Se reproduce lostrita pe cale naturala???
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Multa lume trece prin defileu si vede ce e acolo,eu trec in drumul meu spre Deva o data pe saptamana la fel probabil ca nea Ion,nea Vasile si altii care va supara se pare ca va pun intrebari incomode mai ales ca vin de pe strada. De ce oare ? Proiectul a starnit interes si intrebarile vor curge in continuare mai ales ca ofera si surprize pe care ati omis sa le faceti publice decat in ultimul moment. Una ati dezvaluit-o crezand ca nu are importanta si anume faptul ca ve-ti inchide defileul pescuitului recreativ sportiv. Cred ca pescarii din asociatii se bucura nespus de mult si au si spus da va multumim santem de acord, sau nu mai aveti pescari in asociatii ?
se reproduce lostrita pe cale naturala?
Luky a scris
Cine-si propune in viata doar sa-si asigure stomacul si nimic altceva, ala este practic un mort viu, daca pot sa-mi permit un asemenea joc de cuvinte!
Daca se va inchide defileul pentru pescuit sportiv o perioada sau nu, inca nu este stabilit si in plus nu ar fi o asa de mare nenorocire, cat este disparitia unei specii de pesti atat de valoroasa ca lostrita din fauna Romaniei.
Ape de pescuit (Har Domnului!), avem destule in tara. Chiar si o suta daca am inchide, tot nu ar afecta pescuitul sportiv. Mai problematic este faptul ca apele publice nu prea mai au peste si cand cineva se incumeta sa bage ceva in ele, se gasesc (vezi Doamne) desteptii forumului, care sa combata cu tot felul de argumente de 2 lei, pana si ideea de Protejare a Mediului, a speciilor valoroase de pesti pe cale de disparitie!
Imi pare rau ca a trebuit sa-ti raspund in felul acesta, dar nu am avut incotro !
Chiar daca ti se pare ciudat, sa stii ca in Romania inca nu a murit complet dragostea fata de natura. Asta inseamna ca mai avem ceva de salvat.Cred ca pescarii din asociatii se bucura nespus de mult si au si spus da va multumim santem de acord, sau nu mai aveti pescari in asociatii ?
Cine-si propune in viata doar sa-si asigure stomacul si nimic altceva, ala este practic un mort viu, daca pot sa-mi permit un asemenea joc de cuvinte!
Daca se va inchide defileul pentru pescuit sportiv o perioada sau nu, inca nu este stabilit si in plus nu ar fi o asa de mare nenorocire, cat este disparitia unei specii de pesti atat de valoroasa ca lostrita din fauna Romaniei.
Ape de pescuit (Har Domnului!), avem destule in tara. Chiar si o suta daca am inchide, tot nu ar afecta pescuitul sportiv. Mai problematic este faptul ca apele publice nu prea mai au peste si cand cineva se incumeta sa bage ceva in ele, se gasesc (vezi Doamne) desteptii forumului, care sa combata cu tot felul de argumente de 2 lei, pana si ideea de Protejare a Mediului, a speciilor valoroase de pesti pe cale de disparitie!
Imi pare rau ca a trebuit sa-ti raspund in felul acesta, dar nu am avut incotro !
Imi pare rau ca va suparati degeaba, dar pescuitul recreativ sportiv in opinia dumneavoastra inseamna doar o burta mare umpluta cu peste ? Eu credeam ca inseamna natura, excursie, recreere, placere la care se adauga pescuitul. Orbiti de mirajul banilor ati scos din vedere acest lucru si lezati pescarul sportiv de ceea ce cauta. 

Mama ce miros de peste vineeeeeeeeeee....de pe defileu mai ales acuma cand centrala de la paroseni da numai apa alburie,precis o sa-i placa la lostrita,sau prima data se aduc vreo 4-5 sa vada daca rezista,si cu ochelari de protectie.A-ti fost pe defileu unde se unesc Jiurile????si e tocmai buna apa pentru acest peste!!!!!!
-
- veteran
in ape publice ,nemtii au lostrita ,croatii au lostrita si nu au inchis nici o apa publica .au pescari educati si mai ales autoritati incoruptibile care isi fac datoria .
ma indoiesc ca gulagul lostritei de pe valea jiului va fi un experiment reusit pe termen lung .organizatorii o sa-si puna insigne in piept ,iar lostrita o sa fie impinsa la vala la prima viitura mare ,cauzata de defrisari .oricum suntem o tara de experimente .
oricum ma dixtreaza expresia ''specie valoroasa pe cale de disparitie"
asa e la noi ,devin valoroase alea care dispar .biodiversitatea e protejata doar in lumea civilizata .
ma indoiesc ca gulagul lostritei de pe valea jiului va fi un experiment reusit pe termen lung .organizatorii o sa-si puna insigne in piept ,iar lostrita o sa fie impinsa la vala la prima viitura mare ,cauzata de defrisari .oricum suntem o tara de experimente .
oricum ma dixtreaza expresia ''specie valoroasa pe cale de disparitie"
asa e la noi ,devin valoroase alea care dispar .biodiversitatea e protejata doar in lumea civilizata .
walleye
Adrian Frunza a scris
- Iarta-i Doamne, ca nu stiu ce vorbesc!
Aici ai perfecta dreptate, cat despre carcotasi, ... cineva spunea:biodiversitatea e protejata doar in lumea civilizata
- Iarta-i Doamne, ca nu stiu ce vorbesc!
Adi a mai zis
Tu ai spus-o
Eu doar am consemnat.
PS. Citeste mai inainte ca v-am spus clar: - inca nu e nimic hotarat cu privire la inchiderea pescuitului pe defileu. Asa ca... rabdare si tutun!
... deci e clar ca buna ziua ca acolo unde nu sunt pescari educati si autoritati incoruptibile, apele populate cu lostrita trebuiesc inchise.nemtii au lostrita ,croatii au lostrita si nu au inchis nici o apa publica .au pescari educati si mai ales autoritati incoruptibile care isi fac datoria
Tu ai spus-o

PS. Citeste mai inainte ca v-am spus clar: - inca nu e nimic hotarat cu privire la inchiderea pescuitului pe defileu. Asa ca... rabdare si tutun!
Alexis a scris
Poate rezolva si Luky sa adune carpele din apa cu autoritatile din zona in care locuieste si uite asa ne vom civiliza si noi.
Asta ar insemna actiune si nu povesti sau carcoteli
... ca de astea suntem satui 
Stii ce? Noi cu colegii din Petrosani si sustinuti de FNPSR rezolvam popularea cu lostrita, iar tu sa rezolvi cu AJVPS ca Centrala de la Paroseni sa nu mai polueze Jiul si ... uite cum putem sa ne dam mana cu totii pentru un tel nobil.Mama ce miros de peste vineeeeeeeeeee....de pe defileu mai ales acuma cand centrala de la paroseni da numai apa alburie,precis o sa-i placa la lostrita
Poate rezolva si Luky sa adune carpele din apa cu autoritatile din zona in care locuieste si uite asa ne vom civiliza si noi.
Asta ar insemna actiune si nu povesti sau carcoteli

Nu s-a reusit ca mazga de la fabrica de bere HATEG sa nu fie deversata in Galbena,balastierele de pe Strei s-au inmultit,cu tot cu comisiile acelea de mediu ,aceia care cica iau masuri ,virtual bineinteles si vreti ca centrala sa nu mai deverseze??? hai sa fim seriosi ,poate atunci cand nu mai functioneaza.Asta e realitatea.