Se reproduce lostrita pe cale naturala???

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 24 Mar 2009, 10:48

Din moment ce toata lumea trece, vede, promite si paseaza si asta la nivel inalt inseamna ca situatia convine iar Lucky degeaba incearca sa atraga atentia ca ori este pasat ori se loveste de vreun gard cu inscriptie. Si ma intreb care e rolul asociatiei, in ce scop sa infiintat si ce interese are, in curtea ta nu trebuie sa-ti faci ordine, trebuie sa vina altcineva sa o faca, sau deocamdata nu o aveti si asteptati sa o curete alti ca sa o luati dea gata ?

pityu
veteran
veteran

se reproduce lostrita pe cale naturala?

Mesaj de pityu » 24 Mar 2009, 10:56

Luky a scris
Din moment ce toata lumea trece, vede, promite si paseaza si asta la nivel inalt inseamna ca situatia convine iar Lucky degeaba incearca sa atraga atentia ca ori este pasat ori se loveste de vreun gard cu inscriptie. Si ma intreb care e rolul asociatiei, in ce scop sa infiintat si ce interese are, in curtea ta nu trebuie sa-ti faci ordine, trebuie sa vina altcineva sa o faca, sau deocamdata nu o aveti si asteptati sa o curete alti ca sa o luati dea gata ?
Nici tu nu intelegi nimic din toata povestea asta cu protectia mediului. Imi pare rau! Nu e vorba de curtea nimanui ci de o apa publica in care fiecare ar putea contribuii cu ceva. Noi cu repopularea (ca avem ceva fonduri) iar tu si altii cu ecologizarea. E drept ca e mai usor sa astepti ca cineva sa faca totul si tu numai sa critici, de parca te-ai nascut numai pentru asa ceva.
Grea e munca la unii :!: :!: :!:

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 24 Mar 2009, 11:16

Din moment ce platim taxe este normal sa stim ce se face cu ele, din moment ce va platim taxe este normal sa justificati ce faceti cu ele. Dreptul la replica il are oricine, pacat ca nu se implica mai multi pentruca atunci sar vedea ce grea e munca la unii. Imi spui ca nu inteleg, dar se pare ca tu nu intelegi ca popularea pe care vrei sa o faci sau urmeaza sa o faceti se va produce intr-un mediu viciat si aici nu ma refer numai zona respectiva ci in general la toate apele de la noi.

Sa nu spuneti ca nu inteleg! :!:

alexis
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alexis » 24 Mar 2009, 11:39

Odata ce platim dreptul de a pescui,cei carora le platim, trebuie cu banii sa populeze,sa aiba grija de pesti,de starea apelor etc.Daca eu adun gunoaiele din ape, garda de mediu ce rol are...sa vina sa se uite si da amenzi si pleaca...oare nu din banii nostrii sant platiti...atunci sa faca si treaba nu sa ia banii de pomana,ca de astia ca ei si altii santem satui,si cand vin toti tremura.Daca eu adun gunoaie,ajut la populare mai prind si braconieri,platesc si permis e clar ca sant un mare FRAIER.in tara asta fiecare e platit pentru a-si face datoria, asa ca la treaba cu ei ,nu din 4 in 4 ani venim in fata poporului cu fulare colorate la gat si promitem.

pityu
veteran
veteran

Mesaj de pityu » 24 Mar 2009, 13:13

OK,OK! Nu va enervati degeaba. Lasati-ne sa facem ce ne-am propus. Daca vreti ne ajutati, daca nu - nu. Asta e. Intr-o asociatie adevarata toti au aceleasi drepturi si obligatii. Atat la repopulari cat si la ecologizari noi punem mana toti, de la copii (cei mai tineri membrii) si pana la presedinte (inclusiv).
In fond si la urma urmei nu va obliga nimeni sa faceti si voi asa ceva.
Noi facem ca ne place sa fim luati drept fraieri :!:

alexis
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alexis » 24 Mar 2009, 13:28

Nu se enerveaza nimeni singura chestie e ca a-ti sarit cu populari de....lostrita....da de ce nu pastrav sau alt peste.Va place sa va uitati numai la apa cum cresc pestii care nu pute-ti sa-i pescuiti ,si santeti pescari numai prin faptul ca aveti bete,sau nu mai aveti placerea sa simtiti ceva la capatul firului ...in afara de carpe si altele.Dupa ce abia l-au deschis sa se poate pescui pentru unii care stau prin zona, acum i-l populati si-l inchideti....deeee ce sa mai zic.mult succes.

pityu
veteran
veteran

Mesaj de pityu » 24 Mar 2009, 13:42

Alexis, sa nu-mi spui ca nu ai auzit de repopularea cu reproducatori de pastrav indigen pe care am facut-o toamna trecuta pe sezon inchis pe paraiele din Valea Jiului, inclusiv Lacul Cariera Campul lui Neag :!:
De la 1 mai. 2009 acele exemplare superbe (in jur de 30 cm/buc.) vor putea fi pescuite de catre oricare pescar, indiferent de apartenenta. Pestii si-au depus icrele si viitorul ... suna altfel. La fel vom face in fiecare an. Chestia cu Lostrita e ceva in plus fata de plan.
Si eu sunt pescar si abia astept sa vina 1 Mai sa prind exemplare cu adevarat frumoase. O sa-i recunosti si tu in mod sigur, ca difera putin coloristic de indigenii locali. Sunt mai inchisi la culoare si cu mai multe puncte negre.

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 24 Mar 2009, 14:31

Ati luat mana de pe problema, noi am facut de la mic la mare, sporadic, unul ici, unul colea, unul in Gorj, unul la Dunare si unul pe Prut, in loc sa puneti problema impreuna. Atatea asociatii legal constituite cu statut juridic si nu aveti curaj sa luati o decizie impreuna pentru a vedea natura in adevarata ei splendoare, de ce in alte parti se poate si la noi nu?

Cred ca va e frica de craca pe care stati care e prea subtire si sar putea rupe.

pityu
veteran
veteran

se reproduce lostrita pe cale naturala

Mesaj de pityu » 24 Mar 2009, 22:54

Luky a zis
Ati luat mana de pe problema, noi am facut de la mic la mare, sporadic, unul ici, unul colea, unul in Gorj, unul la Dunare si unul pe Prut, in loc sa puneti problema impreuna. Atatea asociatii legal constituite cu statut juridic si nu aveti curaj sa luati o decizie impreuna pentru a vedea natura in adevarata ei splendoare, de ce in alte parti se poate si la noi nu?

Cred ca va e frica de craca pe care stati care e prea subtire si sar putea rupe.
Scuza-ma dar eu nu am inteles nimic din ce ai scris aici! Mai incearca odata maine! Noaptea e un sfetnic bun !

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 25 Mar 2009, 08:06

Te cred ca nu intelegi pentruca se pare ca ai avut o seara agitata dupa cum se vede din topicurile alaturate dar nu-i treaba mea. Eu ma refeream la ecologizare ca se face din loc in loc si ca ar fi bine ca toate asociatiile sa se uneasca intr-un scop comun (asa cum faceti si la populari) si sa cereti institutiilor abilitate sa-si faca datoria ca voi sa va puteti realiza obiectivele propuse in zone cu ape curate si sa oferiti pescarilor locuri de pescuit cu adevarat atragatoare.

Sau va e teama sa nu deranjati ? :?:

Scrie răspuns