Semnati petitia!!!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
dan popa
senior
senior

Mesaj de dan popa » 15 Feb 2009, 21:48

Inca un semnatar al petitiei, adica eu :wink:

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 15 Feb 2009, 22:12

Pityu,

ai facut un lucru rational ... multumesc ! :)
sunt sigur ca vei avea numai de castigat de pe urma lui !
nu in ultimul rand, ma bucur ca ai inteles intr-un final despre ce-i vorba, semn ca ratiunea poate sa te modeleze si pe tine...
in acelasi spirit, sper incontinuare sa nu te opresti aici si sa stai sa judeci mai bine cuvintele noastre (ma rog, ale mele, pe ale altora nu ma simt sigur) si sa ajungi la concluzia ca nimeni nu te-a "contrat" in mod ostentativ... dimpotriva, am incercat sa te fac / facem sa intelegi anumite lucruri cum stau defapt si care este importanta lor...
faptul ca ai semnat e un semn, victoria e mica, ... mai important este ca lasa usa deschisa... acest lucru este de apreciat !

PS: Vizavi de conceptia ta de organizare a pescarilor, incerc sa -ti semnalez ca forma prin care vrei s-o faci strangand armate cu forta cu intentia sa-i eliberezi dupa ce ai castigat razboiul este gresita... restul, poate fi imbunatatit, dar asta este o aberatie... si stagiul militar obligatoriu s-a desfiintat, tu ai vrea sa-l aplici in pescuit ? :shock:

oricum, per ansamblu,... bravo !
vezi ? deja suntem peste 500 ,... nu te simti si tu mai bine acuma, stiind ca te numeri printre ei ? :D
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 16 Feb 2009, 08:29

Multumiri si urari de sanatate din partea celor din Uricani, Valea de Brazi si Campul lui Neag carora le-ai pus pe masa pastravii repopularii. Te asteapta in continuare domnule,, Pity"-u cu noi actiuni. :D :D

pityu
veteran
veteran

semnati petitia

Mesaj de pityu » 16 Feb 2009, 09:20

luckz a scris
Multumiri si urari de sanatate din partea celor din Uricani, Valea de Brazi si Campul lui Neag carora le-ai pus pe masa pastravii repopularii. Te asteapta in continuare domnule,, Pity"-u cu noi actiuni.
Vor veni si altele. Sanatate sa avem.

alexis
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alexis » 16 Feb 2009, 11:39

nu va amagiti prea tare ca cei care trebuie sa citeasca aceasta "" petitie"" nu au timp de aceste lucruri marunte si nesemnificative pentru ei.la fel cum este si acea petitie,scrisoare ,rugaminte sau cum vreti sa-i ziceti de a nu-l mai da pe post pe Tibanu.nu intereseaza pe nimeni ce zic pescarii sau ce idei au ei.la ANPA sau unde au ei sediul nu merge netul pentru aceste site-uri,sau sa mai aiba timp sa citeasca cineva,limba romana e grea taica cand vrei sa faci ceva.

nickydarnico
senior
senior

Re: Semnati petitia

Mesaj de nickydarnico » 16 Feb 2009, 18:02

pityu scrie:Ca sa terminam cu contrele care nu aduc nimic bun, va rog sa verificati faptul ca imediat dupa ce v-am dat raspunsul de mai sus, am semnat si eu petitia :!:
Nu stiu daca ajuta la ceva, dar poate asa ma veti crede, ca nu vreau raul, ci binele pescuitului!
Va salut pe toti care m-ati contrat!
:respekt: :cooler: :respekt:
Hai vara !! hai!!!!!( poate la anu' )

aditoader
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de aditoader » 16 Feb 2009, 20:29

Aceasta petitie:

"Prin Ordinul Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr.753 din 16.12.2008, privind conditiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv in bazinele piscicole naturale, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 876 din 24.12. 2008, este reglementat modul in care pescarii amatori pot desfasura legal aceasta activitate.Ceea ce este foarte important in acest ordin pentru cei care practica acest hobby este faptul ca se precizeaza clar ca pescuitul recreativ/sportiv in bazinele piscicole naturale se practica in baza unui permis , ca eliberarea acestui permis de pescuit recreativ/sportiv se face de catre Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura si totodata se explica si ce reprezinta sintagma de "bazin piscicol natural".
Aceste precizari privind eliberarea permisului de pescuit se gasesc nu numai in Ordinul MADR nr.753/2008, ci si in O.U.G nr.23/05.03.2008 privind pescuitul si acvacultura :
"Art. 23. (1) Prin pescuit in scop recreativ/sportiv se intelege pescuitul efectuat cu undita si cu lanseta, in scop de agrement/performanta, pe baza unui permis nominal eliberat de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura."
Totodata, in OUG.nr.23/2008 (pentru prima data dupa revolutia din decembrie 1989), eliberarea acestui permis nu mai este conditionata de apartenenta la o asociatie de profil (aderarea la astfel de asociatii fiind optionala), ceea ce este intradevar foarte corect si de bun simt precum si in deplina concordanta cu drepturile omului si cu principiul egalitatii de sanse!
"Art.25 (1) La libera lor initiativa, pescarii se pot constitui in asociatii de pescari sportivi, pe anumite zone de pescuit, cu scopul imbunatatirii conditiilor de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, precum si de reprezentare a acestora."
Pe langa aceste doua acte normative cu prevederi clare la pescuitul recreativ/sportiv, la data de 01.01.2009 a intrat in vigoare H.G. 1016/2008, hotarare privind cuantumul taxelor de licentiere si autorizare in pescuit si acvacultura, hotarare publicata in M.O. nr.641/08.09.2008. Aceasta hotarare stabileste la art.4, pct. (1) lit. g; h; i si la pct.(2) cuantumul taxelor pentru eliberarea permisului. La art. 5, lit. d si e si la art. 6, se precizeaza care sunt persoanele care achita aceste taxe si care sunt documentele necesare pentru eliberarea permisului iar la art. 10 se face mentiunea ca MADR prin ANPA va duce la indeplinire prevederile HG 1016/2008.
Cu toate ca exista prevederi legislative foarte clare in acest domeniu al pescuitului recreativ/sportiv si acestea ar trebui respectate, nici pana la aceasta data nu se elibereaza permisele de pescuit recreativ-sportiv de catre Agentia Nationala de Pescuit si Acvacultura. Pe forumurile web-site-urilor cu profil de pescuit sportiv au inceput sa apara fel de fel de zvonuri cu privire la presupusele motive pentru care nu se elibereaza inca permisele de pescuit, zvonuri alimentate in mare masura de marea balbaiala existenta in anul 2008 in eliberarea permiselor de ANPA catre asociatiile de pescari (eu nu l-am primit nici acum si nu mai vreau ca aceasta situatie sa se repete si in 2009).
Desi ANPA are inspectori piscicoli in teritoriu, telefoane de informare la sediul central, chiar si un web-site unde sunt postate (sau ar trebui sa se gaseasca) informatii din acest domeniu, la ora actuala nimeni nu este in masura sa spuna ceva concret in privinta eliberarii acestor permise. Ba mai mult, unii pescari crezand ca sunt in legalitate fiindca si-au achitat cotizatia de membru la asociatiile din care faceau parte, au plecat la pescuit pe apele domeniului public si aici au fost amendati de organele de control pe motiv de lipsa a permisului (pana astazi nu s-a eliberat niciun permis desi multi pescari au platit taxa de eliberare a acestuia iar unii conducatori de asociatii nu au comunicat membrilor asociatiei ca sunt in ilegalitate daca pescuiesc fara permisul eliberat de ANPA). La aceasta data (16.02.2009), la niciun sediu al ANPA din teritoriu nu se primesc inca cereri pentru eliberarea permiselor de pescuit/recreativ invocandu-se fel de fel de motive, care nu fac altceva decat sa creeze o si mai mare confuzie in randul pescarilor (aceste permise ar fi trebuit sa poata fi eliberate incepand cu data de 01.01.2009). Pe fondul acestor neclaritati precum si pe fondul a fel si fel de informatii (adevarate sau mai putin adevarate) a fost initiata si o petitie on-line: http://www.petitieonline.ro/petitie-p23782051.html , pe care va invit sa o cititi si dvs. (mai ales comentariile care arata starea de spirit a pescarilor amatori, in special a celor care sunt conectati la internet pentru ca daca acest sondaj s-ar face in randul tuturor pescarilor, numarul semnatarilor petitiei ar fi mult mai mare).
Nu vreau sa dau sfaturi in ceea ce ar trebui sa intreprindeti dvs. dar tin sa va aduc la cunostinta ca prin prelungirea actualei stari de fapt, nu se face altceva decat sa se mareasca numarul braconierilor prin transformarea in braconieri si a celor care cunosc si vor sa respecte prevederile legale si totodata sa scada veniturile la bugetul statului prin neachitarea taxei de eliberare a permisului (deoarece acesta nu exista)! Vrem sa respectam cadrul legal dar pentru aceasta trebuie ca si statul sa asigure conditiile ca legea sa fie respectata.
Va adresez rugamintea de a analiza si dispune masurile pe care le considerati necesare pentru deblocarea urgenta a acestei situatii care aduce prejudicii materiale si morale pescarilor amatori!"

am expediat-o astazi prin e-mail la urmatoarele adrese:
anpa@anpa.ro -(presedintelui ANPA); cp05@cdep.ro-(comisia pt. drepturile omului din Cam Dep).; cp14@cdep.ro-(comisia pentru cercetarea abuzurilor din Cam.Dep); http://www.iliesarbu.ro/petitie-online.htm- Ministrul agriculturii!
:wink: Acu`... sa vedem ce-o sa iasa! :datz: :help: :lol1:
Fir intins!;-)

nickydarnico
senior
senior

Mesaj de nickydarnico » 16 Feb 2009, 21:37

aditoader scrie:Aceasta petitie:

am expediat-o astazi prin e-mail la urmatoarele adrese:
anpa@anpa.ro -(presedintelui ANPA); cp05@cdep.ro-(comisia pt. drepturile omului din Cam Dep).; cp14@cdep.ro-(comisia pentru cercetarea abuzurilor din Cam.Dep); http://www.iliesarbu.ro/petitie-online.htm- Ministrul agriculturii!
:wink: Acu`... sa vedem ce-o sa iasa! :datz: :help: :lol1:

oare nu este prea devreme ?poate trebuia sa mai asteptam cateva zile,cu siguranta se mai adunau cateva sute.
Hai vara !! hai!!!!!( poate la anu' )

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 17 Feb 2009, 09:56

taicanoe scrie:Uni dintre noi gresim grav atunci cand facem generalizari de genul "toti aia e rai iar altii e buni" Poate si unele ajvps-uri au facut lucruri bune, poate si unele din noile asociatii au facut demersuri onorabile in folosul pescarilor, poate chiar si FNPSR-ul a militat pentru cauza pescarilor si nu pentru interese ascunse ... dar eu inca astept raspuns la intrebarea asta:

domnule apsalba dvs. ca persoana fizica ati semnat aceasta petitie ?
si sa nu veniti cu scuza ca e "frectie la un picior de lemn" pentru ca uneori chiar si o frectie la un picior de lemn are un oarecare efect ... impiedica lemnul sa nu crape din cauza uscaciunii.
???????????????????????????????????????????????????????????
S'altare și bunăstare !

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 17 Feb 2009, 14:51

Nu vad rostul intrebarii. Atata timp cat asocierea nu este obligatorie si nimeni nu te poate obliga sa te asociezi, nu consider necesar sa ma pronunt asupra unui lucru evident. Fata de atata zdroaba cred ca am facut mai mult decat atat. Am propus un amendament la OUG 23/2008 care se refera expres la acest aspect. Adica sa nu mai fi obligat de nimeni sa fi membru intr-o asociatie pentru a obtine un permis de pescuit recreativ sportiv. Asta nu va insemna ca fiecare o sa-si faca de cap, pentru ca prin lege se vor forma si patrule piscicole care vor verifica la sange respectarea legii. Cred ca se va face ordine in pescuit daca legea de aprobare a OUG 23/2008 va fi adoptata in aceasta forma.

Scrie răspuns