suntem si Sibieni ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
liliacul007
utilizator constant
utilizator constant

Re: suntem si Sibieni ?

Mesaj de liliacul007 » 20 Ian 2013, 17:37

Este adevarat ca benzina costa......paznicii costa si ei.......DAR este si asta un inceput.......actiuni de populare pe raurile mari din Romania :headbash: :headbash: :headbash: nu tin minte sa se fi facut ... ... ... dar se pot face pe diferitele amenajari, gen Sopa .
Peste inca mai este pe Olt.....trebuie doar protejat, pentru inceput , si apoi speciile deficitare pot fi ajutate cu ceva populari, in zona barajelor (cred eu...)

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 20 Ian 2013, 17:38

Dle Tarpon, (ce misto suna ! 8) )
In mod normal, am decis sa nu prea mai postez pe forumul asta, din motive... personale, insa de data asta nu m-am putut abtine, avand acel document de la ANPA
O sa incerc sa va dau si raspunsuri la intrebarile dvs, atat cat stiu, cu mentiunea ca informatiile trebuie sa le luati ca atare, iar comentariile de pe langa ele imi apartin exclusiv, nereprezentand un punct de vedere oficial al Ajvps Sibiu.
O sa le iau pe rand:
1- cotizatiile
In 2012 cotizatia a fost 70 de lei (pentru cei care o platesc intreaga, adica nu copii, nu pensionari nu pers cu handicap), permisul ANPA 30 lei si 2 lei timbrul ala ! La aceaste sume s-a mai adaugat 5 lei daca nu ati avut carnet de membru, astfel ca totalul lor a fost de 102 lei sau 107 lei, dupa caz.
Aceste sume raman valabile si in 2013, in plus la ele se adauga suma de 30 lei contributie suplimentara pentru intarirea pazei
Concret, cotizatia de baza ramane constanta, nu s-a modificat (70 lei), dar la aceasta s-a adaugat acea contributie suplimentara de 30 de lei;
Astfel totalul in 2013 pentru un membru este de: 70 (cotizatia) + 30 (contributia suplimentara) +30 (Permisul ANPA) +2 (timbru) + 5 (cv. carnet de membru, daca nu-l aveti deja) = 137 lei (sau 132 lei, dupa caz)
- De ce nu s-a inclus acea contributie in cotizatia de baza?
- sunt o serie de argumente, pe care daca doriti vi le pot explica pe MP
- Era necesara aceasta contributie suplimentara ?
- In opinia mea da, in conditiile in care acesti bani vor putea fi folositi in scopul pentru care au fost prevazuti !
Evident in 2013 exista pericolul, (dupa cum realitatea a demonstrat-o si in 2012) ca parte din acesti bani sa fie... "reorientati" si folositi fara acordul pescarilor, pentru acoperirea altor cheltuieli si interese ! Avem si noi indoielile si temerile noastre in privinta asta, insa, speram totusi ca in 2013 vom putea stavili acest fenomen mai bine decat am facut-o in 2012. Nu va neg ca in interiorul Ajvps Sibiu, nu sunt toate roz, si avem destule divergente si lucruri de schimbat ! Aceste schimbari din pacate nu pot veni de la sine, ar fi misto sa fie asa.... dar nu e !
Daca cumva sunteti din Sibiu, va invit sa participati la Adunarea APS Sibiu din 25.01.2013 de la Grand Hotel, adunare la care speram sa venim cu toate explicatiile necesare !
Revenind la subiect, in opinia mea aceasta contributie suplimentara pentru intarirea pazei, este intradevar necesara si daca toti banii incasati de la pescari raman la pescari, dar cu atat mai mult daca nu reusim acest lucru ! Evident, aceasta ramane numai opinia mea !
In ce priveste tarifele, stiu ca au fost ajustate urmarindu-se un mod echitabil de a se raporta la sumele platite de membrii proprii ! Referitor la acestea, chiar daca as vrea sa va dau mai multe detalii, ... nu le am !
In privinta lor, tot in opinia mea mi se pare firesc ca orice nemembru sa plateasca cel putin egal cu membri nostri, pentru aceleasi servicii ! Si acest lucru ramane doar opinia mea !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

tarponul
junior
junior

Mesaj de tarponul » 20 Ian 2013, 18:19

Multumesc ptr. raspunsuri d-le Miky. Intr-o mare parte va dau dreptate si va felicit ptr. intentiile bune insa nu inteleg ceva - aceste demersuri prin care se maresc taxele sunt legale? Aveti voie ( nu dvstra personal ) legal sa faceti aceste mariri dupa cum v-a rezultat la creion si ce garanteaza ca aceasta marire acceptata de pescari anul acesta nu o sa creeze un precedent iar anul viitor sa mai creasca putin ca de .... mai trebuie niste bani pe ici pe colo mai ales ca taxele de anul trecut erau cele mai mari din tara. Numai bine si scuze fata de dvstra - nu va consider vinovat ci doar sunt putin indignat ca sistemul asta cu decizii unilaterale ia amploare. Mi se parea corect ca la acea sedinta pe care o pomeniti sa se supuna la vot aceasta hotarare nu sa ti se impuna intr-un fel acest lucru.

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 20 Ian 2013, 21:43

miky scrie:
jhonny scrie:Fiecare plateste la ce asociatie vrea si pescuieste unde vrea in tara asta, pentru ca este RECIPROCITATE!!!!!
Am mai discutat. Iar incepem cu texte de lege.
Da, s-a mai discutat,.... dar tot... "dupa ureche" !
Fiecare a intrat in discutie cu interpretarea care-i convine, si a iesit din ea cu aceeasi parere !...
Ca de obicei, interpretarea cea mai normala (si legala), ramane "interpretarea autentica", adica cea data de autorul textului de lege (in cazul nostru ANPA); O aveti mai jos:
Imagine

Cred ca e destul de clar:
intrucat intre diferitele asociatii din tara NU EXISTA astfel de protocoale, ca cele mentionate in raspunsul de mai sus, ... NU EXISTA NICI RECIPROCITATE intre asociatii, asa cum o intelege jhonny, si altii la care le-ar conveni acest lucru !
In concluzie, reciprocitatea din lege se refera strict la permisul ANPA (mentionat in art. 23, alin 4), care intradevar ramane valabil pe tot cuprinsul tarii (mai putin Delta), deci detinerea permisului ANPA ramane obligatorie, necesara dar... NU SI SUFICIENTA !

An de an repuneti in discutie aceleasi subiecte depasite, argumentandu-le evident tot cu... vechile voastre pareri neclintite !
Nu ca mi-ar pasa in vreun fel, insa... o vreme o fost fun, de-acu'incepe sa devina monoton...
Dar no... bagati mare inainte ! Acu' aveti si material... :lol:

Tot dupa ureche, credeam ca scrie un jurist, dar Anghel si cine o fi semnat in locul lui Manaila........astia sunt neamuri cu FFFF

O sa pescuiesc pe Olt la Sibiu si atunci dupa proces o sa va spun.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 20 Ian 2013, 23:52

Imi expun si eu o parere minimala(cred ca iese mai lunga) fata de situatia din Sibiu
Am fost de acord initial cu treaba care se doreste a fi facuta acolo
Dar!!!
In prohibitie desi am fost controlat de vro 5 ori (nu aveam permis) am scapat pe buna credinta (ce-i drept aici oamenii nu au gresit pt ca eu nu am plecat cu peste de pe Olt) dar!!!
la Scorei cand ajungeai seara erau 5-6-7 masini si minim 15 insi la pescuit, apoi eu cu oamenii cu care merg stiu ce facem, dar cine baga mana in foc pentru AIA ? eu nu, daca erau maxim 3 pescari care eliberau peste acolo in afara de noi e MUUUULT, ok nu sunt usa de biserica(pescuiam in prohibitie) dar macar clantza sunt :lol:
oricum am plecat rapid de acolo, nici nu am pescuit de vro 2 ori
O singura data (un fel de a 3a) am fost pe malul celalalt unde erau vro 4 insi la caras, cu minim 12 betze de am mers vro 100 de metri sa pescui!
Baietii cu paza mi-au zis cand i-am mai intersectat ca fileaza cate o plasa , nu zic era 23 noaptea, si erau acolo dar trebuie amendati si astia mici, insa fara organe abilitate un fel de CANCI!!! daca se iau masuri , eu ma supun, insa pana atunci, nu vad rostul, ca eu care nu tin pesti mai tare ma enervez cand vad cercopitecii decat cei carora ar trebui sa le dau bani sa nu ii vad :evil:

chrisfisher
veteran
veteran

Mesaj de chrisfisher » 21 Ian 2013, 02:24

personal nu am nimic cu Miky nu`l cunosc dar probabil si el ne spune ce se intampla in filiala ,,,,INSA ma umflat rasul cand am citit ca s`a marit cotizatia pentru intarirea pazei.....pt . mine asta este nulllllll.nu ca as mai pescui in tara,dar ma gandesc la cei ce intr`adevar practica pescuitul sportiv.bafta tuturor :respekt:

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 21 Ian 2013, 15:36

@pikeman

Lasa frate sa se mareasca anul asta ca sa putem trage concluziile la anul...Cand se va mari iara pe motiv de accize sau mai stiu eu ce :twisted: Oricum eu zic ca daca tot se strang bani mai multi pentru paza sa-si ia domnii paznici si o barca deoarece pe Scoreiu anul trecut era prapad de barci ! Controlul a fost (bravo lor!) da' pe mal ...Aia din barci nu au nici o treaba daca prind,retin sau ce mai vreau ei sa faca ...Ma rog ,asta ca si idee ...

Ps: nu va suparati tare pe mine ,dar ma intereseaza zona pe motiv ca azi maine o fi gata bucata aia de autostrada de incepe pe langa mine si se gata colo catre Olt... :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 21 Ian 2013, 17:37

Suprafata de pazit e una foarte mare,pentru ca peste tot sunt ilegalitati, iar pentru asta ai nevoie de oameni platiti,masini,benzina.Nu stiu cati dintre noi ar vrea sa umble de nebun pe Olt, sa se certe sau sa se ia de gat cu braconierii pentru cateva sute de lei pe luna.Sa fim seriosi,din ce aud nici legea nu este de partea lor.Din ce stiu eu doar o mica parte din banii pescarilor au ajuns anul asta sa fie folositi in folosul celor care au platit,restul ajungand la vanatori.Ca lucrul asta sa nu se mai intample iar, sper ca la adunare sa fie prezenti cat mai multi membrii...
.Sincer eu unul sunt de acord cu marirea cotizatiei si a taxei de acces daca vad ca se misca ceva, desi nici pe mine nu ma dau banii afara din casa.Asa cum spuneam la inceput,portiunea de Olt aflata in administrare zic eu ca e peste puterile unei asociatii fara bani si logistica si zau daca nu mai bine ar exista doar una- doua zone de interes maxim,adica bine pazite si unde pescuitul sa fie in sistem c&r.chiar daca ai sacrifica oarecum celelalte portiuni de apa.Cred ca ar fi ceva avantaje in sistemul asta,totul e sa priceapa lumea.

Albuletu Alexandru
veteran
veteran

Mesaj de Albuletu Alexandru » 21 Ian 2013, 17:58

la ce ora este intrunirea?? ca stiu unde si cand se tine, dar nu stiu la cat??
Nihil Sine Deo

Albuletu Alexandru
veteran
veteran

Mesaj de Albuletu Alexandru » 21 Ian 2013, 18:09

,,Sincer eu unul sunt de acord cu marirea cotizatiei si a taxei de acces daca vad ca se misca ceva, desi nici pe mine nu ma dau banii afara din casa.Asa cum spuneam la inceput,portiunea de Olt aflata in administrare zic eu ca e peste puterile unei asociatii fara bani si logistica si zau daca nu mai bine ar exista doar una- doua zone de interes maxim,adica bine pazite si unde pescuitul sa fie in sistem c&r.chiar daca ai sacrifica oarecum celelalte portiuni de apa.Cred ca ar fi ceva avantaje in sistemul asta,totul e sa priceapa lume''

si aici ar aparea discutii: ,, De ce e protejata zona aia si nu cealalta??? Ca eu platesc dar nu pescuiesc unde pazesc ei, ci in alta parte unde e mai aproape de mine, unde imi place malul, apa etc. etc."

nu ma intelege gresit sunt in totalitate de acord cu tine numai ca intrevad aparitia unor divergente...
Nihil Sine Deo

Scrie răspuns