesi (daca pot zice asa) ca sa clarifici situatia.Doar astfel minciunile spuse si "aruncate" de anumiti indivizi pot fi contracarate.Dupa cum ziceam mai sus,bine ar fi ca totul sa fie facut public si intr-un ziar local.Spor in activitatile de combatere a braconjului.

danstiucaru
veteran
veteran

Mesaj de danstiucaru » 26 Dec 2013, 23:58

Sigur odata cu trecerea timpului lucrurile se vor schimba la nivel inalt(ce imi place expresia) si poate vom intra in normal ...ati vazut multi dintre voi ca nu prea ai cu cine si putin isi dau seama cum se pot schimba lucrurile intro asociatie de genu....unitatea si dorinta de schimbare nu este dorita cu adevarat decat de o mana de oameni...ceilanti vor mici si bere gratis la intalniri dintre pescari...si pescui5 in prohibitie cu o undita si .... :D

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 27 Dec 2013, 00:36

Toata stima pentru activitatea AJVPS pe anul 2013 (in special pe sfarsit de an). :respekt:
Am ramas placut surprins sa constat ca, cel putin in ultimul timp , aproape ca n-a fost iesire fara sa ne intalnim cu cineva din AJVPS . Si eu m-am numarat printre sceptici o buna perioada in raport cu activitatea lor si eu am avut motive sa cred ca au interese directe in raport cu plasele insa s-a dovedit a nu fi asa, cei din AJVPS (cel putin cei pe care i-am intalnit eu pe balta) , fiind mai mult decat bine intentionati si pusi pe treaba. Tot din scepticism am ezitat sa le solicit sprijin si-am incercat sa-mi rezolv "discret" problemele legate de plase cand am dat de ele insa ultimele intalniri mi-au spalat scepticismul si m-au facut sa ma gandesc mai degraba la cooperare si colaborare pe viitor.
Raman de parere ca rezultatele actiunilor AJVPS ar putea fi anutate mai des si astfel si zvonurile false s-ar mai imputina . Lipsa unor rezultate comunicate da frau liber imaginatiei din pacate si astfel apar si zvonuri fel de fel . La asta se poate adauga si contributia celor ce vor sa-si acopere urmele punand proiectoarele pe cei ce-i incurca.
Eu m-am convins cu cine stau de vorba atunci cand vine vorba de cativa paznici AJVPS pe care am avut ocazia sa-i vad vaslind la -4 grade in cautare de plase la marginea ghetii sau pe care i-am vazut cu ochii impaienjeniti dupa pande nocturne tot la temperaturi sub 0 (zero) grade celsius. Cu ocazia asta ii asigur ca pot conta pe ajutorul meu atunci cand ne intalnim pe apa si au nevoie.
In final nu pot decat sa va urez un 2014 cu sanatate si plin de realizari. :respekt:

liliacul007
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de liliacul007 » 27 Dec 2013, 00:46

Treaba asta cu angajatii AVPS si plasele bagate de ei...... parerea mea e o dezinformare....in beneficiul unora deranjati de actiunile care se intreprind.......si daca ai fi asa, prin absurd, acesti angajati nu ar trebui sa bage plasele, ar fi suficient sa scoata alte plase cu ce gasesc in ele...... :wallbash:
Iar despre viitorul baraj de la Bradu......sa vedem ce si cum va fi acolo......sigur va fi plin pe acolo de indata ce se va dezgheta apa la primavara.....educatia pescarilor este greu de facut din pacate ... ... ... cati din pescarii (mai in varsta...sa spun asa) stiu dimensiunile minime legale.....Crap (Cyprinus carpio) 35 cm ...., etc etc http://www.pescuitul.ro/ps/page.php/id/ ... ale/nav/1/ :?: :?: :?:

danstiucaru
veteran
veteran

Mesaj de danstiucaru » 27 Dec 2013, 09:31

Eu am trecut ieri pe baraj la o plimbarica si sunt unele balti dezghetate...aviz amatorilor....oricum sunt uimit de vremea asta asa caldura in perioada acesta

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 27 Dec 2013, 21:50

Astea sunt motivele din 2013 pentru care " eu braconez" si suntem vanati. Dupa braconieri nu cred ca umbla atat.
Imagine
Imagine
Imagine

Scrie răspuns