suntem si Sibieni ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
tarponul
junior
junior

Re: suntem si Sibieni ?

Mesaj de tarponul » 19 Ian 2013, 22:11

Ok - asta este o explicatie insa este ea si legala sau cumva abuziva. Vreau sa aflu daca anul asta s-a majorat cu un procent pt. un motiv anume ce-i va impiedica ca la anul sa se majoreze din alt motiv. Sincer ptr. mine nu este o problema diferenta asta de bani dar m-am saturat sa tot platim in plus si sa nu vedem nimic ptr. acesti bani. Platim in plus la taxe, carburant, banci , acum si la un hobby - ce dracu suntem noi vaci de muls, nu de altceva dar nu am vazut dimineata in oglinda coarne pe cap.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 19 Ian 2013, 22:20

Deci parerea mea este ca vor majora cum vor vrea taxa de membru si de pescuit pentru zona Sibiu! Este vorba despre AJVPS care face in continuare ce vrea el ...Si va face din ce in ce mai mult ,mai ales dupa ce Popescu a fotut buha cu asociatia lui! Si a facut oamenii sa se intoarca, partial e drept , la AGVPS!

Exemplu clar : inainte sa apara APS Alba ,acum vreo 10 ani (nici nu mai stiu cat a trecut...) taxa la AJVPS Alba era 1 200 000 lei in bani vechi! Adica 120 lei! Acum cred 10 ani!!! Apoi a scazut (odata cu aparitia lui Popescu) la vreo 600 000 de lei vechi si acum incepe sa creasca iar ...Anul trecut a fost 70 lei (30 ANPA).

Motive? Unde? In Romania? In 2013 ? Nu ,nu ... :lol1:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 20 Ian 2013, 10:22

Fiecare plateste la ce asociatie vrea si pescuieste unde vrea in tara asta, pentru ca este RECIPROCITATE!!!!!

Am mai discutat. Iar incepem cu texte de lege.

tarponul
junior
junior

Mesaj de tarponul » 20 Ian 2013, 10:31

jhonny scrie:Fiecare plateste la ce asociatie vrea si pescuieste unde vrea in tara asta, pentru ca este RECIPROCITATE!!!!!

Salut jhonny. De unde reiese treaba asta cu reciprocitatea cand colegi de la Brasov membrii cotizanti la ei in judet au fost obligati sa plateasca ( saptamanal sau dupa cum credeau ca este mai rentabil ) daca vor sa pescuiasca in jud. Sibiu. Te rog sa fi mai explicit - din cate stiu reciprocitatea a fost valabila acum cativa ani ( 2-3 cred ) si nu mai este de actualitate momentan iar din tot ce am citit pe siteuri oficiale nu reiese nicaieri asa ceva. Numai bine.

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 20 Ian 2013, 12:08

LEGE nr. 317 din 13 octombrie 2009
pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura
EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 708 din 21 octombrie 2009
Parlamentul României adoptă prezenta lege.
ART. I
Se aprobă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 23 din 5 martie 2008 privind pescuitul şi acvacultura, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 180 din 10 martie 2008, cu următoarele modificări şi completări:
1. La articolul 1 alineatul (1), partea introductivă se modifică şi va avea următorul cuprins:
…………………………………………………………………………………………………………………..
37. Articolul 23 se modifică şi va avea următorul cuprins:
………………………………………………………………………………………………………………
4) Permisul de pescuit recreativ/sportiv este valabil atât pentru zonele concesionate de asociaţia al cărei membru este, cât şi pentru zonele concesionate de alte asociaţii, pe bază de reciprocitate. :!: :!: :!: :!:

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 20 Ian 2013, 12:28

O.M. nr. 297/2011 Anexa 3 la REGULAMENTUL DE PRACTICARE A

PESCUITULUI RECREATIV / SPORTIV

Art. 9. Asociaţiile şi Federaţiile de Pescari Sportivi consimt să - şi armonizeze acţiunileîn vederea implementării obiectivelor şi măsurilor din prezentul regulament şi îşirecunosc dreptul de reciprocitate pentru membrii lor, în vederea practicării pescuituluirecreativ/sportiv, conform prevederilor art. 23, alin.4, din Ordonanţa de Urgenţă aGuvernului nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, aprobată cu modificări şicompletări de Legea nr. 317/2009. :!: :!: :!:

Sa nu ma confundati cu prostanacu! :lol: :lol: :lol: :lol:

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 20 Ian 2013, 16:09

jhonny scrie:Fiecare plateste la ce asociatie vrea si pescuieste unde vrea in tara asta, pentru ca este RECIPROCITATE!!!!!
Da, s-a mai discutat,.... dar tot... "dupa ureche" !
Fiecare a intrat in discutie cu interpretarea care-i convine, si a iesit din ea cu aceeasi parere !...
Ca de obicei, interpretarea cea mai normala (si legala), ramane "interpretarea autentica", adica cea data de autorul textului de lege (in cazul nostru ANPA); O aveti mai jos:
Imagine

Cred ca e destul de clar:
intrucat intre diferitele asociatii din tara NU EXISTA astfel de protocoale, ca cele mentionate in raspunsul de mai sus, ... NU EXISTA NICI RECIPROCITATE intre asociatii, asa cum o intelege jhonny, si altii la care le-ar conveni acest lucru !
In concluzie, reciprocitatea din lege se refera strict la permisul ANPA (mentionat in art. 23, alin 4), care intradevar ramane valabil pe tot cuprinsul tarii (mai putin Delta), deci detinerea permisului ANPA ramane obligatorie, necesara dar... NU SI SUFICIENTA !

An de an repuneti in discutie aceleasi subiecte depasite, argumentandu-le evident tot cu... vechile voastre pareri neclintite !
Nu ca mi-ar pasa in vreun fel, insa... o vreme o fost fun, de-acu'incepe sa devina monoton...
Dar no... bagati mare inainte ! Acu' aveti si material... :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 20 Ian 2013, 16:29

Miky, cat e anul asta tariful anual de acces si cotizatia de membru la Sibiu? (cu tot cu ANPA)
PS: Si interpretarea asta de la ANPA e tot dupa ureche, atat timp cat textul de mai sus nu apare intr-o lege sau norma metodologica. :wink:

tarponul
junior
junior

Mesaj de tarponul » 20 Ian 2013, 16:32

Super raspunsul d-le Miky si argumentat pe masura - ramane intrebarea mea la care m-as fi bucurat sa imi puteti raspunde si anume in fctie de ce s-a indexat taxa de la 10ron/saptamana la 15ron anul acesta ( rezultand o marire de 50% ) si cotizatia ptr. membrii de la 102ron/ anul trecut la 137ron anul acesta ( aprox.35 % ) in conditiile in care nu s-a populat nicaieri, nu s-a amenajat nimic etc. Sa fie aceste taxe majorate doar ptr. controale ( carburant si paznici ) sau ptr. ca din banii stransi trebuie sa mearga o felie buna si la colegii vanatori care fiind mai putini nu strang suficient ptr. a le ajunge???? Asteptam raspunsuri pertinente.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 20 Ian 2013, 17:30

O sa cam astepti ... :lol: Si parca vad ca ele vor fi ..."vom face, vom drege ..." Mai era unul pe aici care traieste in viitor :elkgrin: In rest ,colegu , vanatorii din AJVPS nu vor fi biruiti curand! :evil: Ceva imi spune ca la Sibiu ei ar trebui sa raspunda la intrebarile tale ...
O zi buna Sibiu ,oriunde te vei afla! :lol: :respekt:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Scrie răspuns