suntem si Sibieni ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
miky
veteran
veteran

Re: suntem si Sibieni ?

Mesaj de miky » 21 Ian 2013, 20:51

mai pot sa dau niste raspunsuri la unele intrebari si aspecte care s-au atins aici:

1 - Intrunirea (AG a APS Sibiu), va avea loc vineri 25.01.2013, la Grand Hotel (aceeasi locatie din iarna trecuta), si este fixata pentru ora 17:30 (Sper sa putem incepe pana la ora 18:00)
In acest sens a fost dat si un anunt astazi intr-un ziar local (nu stiu in care, alt coleg s-a ocupat de acest lucru, cu care inca n-am luat legatura, dar sper ca in cursul acestei seri sa aflu si sa postez pe forumul http://www.apssibiu.ro). Anuntul a fost dat numai astazi pentru ca astazi abia am avut confirmarea rezervarii salii de la Grand Hotel
Cu toate astea, si noi speram sa vina cat mai multi pescari interesati, si mai ales sa nu fie grabiti, s-o ia ca pe o formalitate, si... orice opinie si pozitie vor avea, sa gaseasca timpul, calea si diplomatia sa o spuna intr-un dialog civilizat si coerent, pe cat posibil sa ne indreptam la finalul intrunirii spre niste concluzii si hotarari de viitor,...constructive ! 8)

2 - Intre altele de pe ordinea de zi, in privinta felului cum au fost cheltuiti banii (toti banii colectati de la pescari !!!) vom face o prezentare reala, fara ocolisuri, exact asa cum a fost discutata, votata, aprobata, in Consiliul Ajvps, pentru a putea trage impreuna concluziile care se impun !

3 - In privinta gestionarii zonelor, pot sa spun doar ca aveti dreptate, principalul neajuns este legea care la ora actuala e mai mult de partea braconierilor, nedand nici un alt drept paznicilor si personalului de control al asociatiei, decat sa sune la 112 sa solicite sprijinul... "organelor"
La toate celelalte aspecte legate de paza, se mai poate lucra pentru a aduce imbunatatiri, dar in lipsa unei legi adevarate, facuta din dorinta reala a autoritatilor de a starpi braconajul, totul ramane un.. efort aproape inutil, cel mult un subiect electoral !

4 - Apropo de electoral, la aceasta Adunare vor fi si alegeri noi pentru Comitetul APS Sibiu, deci aveti ocazia sa improspatati conducerea cu altii, poate mai buni, sau macar mai ... credibili in randul pescarilor !

5 - despre posibilitatea infiintarii zonelor diferentiate de tip C&R, No Kill, zona de trofee, cu retinere, etc... am ridicat in plen aceasta problema la intrunirea ANPA cu reprezentantii asociatiilor din februarie 2012, dar la ora respectiva s-a dovedit ca ANPA este un zid de beton cu care poti sa vorbesti pana te ia gaia ca nu are cine sa asculte si sa auda !
De cand cu noul guvern, si cu noua conducere de la ANPA s-a cerut de la fiecare asociatie sa vina cu probleme si propuneri (daca avem !) pentru imbunatatirea activitatii ! (prin noiembrie)
Ca raspuns, APS Sibiu, printr-o adresa catre ANPA, a ridicat ( a cata oara !) problemele legate de:
a - masura eliberarii permiselor ANPA pe card plastifiat - masura aberanta, suntem singura tara in UE, care ne fudulim cu asemenea permis, in timp ce suntem cu apele la pamant !
b - rezolvarea problemelor legate de paza si drepturile personalului de paza
c - problema tarifelor si a posibilitatii infiintarii de zone diferentiate, de tip C&R, No Kill, zone cu retinere, zone de trofee si posibilitatea gestionarii acestora prin metode si tarife diferentiate !
d - si alte probleme de actualitate ! :lol:
Daca anul asta in februarie va avea din nou loc o intrunire a ANPA cu reprezentantii asociatiilor care au ape atribuite, vom ridica din nou in plen subiectul zonelor diferentiate (C&R, etc), pe langa alte probleme !

Ca o mentiune (si o opinie personala) la acest aspect, pot sa mai spun ca pe de alta parte, degeaba credem noi si inca cativa dintre voi ca ar fi utile astfel de zone C&R si etc, pentru ca marea majoritate a pescarilor, raman traistari in suflet si nu vor agrea usor o astfel de masura ! Amintiti-va numai cei care ati fost la adunarea trecuta cati in sala au solicitat sa-si poata pescui caraselul in prohibitie !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 21 Ian 2013, 22:36

miky scrie: Amintiti-va numai cei care ati fost la adunarea trecuta cati in sala au solicitat sa-si poata pescui caraselul in prohibitie !
Adevarat ! si cit de infocat sustinea asta un cetatean :lol:

De acord si cu restul mesajului , de acord si cu cresterea cotizatiei !
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

liliacul007
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de liliacul007 » 23 Ian 2013, 22:43

Pentru miky - 137 e cotizatia pe an , cei 5 lei de permis sunt in plus , adica 142. Ce vreau sa scot in evidenta e ca 5 lei pe an se duc din partea asociatiei , pentru fiecare pescar in parte , pe an (si nu pe zi) la Epal , astia cu pasarile si cu rezervatia din zona Avrig-Porumbacu.......pana acuma , daca mergeai in zona , luau 5 lei de masina in fiecare zi............uite o bila alba pentru asociatie !!! 6 datzi pe an si uite 30 de lei......diferenta pentru paza !

Formarea acelor zone de pescuit de care spune-ti voi , cu C&R, ... etc , pe un rau ca oltul , nu o prea poti face, caci pestele umbla....Da , sunt de acord cu cresterea taxelor , ... sa vedem anul asta ce va fi , daca nu la anul sa se revina la vechile taxe !!! Nu stiu legea ce spune , daca permite unei asociatii sa creasca tarifele asa, pentru una sau alta ... si in ce cuantum...

Stie cineva ceva despre eliminarea cascadei de la podu olt ? :?: :?: :?:

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 23 Ian 2013, 22:49

liliacul007 scrie:
Stie cineva ceva despre eliminarea cascadei de la podu olt ? :?: :?: :?:
Sunt zvonuri, eu chiar sper sa o distruga!
Doar ca asta ar cam face deranj la picioarele de la podurile de cale ferata

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 24 Ian 2013, 09:40

liliacul007 scrie:Pentru miky - 137 e cotizatia pe an , cei 5 lei de permis sunt in plus , adica 142. Ce vreau sa scot in evidenta e ca 5 lei pe an se duc din partea asociatiei , pentru fiecare pescar in parte , pe an (si nu pe zi) la Epal , astia cu pasarile si cu rezervatia din zona Avrig-Porumbacu.......pana acuma , daca mergeai in zona , luau 5 lei de masina in fiecare zi............uite o bila alba pentru asociatie !!! 6 datzi pe an si uite 30 de lei......diferenta pentru paza !
Adevarat, doar ca eu nu am mai pomenit de cei 5 lei pentru EPAL, pentru ca nu stiam daca ramane in vigoare aceasta negociere cu ei, avand in vedere ca am auzit un zvon ca seful de pe acolo ar cam fi arestat sau macar cercetat pentru nu stiu ce... penal !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 24 Ian 2013, 10:43

De saptamana aceasta cei 5lei ptr aria protejata nu se mai incaseaza intrucat am fost informati de catre Agentia de Mediu ca asociatia respectiva nu mai este custodele ariei protejate.

danstiucaru
veteran
veteran

Mesaj de danstiucaru » 24 Ian 2013, 12:09

ce tie si cu viata asta ... :D :D :D pane mai ieri era mare tartore si trebuia sa fim cu lugu lugu :D ,acuma dupa ce sa schimbat puterea....sa nu am inteles eu bine?

danstiucaru
veteran
veteran

Mesaj de danstiucaru » 27 Ian 2013, 10:28

nu am vazut decat spre sfarsit reportajul de pe money channel facuta de tipul cela(parca de la radio gherila) de sa dus cu realitatea tv si a filmat braconajul din delta si in periada de prohibitie si cu scule nepermise si asmd....ce reiesea din reportaj?tigania din politia romana care nu vrea sa lupte cu adevarat impotriva braconierilo fie ca vorbim de delta fie ca vb de sibiu sau alte zone din tara situatia este aceeasi daca cumva se inainteaza vreun dosar aiai o scapare :D ,o gresala,ati vazut si voi ca din zeci de dosare doar un dosar a ajuns la finalizare
daca acolo unde zonareprezinta un interes major lucrurile stau cum stau apoi ce sa mai zicem de politia din avrig :D
sunt multi care se intreaba de ce sa marit in sibiu valarea cotizatiei anuale?simplu ,ptr ca sa scumpit gazu :D :D :D ca doar de ce?
se tot fac controale la avrig de catre jandarmi si politisti dar de starpit braconajul nu se starpeste,dimpotriva are si adepti de 12-15 ani,ucenici cu educatie complecta :D eu zic ca sa nu mai arda benzina degeaba pe acolo ca oricum dupa ce pleaca politia ucenici si invatatori scot iarasi sculele de "hatarit"si o ard mai departe.nu inteleg ca trebuiesc filmati si pus proba la dosar si amendati cu adevarat?ei nu inteleg...nu vor...neputinta si rusine ...politie????
acuma poate si noi gresim,suntem cativa care nu stam acasa si mergem pe coclauturi iarna ,vedem braconieri in actiune si strigam in gura mare ca nu se face nimic...... poate ne mai platim sau nu anul acesta permisul "preamarit"?...dar va spun sunt o gramada de pescari in sibiu care isi vor face si anul acesta permisul si merg linistiti la pescuit in periada buna a anului ei nici macar nestiind si neiteresandui situatia cu braconieri de iarna de la avrig sau trrosu...eventual daca vad la vara pe unul cu o undita in plus zic ca aiaia cea mai mare problema

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 27 Ian 2013, 13:11

Nu stiu de ce ne mai batem capul cu ce se intampla pe apele de la noi.Vad ca sunt destui asa zisi"oameni de bine"pe forumul asta care in loc sa se uite in gradina lor nu au altceva de facut decat sa stea toata ziua cu ochii peste gardul vecinului,doar doar gasesc vreun subiect de carcoteala..As putea da nume,dar nu merita nici macar a fi pomeniti.In loc sa incerce sa faca acolo la ei macar cat au incercat altii sa faca la ei in curte,isi trambiteaza mereu,culmea,nemultumirea ca de ce nu se face mai mult,ca uite ati marit taxele,etc.Nesimtirea lor e cu atat mai mare cu cat habar nu au care e situatia reala cu exactitate.Habar nu au ca aici la Sibiu,e un razboi permanent pentru banii adunati de la pescari dar care ajung in mare parte sa-i foloseasca vanatorii,sau ca zilnic ca li-i se pun bete in roate, celor care doresc ca acest lucru sa nu se mai repete si in 2013.Asa ca mai baieti,lasati-ne pe noi sa ne vedem de apele noastre si incercati daca se poate sa faceti voi,acolo la voi acasa mai mult decat ceea ce au reusit sibienii pana acum.Pana atunci,ciocul mic.Daca veti reusi totusi, eu unul promit ca ma voi inclina in fata voastra,dar dupa cum va stiu...nici macar nu veti incerca.Asa-i?

danstiucaru
veteran
veteran

Mesaj de danstiucaru » 27 Ian 2013, 14:55

ezact asta se intapla
trebuie sa li se explice pana in 22 febr sibienilor prin toate mijloace posibile ca este important (si de ce) ...sa vina la sedinta din 22.02...sa inteleaga ca anu trecut a dat 100 si ce sa intamplat cu 100 astia... si sa li se explice ce se vor intampla cu cei 137 de anu acesta si unde vrem sa se duca cei 137...da asta tre so faca cineva cumva

Scrie răspuns