suntem si Sibieni ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 06 Oct 2006, 10:03

horacleus scrie:Absolut frustrant pescuitul pe barajul de la Avrig :D. Am dat 3 ore cu shaduri, woblere, cicade, linguri si nimic.Frustrant in masura in care spectacolul avatilor(probabil) era in toi.Am vazut avati linga mal care aveau usor 3-4 kg.
Apropo, e voie sa pescuiest cu barca?
Ciudat, ieri am fost acolo si spectacolul de are zici era facut de "avat" de 200-300gr cele mai mari atacuri fiind de maxim 2kg. in cautarea pestilor , mai ales a shalaului au cazut prada 3 twistere si am renuntat trecand pe avat cand s-a luminat...mam ales cu driluri de avatei de 200gr si am facut greseala fatala...am plecat pe jos la Porumbacu...drum lung, dar la mal ciudatenii mari...apa avea 20cm si era plina de obleti iar mai in fata juma de metru si iarba, ei bine de aici ieseau avatii de 2kg si bagau spaima in obleti...bineinteles incercarile de ai pacali au esuat.
Cu toate ca am auzit multe despre avrig in special despre talia pestilor si agatatori eu nu am apucat sa vad decat a doua parte...sau poate trebuia sa merg cu mult in aval fata de hidrocentrala? Stie careva la fix pe unde se prinde bine, in dreptul portilor? macar sa stiu unde as putea lasa niste linguri grele :twisted:

liviu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de liviu » 12 Oct 2006, 23:56

in functie de debitul hidrocentralei iti alegi locul de pescuit....mai multi megawati -dai sub porti...intre 3-5 mw...merge cam peste tot...cand e prea mic-mai bine legi ace...sau incerci pe lac
-legat de salau am luat unul micut aseara....ma mir, ca au cam disparut...in rest e plin de avatei-lucru bun pt urmatorii ani......cred ca in ceva timp o sa fiu sigur pe o explicatie...stiuca insa chiar daca nu foarte mare,a inceput sa cam pape peste tot...avat frumos mai pica (si) la montura cu albitura pe lacul de acumulare....pe langa faptul ca pe domnul avat il "vanezi" nu-l pescuiesti........
fir intins!!! si sa mai auzim de ceva capturi.........
MARlACHI

Paul Adrian
veteran
veteran

Mesaj de Paul Adrian » 13 Oct 2006, 07:23

Marti in 10 am luat un clean la avrig de 1.1 kg la Rap. SR de 7 desi asteptam un stiuk, avat sau chiar salau. La salau nu i-am mai vazut coada de ceva vreme, dar curind....Apa foarte mica si multe plante. Au alergat ceva bibani frumosi dar fara rezultate. Cleanul l-am luat pe inserat !!!

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 13 Oct 2006, 16:29

am tras o pescuiala nocturna la Avrig care m-a mai usurat de 2 twisere, stiam locul dar deh, daca te mananca, te scarpini la portofel, din pacate fara rezultat, vro 2 rateuri finutze (ca asa ii la shalau) - avatii nu mai atacau (probabil de la frig ca ceata am mai prins acolo si nu ii incomoda) apoi am tras o tura la Porumbacu unde 2 indivizi cu 15 betze pe putin arborau o stiuca de 5kg (ii scosesera interioru si o atarnasera de o terasa) prinsa acu 2 zile si una de vro 1.5 in dimineatza asta, la lingura a intrat un "breloc" care spre bucuria mea a scapat pe traseu, numa bine, ca era lingura mai grea ca ea :lol: :lol: :lol: ...zi trista fara dril :cry:

Fire incinse si mai vb :wink:

nickydarnico
senior
senior

Mesaj de nickydarnico » 16 Oct 2006, 00:05

salut!
am fost ieri la Avrig si am fost asa de aproape sa intorc oltul pe dos ....
am lasat 4 naluci pe fundul oltului in schimbul unei shtiuci de 2,2kg , pe care a-m prins-o pe bratul mort :shock: bine-nteles dupa ce.... :lol: :lol: :lol:
sambata am fost la Turnu-Rosu si nu am avut nici macar un atac ,
multumesc lui D-zeu ca nu am facut atac de cord ,ca imi venea sa ma arunc... :lol: :lol: :lol: deh o zi buna restul rele ca asa este la noi , unde romanul , daca prinde un pui de peste , il duce acasa sa faca zama .pe ideea ca daca " nevinovatul" o pus gura , ii corect sa il pastreze. :( :evil: :evil:
sa speram ca cineva acolo sus ii va ocroti si feri de NEBLEGI pe saraci pestisori care din dorinta de a creste mari se arunca in carlig la tot FOMISTUL
stie cineva ceva concret despre oltul vechi de la Turnu-Rosu ? :?
Hai vara !! hai!!!!!( poate la anu' )

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 16 Oct 2006, 08:50

@nickydarnico...de pe baraj de la avrig e departe bratul mort?...e vreo taxa ceva?....cam cum se ajunge? merci

pescuitorul
veteran
veteran

..

Mesaj de pescuitorul » 16 Oct 2006, 08:56

La vreo 500-600 m de pe baraj in aval. Nu e taxa . Se poate pescuii cu permis eliberat de o asociatie din judet.

Ptr Nickydarnico:
Situatia bratului de la Turnu Rosu e urmatoarea:legea spune ca bratele secundare rezultate din devieri naturale sau artificiale apartin gestionarului cursului principal.Dar acum intervine dreptul la proprietate si cred ca e mai puternic decat orice.Si din cate stiu se pare ca va fi astupat ca sa aiba oamenii unde sa faca agricultura ptr ca le-a luat pamantul ptr noul curs al Oltului.
Fir intins

nickydarnico
senior
senior

Mesaj de nickydarnico » 16 Oct 2006, 08:58

pikeman scrie:@nickydarnico...de pe baraj de la avrig e departe bratul mort?...e vreo taxa ceva?....cam cum se ajunge? merci
salut! nu, nu este greu. chiar ii usor. :lol:
daca ai fost odata pe olt sub stavilarele de la centrala Avrig ,pe partea dreapta (cum curge oltul) ai observat ca la 25-50 m de panta pe care o cobori sa ajungi sub centrala , se face un drum la dreapta. drumul te duce direct la bratul mort. cred ca sunt vreo 400-500 de metrii pana acolo. 8)
taxa nu exista dar bratul ii foarte putin adanc si plin de plauri.
trebuie sa umblii pana dai de un loc in care sa poti blincari. :x
te salut si mai da si tu un pont unde sa ma mandresc ca am fost ! :D :D :D

nickydarnico
senior
senior

Re: ..

Mesaj de nickydarnico » 16 Oct 2006, 09:46

Ptr Nickydarnico:
Situatia bratului de la Turnu Rosu e urmatoarea:legea spune ca bratele secundare rezultate din devieri naturale sau artificiale apartin gestionarului cursului principal.Dar acum intervine dreptul la proprietate si cred ca e mai puternic decat orice.Si din cate stiu se pare ca va fi astupat ca sa aiba oamenii unde sa faca agricultura ptr ca le-a luat pamantul ptr noul curs al Oltului.
Fir intins[/quote]
eu intrebam de peste .
la noi in cisnadie se vorbeste de capturi adevarate (la stiuca) si nu una doua , cica o luat cineva (nu dau nume) 4-5 bucati pe zi si toate sarite peste 2 kg, chiar si de 5 kg . si nu ii singurul care zice ca o luat shtiuca acolo. :roll: :roll:
eu am fost simbata si am incercat la toate prostiile . am dat si cu carasei vi si cu toate nalucile, din barca si de pe mal dar nu am avut nici un atac :evil: .
m-o dezamagit (ca a fost prima iesire pe anul acesta . am fost plecat din tara si nu am venit numa de curand) :( :(
sa speram ca vine frigul si aduce cu el succesele la shtiuca. :roll:

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 16 Oct 2006, 10:07

@nickydarnico lingura+barca+Porumbacu+stiuca = combinatia perfecta,
din pacatae nam barca ... ai achizitionato de mult? ca mar interesa si pe mine

Scrie răspuns