Stiuca de 26 de kg?!?!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 15 Aug 2005, 18:40

Macar niste povestiri despre capturarea acelor stiuci demne de cartea recordurilor.Dupa mine,stiuca e rapitorul suprem de apa dulce.

cristian.ene
veteran
veteran

Stiuccci

Mesaj de cristian.ene » 27 Aug 2005, 08:59

La inceputul anilor 90`(91-94) pe balta Naipu se gaseau frecvent stiuci de 3-10 kg mai mici nu existau deoarece erau instant halite. La crap de 1 kg lansat de la mal se prindeau frecvent(cateva pe zi) stiuci de 10-12 kg.
In mod regulat se prindeau la oscilante mari stiuci de 2.5 - 6kg.
Din cand in cand ne speriam de atacul violent al unei stiuci care avea claar intre 12-16 kg si care urmarea un crap de 1-2 kg.

In primavara lui 92`(februarie) am vazut o stiuca atarnata de o grinda pentru a fi taiata pe abdomen carea avea peste 1.5 m (cred ca 1.7 -1.8) si clar batea spre 25 kg. Evident a fost prinsa la plasa.
Fata de acest lac Budeasa e e producatoare destiuci mici undea mai pui ca densitatea e la pamant.

Nu va faceti visuri, balta a fost distrusa...............
Dar exista o gramada de fericiti care pot marturisii ca a fost absolut adevarat chiar cu poze.

copsin
junior
junior

Mesaj de copsin » 28 Aug 2005, 13:34

Tot respectul pentru Dl Dinuta si pentru trofeele sale, extrem de valoroase pentru apele noastre. Astept sa vad acea poza despre care vorbea Marius C, care ar fi prima dovada a capturarii stiucii care face subiectul acestui topic. In rest, astept sa reinceapa stiuca sa manance la Budeasa; dupa perioada de inundatii si ploi, in care apa a fost tulbure, este posibil sa fie o toamna in care stiuca sa fie extrem de activa, asta daca vremea o sa fie prielnica.

blackmind
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de blackmind » 29 Aug 2005, 11:03

Fata de acest lac Budeasa e e producatoare destiuci mici undea mai pui ca densitatea e la pamant.
da interesant pai asteptam niste poze cu aceste capturi record de care vorbesti ...
am vazut si eu in poza o stiuca de cca 10kg prinsa in budeasa si chiar ca daca as vedea asa ceva as prefera sa tai firul decat sa pun mana pe ea 8)
legat de domnul dinuta va rugam sa ne faceti bucuria de a scrie un articol cu aceste stiuci prinse de dumnevoastra cu siguranta toti am avea ceva de invatat... si ar prinde bine in "cariera" nostra de pescari...
sEe yOu aGaIn wHeN I dIe

Rares.S
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Rares.S » 30 Aug 2005, 03:05

Problema nu ar fi: daca poate ajunge?sau exista asa mare?
Exista si oameni de 200 de kg fapt care se poate intapla si la stiuca sa ajunga la 26(bineintels o raritate poate chiar un dezechilibru genetic sau stiu io ce),problema este ca stiuca nu mai apuca sa atinga dimensiuni ca pe vremuri(am vazut poze si am auzit povestiri,ca nu am prins io cine stie ce vremuri),dar am vazut oameni care mergeau de pe lac acasa cu marlite de 1-2 kg,eu cred ca as muri de rusine sa imi vada un alt pescar ca duc acas asa ceva si pe deasupra este un gest de c....t (scuzati expresia dar nu mia venit alceva in mine)

Vectrex94
senior
senior

Mesaj de Vectrex94 » 27 Sep 2005, 09:27

Vectrex94
senior
senior

Mesaj de Vectrex94 » 27 Sep 2005, 09:31

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 27 Sep 2005, 10:50

salut Vectrex94.stiuca are 120-130 de cm,si daca e din italia e un adevarat record pt ca stiuca mare au doar in iezerele adanci din alpi.
de ce sa plang,ma apuca dracii,stiuci ca asta erau in romania ,potop,si nu le-au hacuit pescarii cu undita ci dragii nostri braconieri.in plus asa mare,nu e buna nici de rasol......
walleye

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 27 Sep 2005, 13:12

Rares.S scrie:........ am vazut oameni care mergeau de pe lac acasa cu marlite de 1-2 kg,eu cred ca as muri de rusine sa imi vada un alt pescar ca duc acas asa ceva si pe deasupra este un gest de c....t (scuzati expresia dar nu mia venit alceva in mine)

Mai Rares , imi pare rau frate dar cred ca ai exagerat cu "marlite de 1-2 kg " de care sa mori de rusine , pai daca tu mori de rusine la 1-2 kg ce mai faci la aia care i-au pixuri de 20 cm ???.
Nu ma consider un mare traistar dar "marlitele" de care zici tu sfarsesc, de obicei , "la loc de verdeata" , ca sa citez un mare poet in viata :) (prieteni "stie").

Demult asteptam sa apara si comentarii ale D-lui Dinuta despre pescuitul stiucii trofeu si astept , ca si voi , eventual un articol (daca este posibil , binenteles).
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 27 Sep 2005, 13:39

Rares, daca nu te superi, cam ce stiuci prinzi tu de obicei? Ce dimensiuni?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Scrie răspuns