suntem si Sibieni ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Teoo
senior
senior

Mesaj de Teoo » 02 Oct 2006, 11:51

liviu scrie:azi am fost in zona sebes -balti-nu stiu cand si cum au luat nastere baltile(+gholuri,canale)-dar sunt suficient de adanci incat sa nu poata fi prea bine plasuite-si au peste de tot genul-am observat ca se reproduce pana si avatul bine-atacau si au si sarit 2 tinerei(reintegrati in mediul lor) la lingura-exista atat pasnic cat si rapitor(stiuca, avat/-nu am prins salau-azi a fost prima iesire in zona)-a picat o 'tuk la aprope 3 kile la rotativa-zona super ,peisaje la fel-liniste de asemenea-putin mai greoi e accesul cu masina-dar merita incercat-e eliminat macar stresul legat de cresterea sau scaderea apelor din zona hidrocentralelor-fir intins!
Poti sa fii mai explicit putin.
Care Sebes ?

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 02 Oct 2006, 12:01

in week-end-ul care tocmai a trecut, am fost in Sibiu...imi pare rau ca n-am luat legatura cu cei care sunt sibieni si intra aici pe forum...mi-am adus aminte de locurile de pescuit de la barajul Avrig, in timpul facultatii am mers de 2 ori pe acolo si am vazut niste spectacole totale cu avati sariti bine de 3-3,5 kg care atacau pe mijlocul Oltului...

cei care frecventati zona, cum mai este pe acolo :?: ca as da o tura o data pe acolo in toamna asta sa investighez bine locul...

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 02 Oct 2006, 12:13

Spectacole sunt. Si nu-s numai avati.
Mai greu e sa-i prinzi. Am avut o experienta frustranta acum vreo 2 sapt.
Erau atacuri regulate, discrete, nu cred ca era avat. Mi-am testat juma de trusa degeaba. :oops:
Zona de sub baraj e f. aglomerata in uichend, e ideal sa incerci in timpul saptamanii.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 02 Oct 2006, 12:32

e posibil sa fi fost salau, daca erau putin mai discrete atacurile, desi am vazut de mai multe ori avat atacand destul de discret...

nu sub baraj vreau sa pescuiesc ci in zona aceea daca stii cu mal mai salbatic, unde de abia poti ajunge la apa...daca mai este asa acuma cum am vazut eu acum vreo 3-4 ani! zona parca este la vreo 300-400 sub baraj daca nu ma insel!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 02 Oct 2006, 13:34

Malurile s-au mai schimbat.
Nu stiu la ce zona te referi - pe care mal?
In afara de tufe, nu prea te impiedica nimic sa ajungi la apa :D
Atacurile avatilor is grupate (totusi) sub baraj.
In rest, eu cel putin, am prins numa clean :?

nickydarnico
senior
senior

Mesaj de nickydarnico » 02 Oct 2006, 18:11

salutare dragii mei prieteni ! :lol:
m-am intors si eu de peste hotare si nu mai am rabdare pana ajung pe balta
cred ca o sa ma mut pe olt (interesant :twisted: )
dorea-m sa va salut in primul rand :D
sper sa mai fie peste pe olt!? 8)
Noroc si bine v-am gasit !
Hai vara !! hai!!!!!( poate la anu' )

liviu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de liviu » 02 Oct 2006, 20:51

salutare-ma refer la sebesul din judetul nostru-nu la cel de alba sau mai stiu eu care :) banuiesc ca stii unde se afla-imediat dupa racovita daca mergi pe drumul care duce spre talmaciu(avrig-talmaciu)-iar la balti ....daca asta te intereseaza..... ajungi daca inaintea trecerii la nivel cu calea ferata(si implicit a podului)faci dreapta pe drumul care duce la hidrocentrala care este in constructie-odata ajuns acolo-ai de ales intre multitudinea de balti...dupa inspiratie.......
MARlACHI

liviu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de liviu » 04 Oct 2006, 21:50

cred ca te referi la malul opus avrigului...poti ajunge linistit pana la apa...daca o sa pescuiesti in aceasta zona...apropie-te cat mai mult de imbinarea dintre "oltul vechi" si olt... daca vrei sa ai sansa vreunui avat(el) sau a vreunei marlite...dar e stica maare in zona...e mai cu toane cea batrana ...mai depinde si cum prinzi apa....de salau n-am mai auzit mare branza... am incercat sa-i spionez in cateva seri dar sunt foarte rari si cu atat mai greu de pacalit(daca nu se agata prea repede bradis pe artificiala)-cred ca nici mazga asta sub forma de iarba subacvatica nu-i place domnului salau)...nu stiu ce s-a intamploat cu ei ...in zona canalului de fuga mai ataca avatei si ceva salau....dar aceeasi problema cu questia verde-alge sau mama cucului ce-o mai fi...vin non-stop pe contracanal....ca o concluzie...daca ai putintica rabdare....stiuca mi s-a parut cea mai buna alegere in "goana " dupa rapitor(desi am observat ca multe dintre ele urmaresc naluca mai mult din curiozitate decat din foame iesita din comun).........fir intins!
MARlACHI

horacleus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de horacleus » 05 Oct 2006, 08:19

Absolut frustrant pescuitul pe barajul de la Avrig :D. Am dat 3 ore cu shaduri, woblere, cicade, linguri si nimic.Frustrant in masura in care spectacolul avatilor(probabil) era in toi.Am vazut avati linga mal care aveau usor 3-4 kg.
Apropo, e voie sa pescuiest cu barca?

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 05 Oct 2006, 09:48

horacleus scrie:Apropo, e voie sa pescuiest cu barca?
raspuns de radio Erevan :
da, e voie dar e mai bine sa pescuiesti cu lanseta :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Scrie răspuns