Stiuca de 26 de kg?!?!
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Stiuca de 26 de kg?!?!
Am auzit ca la Budeasa a fosrt prinsa o stiuca de 26 de kg si 1,8 metri. Nu a fost pescuita sportiv, ci a fost lovita de paleta turbinei de la baraj si a fost "capturata" de localnici. Daca cineva poate sa-mi certifice acest lucru, eventual si ceva poze...
-
- veteran
- Wavedancer
- veteran
Tocmai de aceea am postat acest topic, pentru ca si mie mi s-a parut destul de greu de crezut. Stiuca poate sa creasca lejer pana la 20 de kg, daca are conditii prielnice. In Marea Baltica s-au prins exemplare care atingeau 25 de kg, iau celebrele Musky de la canadieni au avut si 29-30 de kg.
Informatia am primit-o de la 2 prieteni pescari din Pitesti, de aceea am vrut sa o verific.
Fir Intins!
Informatia am primit-o de la 2 prieteni pescari din Pitesti, de aceea am vrut sa o verific.
Fir Intins!
M-am contrazis cu cineva de curand despre dimensiunea maxima a sthiucii. Ce se spune in cartzile de specialitate e adevarat, 16-20 Kg insemnand un maxim pt. doamna shtiuca.
Insa uite ca acel cineva imi sustzinea sus shi tare ca cea mai mare stiuca prinsa vreodata are 140 Kg shi catziva metri.
Era vorba despre un exemplar prins in Frantza daca nu greshesc, pielea i se facuse alba de-a lungul vremii, avea foarte multzi ani shi suferea de o anomalie genetica, un fel de gigantism. Era o exceptzie insa .. daca e vorba de o shtiuca atunci e cea mai mare. Repet: 140 Kg.
Din pacate nu am reushit sa gasesc pe internet asha ceva ca v-ash fi dat un copy paste. Cartea respectiva era dintr-o biblioteca, era mai veche.. nu mai are rost sa aflu exact editzia shi autorul.
Insa uite ca acel cineva imi sustzinea sus shi tare ca cea mai mare stiuca prinsa vreodata are 140 Kg shi catziva metri.
Era vorba despre un exemplar prins in Frantza daca nu greshesc, pielea i se facuse alba de-a lungul vremii, avea foarte multzi ani shi suferea de o anomalie genetica, un fel de gigantism. Era o exceptzie insa .. daca e vorba de o shtiuca atunci e cea mai mare. Repet: 140 Kg.
Din pacate nu am reushit sa gasesc pe internet asha ceva ca v-ash fi dat un copy paste. Cartea respectiva era dintr-o biblioteca, era mai veche.. nu mai are rost sa aflu exact editzia shi autorul.
Mda.Am citit si eu o carte,in care scria ca un scriitor care era pasionat de pescuit,a scris o carte despre pesti si pescuit,dar..in Evul Mediu. Atunci s-a facut referire la o stiuca de 57kg.Acesta este cea mai mare stiuca despre care am auzit vreodata.Am mai citit in reviste de pescuit din Ungaria ca s-au prins stiuci mari.De ex. intr-un lac(nu mai tin minte numele),s-a prins o stiuca de 23 kg,dar s-a eliberat pentru ca a fost prinsa cu plasa,si de atunci nuse stie nimic despre aceasta creatura.
Parerea mea personal e ca sub ape se poate intampla orice,fara sa stim noi.
Parerea mea personal e ca sub ape se poate intampla orice,fara sa stim noi.