Miky,miky scrie:E bine ca ati reusit sa identificati vinovatul pentru starea de fapt de pe Olt, in persoana lu' Alex...
ma gandesc ca acum, odata ce ne este clar cine-i de vina, nu mai e o problema pentru nimeni, solutia o sa apara usor...
cel putin in teorie !!!...
eu chiar sunt dezamagit tare, cand vad cum puneti problema...
Adiwolf,
lasa-ma sa te intreb si io ceva, inainte sa-ti detalieze cineva fisa postului unui paznic:
tu, pentru cei 6 milioane de lei te-ai simti motivat sa faci tot ce ai vrea tu sa faca acel paznic pe balta ? adica sa se duca singur si sa se ia de gat cu toti tiganii si toti plasarii si hatzarii in miez de noapte, in zori de zi sau oricand ii cazul ? Atat ! sa se ia de gat cu ei, sa-si puna pielea in bat pentru 6 milioane, ca proces verbal nu poa' sa faca, amenda nu poa' sa dea, sa-i impuste n-are voie !
Ilie,
pescuitorul ti-a oferit 9 milioane nu sa-l insotesti in doua controale pe luna, cum il persiflezi tu, ci ca sa-ti lasi slujba ta de-acuma, sa te duci la ajvps, sa te angajezi paznic si sa-ti faci datoria zilnic, serios, asa cum ai vrea tu sa si-o faca un paznic acuma pe 6 milioane...
adica sa te duci si sa fii tu paznicul ala constiincios de care are nevoie acolo ca ajutor, sa se bazeze pe el ... te simti motivat pentru 9 milioane sa faci ce pretinzi tu la altul sa faca pe 6 milioane ?
imi pare rau, la un asa mod de a pune problema, sunt atatea de zis incat devine inutil sa mai zic ceva...
pe de alta parte nu mi-e dor sa intru intr-o polemica care nu e de dorit, mai ales ca, Adiwolf,... tu stii ca suntem de aceeasi parte a baricadei ...
insa,...! daca am ajuns sa gandim asa, si sa vedem in Pescuitorul , vinovatul de pe Olt,...
inseamna ca Apsalba si ai lui... ne-au invins ma !!!...
in primul rand LA MULTI ANI ! si ma bucur sa te salut
departe de mine gandul de a gasi vinovat pe acest domn alex=pescuitorul, nu il cunosc ( si tare as vrea sa il intalnesc fiindca se pare ca este printre putinii care a mai facut cate ceva in zona aia) si nu imi permit sa ii aduc acuze desarte.
eu am pus o simpla intrebare la care asteptam un raspuns din partea lui nu din partea ta fiindca de la tine stiu la ce sa ma astept si cum gandesti( cel putin asa cred)
totusi pusesem acea intrebare din cu totul alte considerente si cu alt scop, insa daca tu vrei sa discutam acest subiect........fie.
esti un conducator de firma privata, corect??! da stiu sigur ca este asa,deci tu platesti un salariu la angajatii tai sa faca un anumit lucru.
ai convenit de comun acord cu acel angajat ca il renumerezi lunar cu o anumita suma daca isi duce la indeplinire sarcinile care ii revin.
acum, te intreb si eu, daca acel angajat nu este multumit de suma renumerata, de ce mai sta in slujba ta??de ce nu pleaca in alta parte unde aceasi slujba este renumerata mai bine??
daca angajatul tau nu isi face datoria pe deplin si nu duce la capat sarcinile de servici pe care le-ati convenit de comun acord la angajare,il mai ti la servici??nu cred, fiindca esti o firma privata si nu iti permiti sa renumerezi nemunca sau slaba performanta.
eu unul sunt satul de aceste lamentari," vai ce salariu prost avem, vai ce mult muncim", insa putini sunt cei care au puterea sa se rupa si sa isi caute un job mai bun, sau chiar un al doilea job pentru completarea veniturilor,insa este foarte simplu sa strigam sa tipam sa batem cu pumnul in masa acolo unde putem forta nota.
prea ne-am invatat sa acceptam aceasta stare de fapt si sa trecem cu vederea anumite lucruri pe motiv de vezi doamne ce putin castiga, asa ca lasa-l in pace ca este amarat.
nu, lumea trebuie sa invete sa isi asume responsabilitati si sa perceapa faptul ca pentru acei bani care ii castiga,multi,putin, cat sunt, trebuie ca acele responsabilitati asumate la inceput sa fie duse la capat altfel,indiferent cat de amarat ar fi poate fi tras la raspundere.
ok, nu ii convine, se duce in alta parte si lasa locul liber, dar nu facem lucruri pe jumatate.
nici o societate nu isi permite astfel de angajati fiindca este falimentara din start.
doar statul mai poate inghiti astfel de lucruri insa ma astept ca o organizatie de acest gen sa functioneze ca un srl nu ca un srl parazitar pe langa bugetul de stat
in fine cred ca chiar daca am divagat putin, am reusit sa ma fac inteles.
am vrut defapt sa subliniez faptul ca nu s-a vrut si nu s-a dorit sa se faca ceva in sensul dorit de noi, ba mai mult au lasat lucrurile asa cu buna stiinta.
sunt satul de lamentari si promisiuni desarte, nu sunt dispus sa accept jumatati de masura fiindca nici mie nu imi accepta nimeni lucru pe jumatate.
e timpul ca cei care sunt pusi sa isi faca treaba sa o faca, altfel sa plece si sa lase pe altul care poate sa o faca in aceeasi termeni de performanta.
toata indulgenta si lehamitea asta romaneasca a dus la situatia de astazi in care ne trezim ca un neica nimeni ajunge sa faca si sa desfaca legi fiindca cei indrituiti sa o faca nu vor sau nu sunt in stare.
m-am saturat sa tot aud acuze de genul "dar tu ce ai facut bai, ia pune mana si fa tu si abia apoi vorbeste" - imi cer scuze dar astea sunt vorbe de lozeri si impotenti
daca te-ai angajat sa faci un lucru si nu il poti duce la capat, este egal cu zero,date la o parte, retrage-te si taci, macar o perioada
nu imi aduc aminte ca ilie, mimo,fishi,tu, eu,x,y, sa ne fi angajat ca facem si dregem si razbatem si intoarcem lumea cu susul in jos.
NU, cu siguranta nici unul nu a spus si nu si-a asumat asemenea lucruri, altii sunt cei care s-au batut cu caramida in piept ca vor face aceste lucruri si nu le-au facut , de 4(PATRU) ani de zile, nimic
multe ar mai fi de spus pe tema asta,insa pana la urma e un topic despre pescuit si am ajuns sa discutam bolile societatii.
p.s. inca nu au invins si nu or sa invinga curand, cel putin nu asa cum vor ei