Stiuca de 26 de kg?!?!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
blinker
junior
junior

Mesaj de blinker » 09 Aug 2005, 14:40

Eu nu as fi asa sigur ca nu exista. Un lac mare indiferent cat de braconat ar fi nu poti spune ca nu mai este peste decat daca il golesti complet, unu-doi tot mai scapa si cresc mari, poate chiar pana la 26 Kg, de ce nu, pantru stiuca nu mi se pare o cifra atat de astronomica incat sa nu putem crede.
Daca pe acest baraj s-ar mai fi prins si vazut stiuci de 20 kg, 15 kg sau macar 10 kg atunci poate ar fi fost si vreo stiuca de 26 kg.
Din cate stiu este exact lacul in care s-au prins adevarati monstrii, fotografiati (vezi AVP, de exemplu), deci cu atat mai mult nu mi se pare incredibil.

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 09 Aug 2005, 14:50

Aquaro Angler scrie:Daca pe acest baraj s-ar mai fi prins si vazut stiuci de 20 kg, 15 kg sau macar 10 kg atunci poate ar fi fost si vreo stiuca de 26 kg. Dar asa cate zile trebuie sa pescuiasca un pescar pe acest baraj ca sa adune cate stiuci care adunate impreuna sa faca 26 kg ?
Vorba aia:
"Sigur ca da...si marmota invelea ciocolata in staniol"
Pe Budeasa s-au prins cele mai mari stiuci de la noi din tara(revista aventuri la pescuit).
Carligul de aur 2 ani la rand a fost luat cu stiuci prinse pe Budeasa!
Stiuci mari sunt cu siguranta, nu cred ca de 26 de kg dar sunt...
Spining....Prea bun ca sa fie light...

vijelie
veteran
veteran

Mesaj de vijelie » 09 Aug 2005, 22:55

dar ce vi se pare asa iesit din comun oameni buni?Eu folosesc frecvent ca momeala stiuci de 26-28kg cand dau dupa biban... :twisted:
prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 10 Aug 2005, 00:51

Cred ca cel mai in masura sa-si dea cu parerea despre stiucile de Budeasa este domnul(am uitat numele) pe care l-am vazut in multe poze cu adevarate capturi de stiuca.Cred ca dupa atatea si mai ales asemenea capturi,a ajuns sa "simta" acel lac si ar putea sa-si dea cu presupusul. :roll:

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 10 Aug 2005, 08:17

Dinuta :!:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Aquaro Angler
veteran
veteran

Mesaj de Aquaro Angler » 10 Aug 2005, 14:26

Adevarul este ca in barajele de acumulare foarte adanci nu se stie niciodata ce surprize se pot pescui. Acum cativa ani in barajul de acumulare Rapa Albastra, intr-o zona unde apa avea adancimea de 20-22 metri am aruncat o montura cu pestisor viu sa vad ce monstri se gasesc acolo si am avut surpriza sa pescuiesc un rapitor foarte rar - mihalţ - de 1,5 kg pe care l-am si eliberat imediat. Surpriza a fost mai mare decat daca pescuiam o stiuca de 10 kg.

Jonin
veteran
veteran

Mesaj de Jonin » 10 Aug 2005, 18:38

Un prieten a pescuit acum vreo 15-16 ani o stiuca de 18 kg.Avea si fotografii cu ea.A prins-o pe 31 decembrie daca are vreo importanta.
Am vazut ca in Italia,daca retin eu bine,cea mai mare stiuca anual are cam 24 de kg.
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!

Multi prosti, putine gloante!

MariusC
senior
senior

Mesaj de MariusC » 12 Aug 2005, 19:39

Baieti,
Am vazut astazi poze cu o stiuca enorma prinsa recent pe Budeasa. Nu stiu amanunte, dar cred ca are 1,4m si 15-20 kg.
Nu cred ca e cea cu turbina, ca asta arata intreaga.
Sunt sigur ca in curand vom afla amanunte de la argeseni. Oricum o vom vedea cu totii intr-una din reviste.

dinuta
junior
junior

Mesaj de dinuta » 15 Aug 2005, 10:01

Prima stiuca de 13kg capturata de mine in octombrie 1994 a avut 1,24m.Cea mai mare capturata si vazuta de mine pe Budeasa in iunie1999 a cantarit 14.2kg.In Budeasa am pierdut fara sa le vad 6 stiuci,din care 3 au taiat firul deasupra strunei.De aceea ani de zile am pescuit cu strune DAM de 70cm, pescarii de rapitor le stiu destul de bine.Erau concepute pentru pescuitul cu pestisor viu iar eu le taiam ancora si le foloseam la pescuitul cu naluci.In lac dupa parerea mea sunt stiuci care cantaresc 20kg si putin peste.Traisc in gropi,au devenit foarte sedentare,se hranesc cu peste de buna calitate (clean,coregon) si cu pui mici fragezi de raci pe care-i aduna fara efort de pe fundul lacului.Am auzit si eu de stiuci mari prinse inevitabil de braconieri dar eu personal nu le-am vazut.Nu am nici o informatie nici despre aceasta stiuca si eu sunt curios sa aflu amanunte.Pe cei care au echipamentul necesar si care cunosc locurile ii cam stiu.Daca aflu amanunte va anunt.Sper sa nu se repete povestea cu stiuca de 1.8m lansata de cel care vinde barci.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 15 Aug 2005, 10:37

Respecte, domnule Dinuta. Ar fi foarte interesant un articol despre pescuitul la stiuca mare, scris de dvs. Dupa experienta pe care o aveti pescuind de atatia ani, cred ca sunteti cel mai in masura a aborda acest subiect.
:idea:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Scrie răspuns