Stiuca de 26 de kg?!?!
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
Stiuccci
La inceputul anilor 90`(91-94) pe balta Naipu se gaseau frecvent stiuci de 3-10 kg mai mici nu existau deoarece erau instant halite. La crap de 1 kg lansat de la mal se prindeau frecvent(cateva pe zi) stiuci de 10-12 kg.
In mod regulat se prindeau la oscilante mari stiuci de 2.5 - 6kg.
Din cand in cand ne speriam de atacul violent al unei stiuci care avea claar intre 12-16 kg si care urmarea un crap de 1-2 kg.
In primavara lui 92`(februarie) am vazut o stiuca atarnata de o grinda pentru a fi taiata pe abdomen carea avea peste 1.5 m (cred ca 1.7 -1.8) si clar batea spre 25 kg. Evident a fost prinsa la plasa.
Fata de acest lac Budeasa e e producatoare destiuci mici undea mai pui ca densitatea e la pamant.
Nu va faceti visuri, balta a fost distrusa...............
Dar exista o gramada de fericiti care pot marturisii ca a fost absolut adevarat chiar cu poze.
In mod regulat se prindeau la oscilante mari stiuci de 2.5 - 6kg.
Din cand in cand ne speriam de atacul violent al unei stiuci care avea claar intre 12-16 kg si care urmarea un crap de 1-2 kg.
In primavara lui 92`(februarie) am vazut o stiuca atarnata de o grinda pentru a fi taiata pe abdomen carea avea peste 1.5 m (cred ca 1.7 -1.8) si clar batea spre 25 kg. Evident a fost prinsa la plasa.
Fata de acest lac Budeasa e e producatoare destiuci mici undea mai pui ca densitatea e la pamant.
Nu va faceti visuri, balta a fost distrusa...............
Dar exista o gramada de fericiti care pot marturisii ca a fost absolut adevarat chiar cu poze.
Tot respectul pentru Dl Dinuta si pentru trofeele sale, extrem de valoroase pentru apele noastre. Astept sa vad acea poza despre care vorbea Marius C, care ar fi prima dovada a capturarii stiucii care face subiectul acestui topic. In rest, astept sa reinceapa stiuca sa manance la Budeasa; dupa perioada de inundatii si ploi, in care apa a fost tulbure, este posibil sa fie o toamna in care stiuca sa fie extrem de activa, asta daca vremea o sa fie prielnica.
da interesant pai asteptam niste poze cu aceste capturi record de care vorbesti ...Fata de acest lac Budeasa e e producatoare destiuci mici undea mai pui ca densitatea e la pamant.
am vazut si eu in poza o stiuca de cca 10kg prinsa in budeasa si chiar ca daca as vedea asa ceva as prefera sa tai firul decat sa pun mana pe ea

legat de domnul dinuta va rugam sa ne faceti bucuria de a scrie un articol cu aceste stiuci prinse de dumnevoastra cu siguranta toti am avea ceva de invatat... si ar prinde bine in "cariera" nostra de pescari...
sEe yOu aGaIn wHeN I dIe
Problema nu ar fi: daca poate ajunge?sau exista asa mare?
Exista si oameni de 200 de kg fapt care se poate intapla si la stiuca sa ajunga la 26(bineintels o raritate poate chiar un dezechilibru genetic sau stiu io ce),problema este ca stiuca nu mai apuca sa atinga dimensiuni ca pe vremuri(am vazut poze si am auzit povestiri,ca nu am prins io cine stie ce vremuri),dar am vazut oameni care mergeau de pe lac acasa cu marlite de 1-2 kg,eu cred ca as muri de rusine sa imi vada un alt pescar ca duc acas asa ceva si pe deasupra este un gest de c....t (scuzati expresia dar nu mia venit alceva in mine)
Exista si oameni de 200 de kg fapt care se poate intapla si la stiuca sa ajunga la 26(bineintels o raritate poate chiar un dezechilibru genetic sau stiu io ce),problema este ca stiuca nu mai apuca sa atinga dimensiuni ca pe vremuri(am vazut poze si am auzit povestiri,ca nu am prins io cine stie ce vremuri),dar am vazut oameni care mergeau de pe lac acasa cu marlite de 1-2 kg,eu cred ca as muri de rusine sa imi vada un alt pescar ca duc acas asa ceva si pe deasupra este un gest de c....t (scuzati expresia dar nu mia venit alceva in mine)
-
- veteran
salut Vectrex94.stiuca are 120-130 de cm,si daca e din italia e un adevarat record pt ca stiuca mare au doar in iezerele adanci din alpi.
de ce sa plang,ma apuca dracii,stiuci ca asta erau in romania ,potop,si nu le-au hacuit pescarii cu undita ci dragii nostri braconieri.in plus asa mare,nu e buna nici de rasol......
de ce sa plang,ma apuca dracii,stiuci ca asta erau in romania ,potop,si nu le-au hacuit pescarii cu undita ci dragii nostri braconieri.in plus asa mare,nu e buna nici de rasol......
walleye
Rares.S scrie:........ am vazut oameni care mergeau de pe lac acasa cu marlite de 1-2 kg,eu cred ca as muri de rusine sa imi vada un alt pescar ca duc acas asa ceva si pe deasupra este un gest de c....t (scuzati expresia dar nu mia venit alceva in mine)
Mai Rares , imi pare rau frate dar cred ca ai exagerat cu "marlite de 1-2 kg " de care sa mori de rusine , pai daca tu mori de rusine la 1-2 kg ce mai faci la aia care i-au pixuri de 20 cm ???.
Nu ma consider un mare traistar dar "marlitele" de care zici tu sfarsesc, de obicei , "la loc de verdeata" , ca sa citez un mare poet in viata

Demult asteptam sa apara si comentarii ale D-lui Dinuta despre pescuitul stiucii trofeu si astept , ca si voi , eventual un articol (daca este posibil , binenteles).
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii