Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
pityu
- veteran

luky a scris
Te cred ca nu intelegi pentruca se pare ca ai avut o seara agitata dupa cum se vede din topicurile alaturate dar nu-i treaba mea. Eu ma refeream la ecologizare ca se face din loc in loc si ca ar fi bine ca toate asociatiile sa se uneasca intr-un scop comun (asa cum faceti si la populari) si sa cereti institutiilor abilitate sa-si faca datoria ca voi sa va puteti realiza obiectivele propuse in zone cu ape curate si sa oferiti pescarilor locuri de pescuit cu adevarat atragatoare.
Sau va e teama sa nu deranjati ? Question
Ai vazut ca am avut dreptate ca noaptea e un sfetnic bun! Intre ceea ce ai scris acuma, comparativ cu ce ai scris ieri e diferenta ca de la cer la pamant.
Acum am inteles pentru ca ai scris la concret si nu cu ocolisuri si subantelesuri. Raspunsul meu este urmatorul:
Sa stii ca noi asociatiile am luat de fiecare data masuri si avem dovezi scrise (documente) in acest sens. Sesizari la garda de mediu, inclusiv raspunsul acestora in scris. Daca vrei pot sa ti -le prezint oricand. Problema e la voi. Cei care va rezumati doar la nivel de carcoteli pe forum si in rest nimic. Cand e vorba de munca, intrebati, unde-i munca sa fug de ea. Hai sa facem o proba. Vii la noi la asociatie, sau unde vrei tu si ne prezentam fiecare dovezile scrise cu toate sesizările facute la ANPA, Garda de mediu, Autoritati locale, etc. Cel care va fi invins, sa jure ca nu mai face comentarii prostesti pe forum cat traieste! Te bagi sau nu? Asta-i intrebarea. Renuntarea la proba este egala cu recunoasterea infrangerii

-
apsalba
- veteran

lucky_51 scrie:Din moment ce platim taxe este normal sa stim ce se face cu ele, din moment ce va platim taxe este normal sa justificati ce faceti cu ele. Dreptul la replica il are oricine, pacat ca nu se implica mai multi pentruca atunci sar vedea ce grea e munca la unii. Imi spui ca nu inteleg, dar se pare ca tu nu intelegi ca popularea pe care vrei sa o faci sau urmeaza sa o faceti se va produce intr-un mediu viciat si aici nu ma refer numai zona respectiva ci in general la toate apele de la noi.
Sa nu spuneti ca nu inteleg!

Lucky_51,
Vreau sa-ti spun ca tu nu platesti taxe la asociatii. Baietii aia care papa taxele tale (ca si pe ale noastre, de altfel) nu s-au prezentat nici ieri la sedinta de comisie pentru aprobarea legii pescuitului. Atata timp cat asociatiile fac ce fac pe banii membrilor lor (bani privati) te-as ruga sa nu-ti bati joc de munca, timpul si banii lor. Tu insuti esti o parte a acestui stat si taxele pe care le platesti (daca nu sunt dublate de un minim spirit civic) devin un fel de masochism. Eu fac mizerie, platesc si ma distrez cum aia pe care ii platesc vin sa faca curat. Interesanta optica daca o privesti prin esenta in fapt a democratiei care presupune mai multe obligatii decat drepturi. Ce pretinzi tu seamana mai degraba cu anarhia. Scuze.
-
lucky_51
- veteran

Comentariile nu au fost prostesti din moment ce ai raspuns la ele, iar argumentele tale nu au nici o valoare pentruca toata lumea vede ca nu se face nimic. Nemultumirile vor aparea si in continuare din moment ce le oferiti pescarilor in schimbul taxelor platite locuri de pescuit mizerabile si mai mult de atat le si reduceti prin inchiderea lor. Nu pot sa renunt la ceva ce merit, cu alte cuvinte va platim si trebuie sa ne serviti.
Pentru APSAlba- va intreb ce rol mai aveti daca credeti ca vi se cer prea multe obligatii ?
-
apsalba
- veteran

Cred ca nu ai inteles; pe cine platesti? Esti membru intr-o asociatie? Daca da, te intreb: ai citit statutul? Sti ce inseamna o asociatie? Te asigur ca niciodata o asociatie nu va fi servitoarea ta. Tu insuti, daca esti membru intr-o asociatie, trebuie sa fi primul servitor, nu al unei persoane, ci al unui scop. Se pare ca nu ai priceput nimic. Nu este de mirare ca tara asta merge cum merge. Meritul tau intr-o societate normala este zero, atata timp cat nu faci nimic pentru ea.
Odata si odata sunt sigur ca o sa intelegi care este rolul unei asociatii. Vorba lui zamfi; si ca sa-ti dai seama ca esti prost trebuie sa-ti mearga cat de cat mintea.
-
lucky_51
- veteran

Foarte intersant, si va intreb diferenta de la 30 ron care revine statului si pana la 60, 80, 100 roni platita in cadrul asociatiilor ce rprezinta si cine le foloseste ?
-
apsalba
- veteran

De exemplu un proiect de genul celui de fata. Chiar daca grosul proiectului este nerambursabil, 10% trebuie sa-i aduci ca aport. Nu mai vorbesc despre alte investitii facute pe alte componente care daca ar fi facute din cotizatii ar trebui sa-ti cotizeze si nepotii. Nu uita, noi nu luam salarii din cotizatiile membrilor. Facem ce facm voluntar, in timpul zis liber (sambata, dumnica) cand voi sunteti la pescuit. Voi, cei ce aveti drepturi.
-
alexis
- utilizator constant

Voi chiar nu a-ti fost sa vedeti cum arata defileul,e mare pacat de pestele care-l bagati.Ala saracul dupa ce da de apa aia curata si transparenta ca sticla cu lapte sigur se sinucide.Daca tot tineti la pestii aceea si la bani nu-i chinuiti.Mai bine mai ganditi-va......noaptea este un sfetnic bun..
-
apsalba
- veteran

Nu stau mai bine la tine in frigider? Daca ne ocupam de proiect o vom face cum trebuie si termocentrala respectiva ar putea sa ramana fara autorizatie de functionare. Nu crezi ca se poate? Sau este mai usor sa zici lasati-o balta?
-
lucky_51
- veteran

Daca va descurcati fara banii astia de cei mai luati, de ce nu oferiti fara sai mai cereti ? Creati ceva fara ajutorul nostru sau nu puteti ? Statul ofera in limita celor 30 ron ceia ce are, santem constienti ca suma este mica si nu putem emite pretentii, voi pentru acelasi meniu cereti de trei ori mai mult doar pentru ca emiteti pretentii de privat ?
-
apsalba
- veteran

Chiar tu esti o persoana privata. Ce se intampla acum este o chestiune pe care nu o puteti intelege. Cat a fost AGVPS vataf peste pescuit, a fost un dolce farniente. Toata lumea multumita. Noile asociatii chiar au avut ceva de spus si au inceput sa deranjeze. Acest demers, marca gigi stefan, nu este altceva decat o incercare de desfiintare a asociatiilor. Ce nu a priceput gigi si cei de genul lui este ca asociatiile nu traiesc din cotizatiile voastre. Ele exista fie ca vor sau nu unii sau altii. Unele chiar fac cate ceva. Fa un execitiu de imaginatie si vezi ce s-ar intampla daca si aceste forme de manifestare ale societatii civile ar disparea. Stiu ca unii ar jubila. Nu vor avea asemenea satisfactie.