Dle Tarpon, (ce misto suna !  

)
In mod normal, am decis sa nu prea mai postez pe forumul asta, din motive... personale, insa de data asta nu m-am putut abtine, avand acel document de la ANPA 
O sa incerc sa va dau si raspunsuri la intrebarile dvs, atat cat stiu, cu mentiunea ca informatiile trebuie sa le luati ca atare, iar comentariile de pe langa ele imi apartin exclusiv, nereprezentand un punct de vedere oficial al Ajvps Sibiu.
O sa le iau pe rand:
1- cotizatiile
In 2012  cotizatia a fost 70 de lei (pentru cei care o platesc intreaga, adica nu copii, nu pensionari nu pers cu handicap), permisul ANPA 30 lei si 2 lei timbrul ala ! La aceaste sume s-a mai adaugat 5 lei daca nu ati avut carnet de membru, astfel ca totalul lor a fost de 102 lei sau 107 lei, dupa caz.
Aceste sume raman valabile si in 2013, in plus la ele se adauga suma de 30 lei contributie suplimentara pentru intarirea pazei
Concret, cotizatia de baza ramane constanta, nu s-a modificat (70 lei), dar la aceasta s-a adaugat acea contributie suplimentara de 30 de lei; 
Astfel totalul in 2013 pentru un membru este de: 70 (cotizatia) + 30 (contributia suplimentara) +30 (Permisul ANPA) +2 (timbru) + 5 (cv. carnet de membru, daca nu-l aveti deja) = 137 lei (sau 132 lei, dupa caz)
- De ce nu s-a inclus acea contributie in cotizatia de baza? 
 - sunt o serie de argumente, pe care daca doriti vi le pot explica pe MP
- Era necesara aceasta contributie suplimentara ?
 - In opinia mea da, in conditiile in care acesti bani vor putea fi folositi in scopul pentru care au fost prevazuti !
Evident in 2013 exista pericolul, (dupa cum realitatea a demonstrat-o si in 2012) ca parte din acesti bani sa fie... "reorientati" si folositi fara acordul pescarilor, pentru acoperirea altor cheltuieli si interese ! Avem si noi indoielile si temerile noastre in privinta asta, insa, speram totusi ca in 2013 vom putea stavili acest fenomen mai bine decat am facut-o in 2012. Nu va neg ca in interiorul Ajvps Sibiu, nu sunt toate roz, si avem destule divergente si lucruri de schimbat ! Aceste schimbari din pacate nu pot veni de la sine, ar fi misto sa fie asa.... dar nu e !
Daca cumva sunteti din Sibiu, va invit sa participati la Adunarea APS Sibiu din 25.01.2013 de la Grand Hotel, adunare la care speram sa venim cu toate explicatiile necesare !
Revenind la subiect, in opinia mea aceasta contributie suplimentara pentru intarirea pazei, este intradevar necesara si daca toti banii incasati de la pescari raman la pescari, dar cu atat mai mult daca nu reusim acest lucru ! Evident, aceasta ramane numai opinia mea !
In ce priveste tarifele, stiu ca au fost ajustate urmarindu-se un mod echitabil de a se raporta la sumele platite de membrii proprii ! Referitor la acestea, chiar daca as vrea sa va dau mai multe detalii, ... nu le am ! 
In privinta lor, tot in opinia mea mi se pare firesc ca orice nemembru sa plateasca cel putin egal cu membri nostri, pentru aceleasi servicii ! Si acest lucru ramane doar opinia mea !